Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pasek na ramie (pol zartem pol serio)

iREM
06-12-2007, 16:36
Czy wiecie dlaczego paski do 40D mają dwa napisy w jednym kiedunku, a trzeci - Canon - jest do góry nogami? Chyba że to tylko mój tak ma? :-D

I drugie pytanie, czy to że ten pasek ma czerwone paski, ma nawiązywać do elek i stawiać ich właścicieli/użytkowników wyżej - na drabince kanonierów? ;-)

I dwie drabinki niżej dla mnie za umieszczenie posta w niewłaściwej grupie - przepraszam. :oops:

fotokor1
06-12-2007, 18:15
:p hmm w 300d mój pasek był biały w 30d mam też czerwony, chyba pnę się po drabince:p :mrgreen:

bakulik
06-12-2007, 20:14
Czy wiecie dlaczego paski do 40D mają dwa napisy w jednym kiedunku, a trzeci - Canon - jest do góry nogami?

Bo "Canon" czyta się patrząc na plecy posiadacza, a resztę patrząc mu w twarz? :)

fotna
06-12-2007, 20:34
A ja już na trzeci pasek naszyłem czarna taśmę i nie mam problemu jak czytać napis - a czerwone paski bardziej wyglądają na jakiś niefirmowy - nieprofesjonalny sprzęt NN - więc mniej kusi.
Ale też byłem zdziwiony ze jest czerwony ;(.

wojkij
06-12-2007, 20:46
Nie ma nic piekniejszego niz miekki, piankowy pasek np lowepro, kompletnie inny komfort a i sportowcow nie przyciaga;)

iREM
06-12-2007, 20:47
A ja już na trzeci pasek naszyłem czarna taśmę i nie mam problemu jak czytać napis - a czerwone paski bardziej wyglądają na jakiś niefirmowy - nieprofesjonalny sprzęt NN - więc mniej kusi.
Ale też byłem zdziwiony ze jest czerwony ;(.

Eee, no zdziwiony to byłem tylko tym, że odwrotnie, że czerwony to wiadomo, jak elki ;-) high life. :-D

radmro
06-12-2007, 22:24
A ja używam paska od eosa 300 (analoga). Jakoś nie podchodzą mi te nowe sztywne od spodu gumowane. I jeszcze to wielgachne DIGITAL kłujące w oczy ;-)

iREM
07-12-2007, 12:53
A ja używam paska od eosa 300 (analoga). Jakoś nie podchodzą mi te nowe sztywne od spodu gumowane. I jeszcze to wielgachne DIGITAL kłujące w oczy ;-)

Oj, nie, tamte dla mnie za cienkie były, a guma jednak dobrze zapobiega ślizganiu. Ale co - nikt nie ma pomysłu - dlaczego te napisy są do góry nogami? ;-)

MacGyver
07-12-2007, 13:41
.. I jeszcze to wielgachne DIGITAL kłujące w oczy ;-)
E tam, czepiasz się, płacisz za DIGITAL to ma być napisane że DIGITAL, żeby było widać. Nie może być przecież tak że ktoś sobie kupi 300V za dwie stówki i ma taki sam pasek jak ten co zapłacił 4 kzł za 40D :mrgreen:

fmagik
10-12-2007, 12:17
ja uzywam mocnej i wygodnej szmyczy z szybko zlaczka... to rozwiazanie wydaje mi sie o wiele bardziej wygodne i nieureudniajace podczas fotografoeania pionowego :)

enter
10-12-2007, 17:35
ja uzywam mocnej i wygodnej szmyczy z szybko zlaczka... to rozwiazanie wydaje mi sie o wiele bardziej wygodne i nieureudniajace podczas fotografoeania pionowego :)

a możesz podrzucic jak to wyglada ??