Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : wygladzona naturalnie skora

fmagik
26-11-2007, 15:49
jak zrobiono wygladzenie skory modelki ze zostala zachoana drobna faktura powierzchni????? czy to makijaz przed zdjeciami czy cyfrowa obrobka????

http://plfoto.com/1404140/zdjecie.html

Wats0n
26-11-2007, 16:14
Jedno i drugie, ale szopa cała kupa.

Zaicev
26-11-2007, 16:16
W tym wypadku to jest makijaz. Chyba, bo a nuz zjawi sie ktos kto ma wiekszy staz na CB i jego racja rozna od mojej bedzie miala wieksza wage ;) Niemniej jednak to z czym mi bylo dane zetknac sie w dotychczasowym zyciu pozwala mi stwierdzic ze to bardziej makijaz niz PS :)

sbogdan1
26-11-2007, 16:30
W tym wypadku to jest makijaz. Chyba, bo a nuz zjawi sie ktos kto ma wiekszy staz na CB i jego racja rozna od mojej bedzie miala wieksza wage ;) Niemniej jednak to z czym mi bylo dane zetknac sie w dotychczasowym zyciu pozwala mi stwierdzic ze to bardziej makijaz niz PS :)

PS był bez wątpienia,ale makijaż jest w większości ,zapewne miedzy innymi jakiś anty stres modelka użyła ,panie z pewnością będą wiedziały o co chodzi no i nieco pudru jakiś błyszczyk na usta :) ot cała filozofia.

zby
26-11-2007, 21:26
miedzy mejkapem a retuszem trzeba jeszcze zaswiecic.
sorry chlopaki ale jakies dziwnie proste te recepty, w waszych ustach taka fota to jakas bulka z maslem jest i w ogole zero filozofii, latwo sie tak teoretyzuje c'nie?:>
dziesiatki agencji modelkowych chcialyby miec takie bezpretensjonalne foty na srednio-przyzwoitym poziomie, tylko jak przychodzi co do czego to akcja "gladka skora z faktura" jest jakos dziwnie rzadko zakonczona jest sukcesem...
oprocz blyszczyka i szopa trzeba sie niestety wykazac paroma rzeczami, ktore trudno raczej ujac w kilku postowych zdaniach..

sbogdan1
26-11-2007, 21:36
miedzy mejkapem a retuszem trzeba jeszcze zaswiecic.
sorry chlopaki ale jakies dziwnie proste te recepty, w waszych ustach taka fota to jakas bulka z maslem jest i w ogole zero filozofii, latwo sie tak teoretyzuje c'nie?:>
dziesiatki agencji modelkowych chcialyby miec takie bezpretensjonalne foty na srednio-przyzwoitym poziomie, tylko jak przychodzi co do czego to akcja "gladka skora z faktura" jest jakos dziwnie rzadko zakonczona jest sukcesem...
oprocz blyszczyka i szopa trzeba sie niestety wykazac paroma rzeczami, ktore trudno raczej ujac w kilku postowych zdaniach..

Tak zgadzam się z Tobą w stu procentach , nie wspomniałem o tym ale masz rację ,,wykazać paroma rzeczami....,,pozdrawiam

Veene2
26-11-2007, 21:38
Dobry makeup i nic poza tym (oczywiscie jakis tam PS jest). Nawet nie wiecie jakie cuda moze zdzialac dobra wizazystka;)

JaroW
26-11-2007, 21:54
Po konsultacji z żoną (dyplomowana wizażystka) stwierdziliśmy ,że jest to makijaż fotograficzny ,czyli mocny makijaż,który na zdjęciach wygląda naturalnie.Dostosowuje się go do oświetlenia i dobrze wygląda na zdjęciach,a w rzeczywistości nie robi się tego rodzaju makijażu na co dzień.Podobne makijaże stosuje się w telewizji.Oczywiście widać także znaczną ingerencję PS
P.S.Po mojemu to szpachla,szpachla i jeszcze raz szpachla ;)

janmar
26-11-2007, 21:56
Dobry makeup i nic poza tym (oczywiscie jakis tam PS jest). Nawet nie wiecie jakie cuda moze zdzialac dobra wizazystka;)

Wiemy,wiemy..Troche PS oprocz tych cudów myślę tam jest.Pozdrawiam.:smile:

marekb
26-11-2007, 22:25
blur jak cholera i widac to choćby przy kącikach ust.szyja juz nie jest taka gładka jak dół policzków...

fmagik
27-11-2007, 08:50
tak mi sie zdawalo ze to nie PS, dobrze wiedziec na przyszlosc :) to poznej bardzo ulatwia prace przy obrobce...... dlatego chyba slubne portrety wychodza tak pieknie.........
a swoja droga moze znacie jakies toturiale z probami makijazu w PS [takiego ktory dodoaje uroku a nie jest sam dla siebie ?

JAZ
28-11-2007, 16:36
Ja stawiam na dobry makijaż. Wszyscy mówią o PS, ale nikt nie wskazuje na miejsca interwencji. Ja stawiałbym na porawki bruzdy idącej od nosa w okolicach kącikow ust i dalej na policzek oraz dół szczęki. W tym miejscu jest niesymetria twarzy, gdy po stronie lewej (zdjęcia) bruzda jest dłuższa. Końcówki włosów na szczęce kończą się zbyt nienaturalnie.
Według mnie korecja PS była tu zupelnie niepotrzebna.