PDA

Zobacz pełną wersję : Canon A570

ewaczki
14-12-2007, 12:06
Wiem że na pewno tysięczne zapytanie w tym temacie, ale tyle już wyczytałam że mam mętlik w głowie.Planuję zakup pierwszej w życiu cyfrówki,służyć będzie wyłacznie do zdjęć typu imprezy domowe,wakacje,wesela,oraz kochane dzieciaczki które trudno czasem utrzymać na chwilę w jednym miejscu.Chyba już zdecydowałam się na Canona A570 może podpowiecie czy wybór trafny ?,głównie zależy mi na tym by zjęcia były wyraźne z naturalną kolorystyką i czas robienia pomiędzy jednym a drugim zdjęciem nie był zbyt długi.Może jakieś podpowiedzi czy jeszcze coś szukać czy dla amatora może być.

photographus
14-12-2007, 12:27
głównie zależy mi na tym by zjęcia były wyraźne z naturalną kolorystyką i czas robienia pomiędzy jednym a drugim zdjęciem nie był zbyt długi.

Witaj!
No i stało się! Zadałaś pytanie o ocenę przydatności sprzętu. Teraz dopiero się zacznie :) Jedni będą namawiać do kupna, inni ganić Twój wybór, jeszcze inni wymądrzać się na tematy zupełnie pozawątkowe. No, ale tak właśnie funkcjonuje Forum.
A teraz poważnie. Jeśli jako aparat wystarczy Ci kompakt, trochę o nim poczytałaś i spełnia on wg. opisów Twoje oczekiwania - kupuj. Pamiętaj - zawsze można kupić coś lepszego:-P
Jak popstrykasz sobie A570 - tką i nabierzesz smaka na fotografowanie, to czym prędzej sprzedasz męża i kupisz jakieś lustro z wyższej półki, o ile oczywiście kwota jaką otrzymasz za małżonka będzie wystarczająca na ten niemały przecież wydatek :)
Pozdrawiam

ewaczki
14-12-2007, 12:35
A nie powiem że nie masz racji jesli chodzi o lustrzankę , na razie jeszcze nie jest w granicach moich mozliwości finansowych a mężunia jak na razie nie sprzedam:-P szkoda facecika fajny gość z niego.

Juriko
14-12-2007, 13:18
....głównie zależy mi na tym by zjęcia były wyraźne z naturalną kolorystyką i czas robienia pomiędzy jednym a drugim zdjęciem nie był zbyt długi.
Z tym w przypadku A570, podobnie jak z kompaktami z serii A7xx, zasilanymi dwoma "paluszkami" (aku AA) może być problem. Mianowicie w przypadku użycia lampy błyskowej i wykorzystaniu jej pełnego błysku w trakcie zdjęcia, może być problem z gotowością aparatu . Ładowanie lampy i co za tym idzie gotowość aparatu może wymagać czasu ok 10s.
Znacznie lepiej w tym względzie spisują się aparaty zasilane 4 paluszkami, np. seria A6xx.