Zobacz pełną wersję : 400D frimware
polar3016
25-12-2007, 21:03
Witam
Ukazała się na stronach Canona nowa wersja Frimware. problem polega na tym, że w ustawieniach nie mam w Set-up 2 Frimware? Nie mam też Custom Functions oraz sencor clening. W Set-up 2 mam tylko 3 pierwsze pozycje. Nie mogę tym samym wgrac nowej wersji bo nie wiem nawet jaką mam wersję frimware. Proszę o pomoc
GrzegorzS
25-12-2007, 21:18
użyj EOS Utility
Nowa czyli, dokładnie która. Powiem tak. Ja dokonałem aktualizacji do wersji 1.1.1 i wszystko mi pięknie działa, tj: polskie menu, wszystkie opcje. Podaj więcej danych, jakie masz aktualną wersję. Pozdrawiam.
polar3016
25-12-2007, 21:24
Właśnie o tą aktualizację mi chodzi. Tylko co to jest ten Utylity. W instrukcji instalacji nie pisze nic,że trzeba przez ten program
GrzegorzS
25-12-2007, 21:27
to znasz?
http://www.canon.pl/files/produkty/Aparaty/EOS400D.pdf
Z tego co ja wiem i jak zrobiłem. Naładowana bateria, odpięty obiektyw, na czystą kartę wgrany soft. Karta do aparatu, włączyć aparat, wejść do menu, wybrać aktualizację oprogramowania, kilka sekund strachu. OFF później ON i powinno działać. Poszukaj na forum bo jestem pewien, że gdzieś ten temat był poruszany.
polar3016
25-12-2007, 21:35
Wszystko mam plik. instrukcję. Nagrałem na pamięć plik nie ma w meni set-up2 takiej pozycji jak firmware
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
zastanawiam się czy nie mogłem tego gdzieś wyłączyć bo nie mam równiez jak przywrócić ustawień fabrycznych nie ma tej funkcji
To jakieś dziwne masz to menu , hmm... miałem 350D teraz mam 400D i jakoś nigdy nie było problemów z poszczególnymi zakładkami w menu. Aparat kupiłeś nowy czy używany???
polar3016
25-12-2007, 21:46
Nowy w sklepie fotograficznym -dobrym sklepie. Wszystko jest instrukcja, gwarancja bez zastrzeżeń
Przełącz na np. AV z tego zielonego kwadracika to ci sie pokaże DUŻOOOOO innych opcji w menu ;)
Jedyne co mi przychodzi do głowy to wyjęcie akumulatorka i baterii podtrzymującej wszystki funkcje aparatu. Może wszystko wróci do normy. Ale to tylko moja opinia, być może ktoś kto wie więcej od mnie niech się wypowie. W najgorszym wypadku odeślij/odnieś aparat do sklepu i złóż reklamację.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Albo to co napisał "orte" powyżej :P
polar3016
25-12-2007, 21:52
Jesteś wielki człowieku Takie proste a takie trudne. Dziękuję i pozdrawiam:grin:
Spoko. Najprostsze rzeczy są najtrudniejsze podobno ;)
jacekxyz
26-12-2007, 00:12
Witam, a ja mam inny problem zwiazany z aktualizacja wgralem koledze v 1.1.1 wszytko przebieglo pomyslnie aparat dziala ale jest jeden maly problem, nie dzial wbudowana lampa blyskowa w zadenym trybie nie chce sie uruchomic, nie to ze nie chce sie podniesc wyglada tak jak by jej aparat wogole nie widzial i co z tym teraz zrobic? czy da sie wrocic do strej wersji oprogramowania?
Jest pod boczną blaszką sanek taki pręcik ktory po wsunieciu zewn, lampy jest wciskany do srodka i powoduje ze działa tylko zewn.[Mam aparat bez wbudowanej lampy wiec pisze ogólnie]Sprawdż czy sie nie zaciął.Sprobuj lampe otworzyc ręką,ale bez przesady [najlepiej przyciskiem do tego przeznaczonym] w trybie np.M.Pozdrawiam.
VomitroN
02-01-2008, 00:15
A przypadkiem w sanki lampy zewnetrznej nie wsunal ktos takiej malej plastikowej oslonki?