Zobacz pełną wersję : Jak ręcznie(na białą kartkę) ustawić balans bieli w 1D MKII?
Pewnie już gdzieś było ale ponawiam pytanie i proszę o instrukcje, jak to zrobić krok po kroku :)
Wystarczy przeczytać instrukcję obsługi.
A jak już się nawet czytać nie chce, bo o przeszukaniu forum nie wspomnę, to może lepiej sobie podarować przygodę z fotografią ?!
... na białą powiadasz ?
paweleverest
19-12-2007, 00:36
Tak jak w każdym innym aparacie pstrykasz biała lub szarą kartke. W menu wybierasz cutom WB tam pojawia ci się zdjęcie które zrobiłes naciskasz ok lub set ( nie wiem 1dynki nie miałem ) i potem WB ustawiasz na custom :)
Jak cholera jasna mozna tego nie wiedziec majac profi sprzet ?????!?? Nie wiem nie mialem marka w reku nigdy a zapytam czy ma on tryb AUTO ?
na białą to nie wiem ale na niebieska to się domyślam. Cholera znów najwiecej sie wypowiadają na temat sprzętu ci co go w ręku nie mieli...;)
Cholera znów najwiecej sie wypowiadają na temat sprzętu ci co go w ręku nie mieli...;)
bo niektórych cholera bierze jak ktoś pyta o rzeczy które są w instrukcji. Instrukcje są zrozumiałe (dla średniorozwiniętej umysłowo osoby potrafiącej czytać)
Leniwcom trzeba mówić stanowcze NIE :) ;)
Powinno być podobnie jak z odsyłaniem do wyszukiwarki tych co zadają pytania będące tematem na forum już po tysiąckroć. Może, jeżeli ktoś zadaje pytanie dotyczące rzeczy jasno opisanej w instrukcji powinno się zamykać wątek? Oczywiście nie mówię o sytuacji gdzie ktoś wykonuje coś zgodnie z zaleceniami instrukcji a nie wychodzi :)
Witam
I znowu frustraci biją pianę. 5 odpowiedzi, a jedna na temat. paweleverest dzięki.
Może pierw zapoznaj się z definicją słowa frustrat.
Ponadto jeżeli chciałeś otrzymać odpowiedź na swoje pytanie i nie czytać opinii innych trzeba było zapoznać się z instrukcją obsługi.
A może autorowi wątku chodziło o to by się sprzętem pochwalić
Chwalę więc - jedynka jest suuuuuupeeeerrrrrr!!!! Co tam umiejętność jego obsługi, co tam umiejętność wykorzystania jego możliwości... Ważne jak profesjonalnie w ręku wygląda. Szkoda tylko, że zdjęcia wyglądać tak samo nie będą :-(. Dlaczego tak myślę? Ano dlatego, że jak ktoś kupuje samolot a pilotować nie potrafi to skutek jest ten sam. Samolot też fajnie na podwórku wygląda. A jak się zacznie od latawca to i posterować można i frajda jest. Naprawdę.
a potem kolejne pytania typu :
-- ratunku!! cos mi strasznie strzela ja rbię zdjecie - w poprzednim kompkcie tak nie było- czy mam wysłać do serwisu czy sam naprawie..??
albo: jaki obiektyw do 1D MkII - czy 18-55efs można podpiąć...?? ;)
Kamyczek
19-12-2007, 17:33
Święte słowa, KrzysK :!:
Dzięki, marekb! Sprawiłeś, że w tym smutnym dniu uśmiech zawitał na moje ponure oblicze :lol:
asdfasfd
19-12-2007, 17:40
Nie bądźcie żałośni... nie wiedział to się spytał. Jeżeli ktoś ma z tym jakiś problem to polecam pójście do dobrego psychologa. Jeżeli dla kogoś wątek jest nudny, co można zobaczyć po tytule, to niech do niego nie wchodzi.
asdfasfd, do mnie piszesz...??
do wszystkich innych: moje pisanie traktować z przymrużeniem oka
asdfasfd
19-12-2007, 19:31
asdfasfd, do mnie piszesz...??
do wszystkich innych: moje pisanie traktować z przymrużeniem oka
Piszę do ogółu.
paweleverest
19-12-2007, 22:38
Na miejscu moderatora już bym to dawno skasował bo tylko klawiatura wam się chłopaki wyciera :)