Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : tuning naszych body

photographus
05-12-2007, 18:42
Witajcie!
Wlazłem ja sobie na polska stronkę Canona, aby pobrać style do 5D. Link jest, a jakże, tyle że prowadzi do japońskiej strony. A na hieroglifach nie znam sie ani-ani.:evil:
Macie jakiś pomysł?

I jeszcze jedno. Może byśmy stworzyli wątek o softowym i sprzętowym tuningu naszych puszek? Style, profile, jakieś ustawy WB, matówki i Bóg raczy wiedzieć co jeszcze :)
No i oczywiście sposoby instalowania tych cudów oraz sprawdzone opinie i rady :)
A wszystko w jednym, podpiętym miejscu - to chyba nie byłoby źle, jak myślicie?

pozdrawiam serdecznie

crater
05-12-2007, 20:04
jestem jak najbardziej za :) mysle ze mozna by do 5D dolaczyc takze 40D

robgr85
05-12-2007, 20:13
no i 400d, jeśli to w tym przypadku możliwe :P

Kolaj
05-12-2007, 20:58
Całe to forum jest w dużej mierze właśnie o tym, jak sobie wstawić w aparat chromowaną rurę z ultrafioletowym podświetleniem. Z moich doświadczeń czytelniczych na forum wynika, że wszelkie megawątki tasiemcowe są niepraktyczne. Spróbuj przeczytać cały wątek "W czym nosić sprzęt".

rypson
05-12-2007, 21:10
tak tak 400d koniecznie :)))

photographus
05-12-2007, 22:06
Spróbuj przeczytać cały wątek "W czym nosić sprzęt".

Przeczytałem i nie widzę nic złego w tym, że powstał - wręcz przeciwnie.
A tak na marginesie - ja poszukuję lobbystów a nie krytykantów. Na szczęście lobbuje zdecydowana większość :)
A tak na poważnie - uważam, że taki wątek jest potrzebny.
I słowo na zakończenie. Nie było moją intencją skierować dyskusji wyłącznie w kierunku "piątek". Oczywiste jest, że wymienialibyśmy sie tu uwagami o wszystkich lustrach ze stajni Canona :)
Tak więc Kolaj - nie bądź rura (chromowana z ultrafioletowym podświetleniem:mrgreen: ) i nie pękaj:!:
Przyłącz się do wymiany doświadczeń kolego:rolleyes:

Tomasz1972
05-12-2007, 22:12
Wątek przeniosłem do DSLR, gdyż początkujący chyba nie tuningują body , chociaz kto to wie :D .

Tom01
05-12-2007, 23:46
Wlazłem ja sobie na polska stronkę Canona, aby pobrać style do 5D. Link jest, a jakże, tyle że prowadzi do japońskiej strony. A na hieroglifach nie znam sie ani-ani.:evil:

Cześć Andrzeju, zauważyłem, że zacząłeś udzielać się na tym forum :-).

Może o to Ci chodziło:
http://www.canon.co.jp/imaging/picturestyle/file/index.html

terminator
06-12-2007, 01:00
Wątek przeniosłem do DSLR, gdyż początkujący chyba nie tuningują body , chociaz kto to wie :D .

No pewnie byś się zdziwił. Kiedyś Canon to była ELYTA, no a teraz... Naród narzeka, że biednie, ale pewnie zrobi się tu tłoczno niedługo. Pomyślcie o większym serwerze i kilku nowych adminach.

photographus
06-12-2007, 15:07
Cześć Andrzeju, zauważyłem, że zacząłeś udzielać się na tym forum :-).

Może o to Ci chodziło:
http://www.canon.co.jp/imaging/picturestyle/file/index.html

Dzięki Tomku! Chyba to jest to. Musze się wczytać :)
Thx

Vitez
06-12-2007, 15:30
Całe to forum jest w dużej mierze właśnie o tym, jak sobie wstawić w aparat chromowaną rurę z ultrafioletowym podświetleniem. Z moich doświadczeń czytelniczych na forum wynika, że wszelkie megawątki tasiemcowe są niepraktyczne. Spróbuj przeczytać cały wątek "W czym nosić sprzęt".

W megawątkach tasiemcowych nie chodzi o to by je całe sobie przeczytać, tylko by je sobie wygodnie przeszukać (wchodzi do wątku i klikasz 'przeszukaj ten wątek'). Łatwiej przeszukać jeden wątek tematyczny niż całe forum i dziesiątki identycznych wątków na ten sam temat.

Kolaj
06-12-2007, 18:21
Ok, leżę na obie łopatki, proszę mnie już nie kopać ;)

Gringo997
15-12-2007, 10:35
kliknalem w link odnosnie picture styles i mozna sobie je sciagnac do 400D rowniez:)

chalger
25-12-2007, 22:48
... no to odnośnie tuningu - będę pierwszy (w tym wątku) który zapyta o "konkret" :]

Czy znalazł ktoś z was jakieś info o możliwości podkręcenia rozdzielczości LCD w EOS'ei 40d?

Wiele opinii wyczytałem, ze rozdzielczość LCD w tej puszce jednak mogłaby być lepsza, choć jak dla mnie jest ok, więc pewnie jakiś macher dobrał się do procka graficznego zarządzającego wyświetlaniem na LCD i może coś zdziałał. :rolleyes:

jak coś wiecie to piszcie :]

pozdrawiam.

VANT
29-12-2007, 13:24
@chalger

ale ty nie masz pojęcia o czym piszesz....w ogóle nie masz pojęcia jak działa LCD ...

Zrozum że fizycznie się nie da bo LCD w 40D ma określoną liczbę pixeli i tego nie przeskoczysz softem...