Zobacz pełną wersję : EOS 20D firmware 2.0.0
http://web.canon.jp/Imaging/eos20d/eos20d_firmware-e.html
It includes the following additions/improvements:
1. Support for the wireless file transmitter WFT-E1.
Support for the wireless file transmitter WFT-E1 allows high-speed image transfer by connecting EOS 20D and personal computers through wireless/wired LAN.
*This function works for EOS 20D when the WFT-E1 firmware is 2.0.1 or later.
A może dla odmiany wprowadzili by jakąś znaczącą zmianę zamiast obsługi wifi czy dodania ruskiego (1.1.0) hmmm? :)
a ja wczoraj sprawdzalem i nic nie bylo :mrgreen::mrgreen:, swoja drogsa liczylem ze dodadza jakies demo :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
swoja drogsa liczylem ze dodadza jakies demo :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
tja... gole panienki tanczace na LSD w formie wygaszacza ekranu :-) a w tle muzyczka ze Slonecznego Patrolu 8)
tja... gole panienki tanczace na LSD
Chyba po LSD ;-)
DarekSzu
20-04-2005, 20:26
CZyli co nie ma ???
jakby ukłon w strone studia
szkoda że nie ma czegoś normalnego :)
dla zjadaczy zwykłego chleba
pozdrawiam
pozdrawiam
Mylisz się! :)
To zagrawka typowa dla Canona. Nie chodziło o WiFi - to mogli zrobić razem z Markiem II, ale jak najbardziej o zjadaczy zwykłego chleba. Zauważ, że wszystkie newsy Nikona są już prawie na dole strony dpreview news. Jutro wypuszczą FW poprawiający jakieś gówno w innym modelu i tyle D50 na dpreview widzieli. Typowe, trafne, bardzo agresywne zagranie Canona. Jest się o co bić: na 10 sprzedanych dSLR Canona 7 to segment 350D, 2 to 20D i 1 to Mark II. Kasa przeokrutna. Ja się cieszę na tego Nikona :mrgreen:
king_nothing
20-04-2005, 22:13
A ja mysle ze to swietna sprawa! Swietlana przyszlosc nie tylko do studia. Wyobrazcie sobie ze robicie zdjecia np. reporterskie i wszystkie "wpadaja" do... kieszeni, gdzie trzymacie nowego iPoda (albo inne cudo) z 60 GB dyskiem. Ja bardzo poprosze Wi-Fi wmontowane na stale do 30D. Wiadomo, nowa technologia (w DSLR, bo wogole to juz nie taka nowa) musi sie zwrocic. Kupia zawodowcy z zachodu, potem stanieje i "zjadacz chleba" z Polandu bedzie mial :mrgreen:
KuchateK
20-04-2005, 22:36
No... Musi staniec... narazie to stoi tyle ($999.99) co 350'tka z kitem i prawie cale body d20 :( Troche chamska cena jak na wi-fi... Tutaj nie ma juz glupiego tlumaczenia ze czesci drogie... Cena zdecydowanie ustawiona wysoko...
Narazie trzeba bedzie sie zadowolic kabelkiem idacym do laptopa w plecaku...
....narazie to stoi tyle ($999.99) co ......prawie cale body d20 :( Troche chamska cena jak na wi-fi... Tutaj nie ma juz glupiego tlumaczenia ze czesci drogie... Cena zdecydowanie ustawiona wysoko...
Narazie trzeba bedzie sie zadowolic kabelkiem idacym do laptopa w plecaku...
O to mi właśnie chodziło - to po co dodawać do semi profesjonalnego body obsługę gadżetu który kosztuje tyle co to body :)
Chyba jednak Gietrzy ma rację - zwykłe posunięcie marketingowe i tyle :(
po co dodawać do semi profesjonalnego body obsługę gadżetu który kosztuje tyle co to body :)
Zauważyłeś ile profi ma jako backup i/lub drugi aparat "na tele" właśnie 20D.
20D ma 5kl/s to większości starcza. Wiele osób sprzedało Marka by kupić "lżejszego, mniejszego Marka".
Chyba jednak Gietrzy ma rację - zwykłe posunięcie marketingowe i tyle :(
Nie chyba tylko napewno. Nie chodzi mi o to co jest w tym firmare tylko o to kiedy został on upubliczniony.
Orzeszek
18-07-2005, 20:01
Mam pytanie odnośnie tej wersji firmware, czy jak mam wersje 1.0.5 to mogę ją wgrać, czy najpierw powinienem wgrać wersję 1.1.0.
mozna od razu do 2.0 upgradeowac... tylko przeczytaj dokladnie instrukcje upgradu bo zdazaly sie przy 1.0.5 zwisy aparatu konczace sie wymiana na nowy
Orzeszek
19-07-2005, 14:50
Dzieki. Czy chodzi o to, aby podczas upgreadu obiektyw był zdjęty i po wszystkim trzeba wyjąć baterie na min. 2 sek. czy tak. Proszę o wszelkie sugestie, bo u mnie z angielskim to mocno na bakier a niechciałbym popsuć aparatu.
tak o to chodzi glownie obiektyw ... generalnie nie ma co sie bac tylko robic tak jak jest napisane
Orzeszek
20-07-2005, 01:19
Dzieki bardzo Jac, zawsze to jakieś moralne wspaarcie.