Zobacz pełną wersję : Canon 20D a obiektyw
Witam wiosennie:)
Mam pytanie,zakupiłam calkiem niedawno takie cacko jak w temacie,ale obiektyw załączony w kicie,jest beee,do niczego.Czy możecie podpowiedzieć z Waszego doświadczenia korzystając,który obiektyw warto rozważyć do pracy w studio,a w rozsądnej cenie.Chętnie dowiem sie ,jakie argumenty przemawiają za tym właśnie,a nie innym wyborem.
Pozdrawiam
djtermoz
21-04-2005, 16:01
Bylo o tym juz wiele razy na forum. Poszukaj postow o Tamronie 28-75mm f/2.8-4 Di
Bedzie dobry do pracy w studio - ostry, kontrastowy, znacznie lepszy niz kit. Cena jest tez dosc przystepna (nie pamietam po ile schodzi w Polsce - chyba 1400zl)
Oczywiscie jeszcze lepszy bedzie EF 50mm f/1.8 za 400zl. Do studia jak znalazl. Staloogniskowy zawsze jest lepszy niz zoom (w sytuacji gdy masz czas na zmiane obiektywow).
Dzięki,to akurat wiem,ze stala ogniskowa lepsza,anizeli zoom.Ale czemu akurat EF 50 ze swiatlem 1,8 a nie 1,4..?Hmm...?
DoMiNiQuE
21-04-2005, 16:49
Dzięki,to akurat wiem,ze stala ogniskowa lepsza,anizeli zoom.Ale czemu akurat EF 50 ze swiatlem 1,8 a nie 1,4..?Hmm...?
bo jest 5 razy tanszy i tak samo dobry ;-)
Maksymalnie czytelne uzasadnienie:)Dzieki
Poszukaj postow o Tamronie 28-75mm f/2.8-4 Di
To f/4 na dlugim koncu to chyba po przymknieciu ;-) Tamron 28-75 ma stale swiatlo 2.8 ;-)
A ja nie chę zooma i juz.Wolę stałe ogniskowe.Taka jestem;)
djtermoz
21-04-2005, 17:57
To f/4 na dlugim koncu to chyba po przymknieciu ;-) Tamron 28-75 ma stale swiatlo 2.8 ;-)
Oj, rzeczywiscie. Cos pochrzanilem. W kazdym razie piecdziesiatka bedzie chyba lepsza do tych zastosowan...