PDA

Zobacz pełną wersję : [allegro] MIKA_FOTO i BEA-Błysk - opinia + telefon

MariuszM
30-11-2007, 13:02
Witam,
Proszę o opinię o użytkowniku MIKA_FOTO.
Interesuje mnie zakup 50mm f1,4, gość ma dobrą cenę (1099) i jest z Warszawy.
Jakieś uwagi?

BEA-Błysk - nieaktualne...sorry

Olszewski
02-12-2007, 08:13
Tez mnie to ciekawi, bo natrafiłem się u niego z wieloma rzeczami na konkurencyjną cenę.

Odnośnie BEA-Błysk tutaj mógłbym Ci spokojnie polecić, super sklep pod względem obsługi, tylko działalność zawieszona do stycznia :(

jools
04-12-2007, 14:14
Tez jestem ciekaw czy ktos juz od nich kupowal...

jest jeszcze "canon-optyka" i cena rowniez maja ciekawe

djcargo
28-02-2008, 19:13
No właśnie - podbijam wątek.
Chcę kupić Tamrona 17-50 i mika_foto ma go w baaardzo zachęcającej cenie (od 50 do 150 zł taniej niż inni). Czy ktoś juź u nich kupował i może polecić?

I jeszcze jedno pytanie - czytam sporo historii o szukaniu w sklepach "tego jednego jedynego obiektywu". Ale to ma wogóle sens? Czy jak kupię wysyłkowo to będzie loteria???

wojkij
28-02-2008, 19:55
bedzie loteria:)

MichaelT595
29-02-2008, 17:48
Witam,
Proszę o opinię o użytkowniku MIKA_FOTO.
Interesuje mnie zakup 50mm f1,4, gość ma dobrą cenę (1099) i jest z Warszawy.
Jakieś uwagi?

BEA-Błysk - nieaktualne...sorry

oczywiście gość ma dobre ceny bo są to ceny bez VAT. tak się z tym afiszuje że to tylko kwestia czasu kiedy zajmie się tym US. i wtedy będziesz mógł przy ewentualnej reklamacji w t...k się ugryźć...

tymk27
03-03-2008, 18:04
pytalem sie mika_foto i podobno ceny zawieraja VAT?? Mozecie cos wiecej napisac o tym uzytkowniku??

dj_zibi
03-03-2008, 18:40
Osoba z sklepu MIKOA foto mówi że fakturę wystawi jednak gdy zapytałem się o możliwość odliczenia od podatku to pan zczynal się mieszać. Gwarancja Tmatrona 17-50 realizowana TYLKO przez ich sklep.

Szkoda potrzebuje kupić jasne dobre szklo o tym zakresie;/

Na pytanie czy obiektywy z UE czy poza dostałem odpowiedź "dlaczego pan pyta?" po rozmowie wyszlo ze nie mogę go serwisować u sasiadów zza zachodniej granicy:)

Neros
03-03-2008, 20:41
To jest normalne zjawisko na allegro. Jak ktoś chce zapłacić 100 zł mniej to musi się z tym liczyć.
Szczytem w moim przypadku była informacja ze obiektyw posiada gwarancje canon polska a w rozmowie sie okazało ze jest gwarancjia na obiektyw canon realizowana w polsce przez ich sklep i wogóle o co mi chodzi i z czym mam problem:)
Od tej pory wole zapłacić 100 zł więcej oraz oszczędzić nerwy na głupkowate telefony

towersivy
03-03-2008, 21:32
Jesli chodzi o zakup Tamrona to Polecam formułowego kolege Cichego - foto negatyw :smile: sam kiedyś brałem tamrona dla kumpla i oba były bardzo oki.

noel
09-03-2008, 21:53
nie wiem jak jest z fakturkami , bo mi nie potrzebna była,
ale co do sklepu mika_foto (Foto Julia) nie mam najmniejszych zastrzeżeń,
zakupiłem u nich to co pod spodem i bez żadnych problemów,
- gwarancje mam taką jaka powinna być,( nie realizowana przez sklep)
- body i co najważniejsze szkła bez najmniejszych wad (cnotliwe nówki, AF - OK , bez BF/FF),
- porządny upuścik od całości dostałem (na Allegro drożej wychodziło!) :)
- kody poprawne i nie wycięte - czyli cach back 720 złociszy do mnie wróci

aha dodam że sprzęt jest z dystrybucji Europejskiej DE/IT/FR/NL
..tak było przynajmniej w moim przypadku....

rimko
21-04-2008, 08:46
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Już wkrótce stanę się posiadaczem pierwszej w karierze lustrzanki. Po "wnikliwej";-) analizie zdecydowałem się na 400D(1650zł)+ Tamron 17-50/2,8(1200zł). Ceny wydają mi się atrakcyjne, ale z uwagi na brak wiedzy o sprawdzaniu, testowaniu w/w sprzętu(jeszcze nigdy nie bawiłem się lustrzanką) mam pewne obawy. Może ktoś kupował już u Mika Foto, jak wyglądają sprawy dotyczące wymiany wadliwego sprzętu-chodzi głównie o szkło,znane problemy z FF/BF. A może ktoś z Wa-wy pomógł by przy zakupie przetestować sprzęt. Pozdrawiam

noel
24-04-2008, 15:38
nie wiem jak jest z fakturkami , bo mi nie potrzebna była,
ale co do sklepu mika_foto (Foto Julia) nie mam najmniejszych zastrzeżeń,
zakupiłem u nich to co pod spodem i bez żadnych problemów,
- gwarancje mam taką jaka powinna być,( nie realizowana przez sklep)
- body i co najważniejsze szkła bez najmniejszych wad (cnotliwe nówki, AF - OK , bez BF/FF),
- porządny upuścik od całości dostałem (na Allegro drożej wychodziło!) :)
- kody poprawne i nie wycięte - czyli cach back 720 złociszy do mnie wróci

aha dodam że sprzęt jest z dystrybucji Europejskiej DE/IT/FR/NL
..tak było przynajmniej w moim przypadku....

26.03 wysłałem papierki i dziś calutkie 720 złociszy wpłynęło na konto, czyli Sprzedawca godny polecenia :)

sebastiank
28-10-2008, 20:46
Uwazajcie na nich!!. Mogą Was nabić w butelke tak jak mnie chceli. Jednego dnia aparat u nich kosztowal 1829 pln nastepnego 1849pln i jak sie umowilem z nimi ze za ta cene kupie i podjechalem do nich to nagle 5 h pozniej cena skoczyla juz na 1950 pln!!! w miedzyczasie szybciutko zmineili na allegro cene... . I jeszcze wmawiali ze sie umawialismy inaczej... . Aparat oczywiscie kupie ale nigdy nic u nich.... Poza tym sklep i okolica mowia same za siebie> jesli ktos mieszka w Wwie to wie o co mi chodzi [ ul. Mała/Konopacka]