Zobacz pełną wersję : lampa macro Delta DFR-14 nie działa z 40D!
witam, kupiłem pół roku temu lapę makro delta i używałem z 350D - działała przyjemnie po zaklejeniu kalką, niedawno lampa padła, w fototipie wymienili na nową, podpinam do nowego 40D i niespodzianka- body głupieje, lampa nie błyska i nie wiem o co chodzi, ustawienia wszystkie przetestowałem, sama lampa błyska a z body nie. czy miał ktoś podobny problem?
Dokładnie ten problem sygnalizowałem na forum ok. 3 m-cy temu ( bez odzewu ). Z 350D - ok. , 40D - objawy te same. Moja DFR-14 idzie na sprzedaż ( skądinad do 350D - była świetna )
no to świetnie, a kontaktowałeś się ze sprzedawcą?
Bagnet007
09-12-2007, 17:47
Jeśli kupiliście je w fototip'ie to odeślijcie z opisem usterki. Nie powinno być problemu z wymianą. Mamy nową serię działającą poprawnie z 40D.
właśnie przedwczoraj wróciła z fototipa po wymianie - nowa, to chyba powinna być bez usterek?
Bagnet007
09-12-2007, 18:22
właśnie przedwczoraj wróciła z fototipa po wymianie - nowa, to chyba powinna być bez usterek?
I to ta nowa głupieje z 40D ?
Bagnet007
09-12-2007, 18:30
Generalnie wymieniamy na te z nowej serii wtedy, gdy w reklamacji jest jakaś informacja, że nie działa poprawnie z 40D.
Ta którą masz jest w pełni sprawna, tyle że z czterdziestką pojawia się problem.
Jeśli to dla Ciebie nie kłopot to odeślij ją z informacją co jest nie tak.
Ta którą dostaniesz nie będzie już sprawiać problemów.
Wymienię ją osobiście :)
to fajnie, jutro odsyłam, trzymam za słowo i z góry dzięki
Witam, zastanawiam się nad kupnem DFR-14 do Canona 40D. Czy mógłbym prosić kogoś o relacje z posiadania takiego zestawu i kilka przykładowych zdjęć robionych z lampą pierścieniową ?
Pozdrawiam
MonteChristo
18-09-2008, 10:17
Miałem dokładnie ten sam problem z lampą i 40D - po reklamacji zwrócono mi pieniądze, bo nie było jeszcze "nowych" lamp współpracujących poprawnie. Napisałem to w zasadzie jako informację o dobrej relacji sklep-klient.
a ja czekam, aż foto-tip otworzy filię w Wawie :)
bo odsyłanie sprzętu, gdy nie działa jest dość kosztowne :)
a no i prośba.
czy mógłby mi ktoś pokazać jakieś portrety robione tą lampą?? bo do tego głównie bym ją KUPIł...
pozdrawiam