Zobacz pełną wersję : Zaskakująca decyzja HP
Znalazłem tą informację przeglądając dpreview http://www.dpreview.com/news/0711/07110801hpstrategy.asp
Nigdy nie darzyłem sympatią HP nie mniej ta decyzja mnie zaskakuje a może potwierdza brak sukcesu HP na rynku fotografii cyfrowej.
Stare.
Nie można być dobrym we wszystkim. Niech HP produkuje raczej dobre serwery.
czy ja wiem czy HP robi dobre serwery...hm...
a czy HP w ogole robi cos dobrego? laptopy maja syfiaste, syfranki pomijam milczeniem, drukarki beznadziejne, ...
taki typowy przerost kompletnego przerostu marketingu nad jakoscia
A ja mialem drukarke Lexmarka, potem Canona teraz HP i nastepna to na pewno bedzie HP. Takze w przypadku drukarek HP w moich oczach wypada bardzo dobrze, reszty sprzetu lepiej nie komentowac...
MacGyver
20-11-2007, 02:08
a czy HP w ogole robi cos dobrego? l...
Robiło... ale to niestety było dawno temu, z nadejściem nowego tysiąclecia wyraźnie im się pogorszyło :-)
Boże. Jak ja kocham takie banalne uogólnienia ;) Serwery jedne z lepszych jakich używałem. Laptopy - ścisła czołówka. Drukarki laserowe - The best. Więc nie przesadzaj... Generalnie jakość wszystkiego się znacznie obniżyła. Łącznie z mercedesem i macintoshem. Ale spośród tej całej współczesej tandety, HP jest jednak solidną firmą.
HP ma dobry serwis... szczegolnie jesli zaplacisz :). natomiast z ta czolowka laptopow to bym nie przesadzal, bo w firmie mam ta czolowke plus desktopy ... i nie ma dnia kiedy nie musialbym wzywac serwisu... po tym co mam w firmie... sobie prywatnie nie kupilbym laptoka z tej firmy, a nie sa to laptoki za 4000 czy 5000... ale ciutke drozsze :)
nie wiem o czym mowa z tymi laptopami HP. moze dlatego, ze jako odniesienie mam zawsze swoje IBM-y, ktore nawet obecnie pod nazwa Lenovo wygladaja brzydko ale za to sa solidne konstrukcyjnie. nie pekaja im obudowy ani nie leca notorycznie zawiasy jak w bajeranckich laptopikach dla klienta masowego. moze i HP jest lepsze niz jakis Acer czy Fujitsu, ale z ta scisla czolowka to bym sie zdecydowanie wstrzymal
drukarki laserowe HP... mialem kiedys dawno temu IIIP a potem 4P. niezle to bylo. natomiast jak dzisiaj biore pierwsza lepsza drukarke HP i po wlozeniu plyty ze sterownikami zaczyna mi sie instalowac w Windzie 300MB zupelnie mi niepotrzebnych clipartow i innego gowna, po czym drukarka tak czy siak pol godziny mysli, czy zechce jej sie wydrukowac... albo jak sobie przypomne moja sp. HP890, ktora wykrywajac brak kolorowego tuszu robila totalny cyrk gdy chcialo sie wydrukowac cos w czerni, przy explicite okreslonych opcjach druku monochromatycznego... co mi pan w serwisie grzebiacym w HP wyjasnil jako zabieg celowy firmy, zeby ludzie kupowali tusze...
laskawie nie rozwodze sie nad niegdysiejszym numerem firmy HP z niezgodnym z prawem unijnym nierealizowaniem gwarancji na drukarki uzywajace tuszy innych niz oryginalne...
nie zeby akurat Piksmy Canona byly pod tym wzgledem cudowne, bo momentami mam mocne dejavu :(
dla mnie to jest firma robiaca kiepski sprzet dla klienta masowego, ktora laduje ogromna forse w reklame, ale jakosc produktow ma mocno nie wyrozniajaca sie. zdecydowanie blizej jej do takiego Acera niz IBM-a, ktory akurat dla mnie jest scisla czolowka
nota bene, te same uwagi dotycza np. Della, w ktorego laptopach pekaja namietnie obudowy. to nie jest jeszcze poziom Acera czy Fujitsu, ale ida w "dobrym" kierunku (masowego, taniego, nedznego syfu)