Zobacz pełną wersję : Statywy Velbon: Części zamienne
O ile search mnie nie myli to podobnego tematu nie ma.
Wszystko za sprawa felernego :mrgreen: (bardziej spartolic sie tego nie da) elementu w Sherpie, a dokladnie glowicy...
Kazdy kto ma ten statyw juz chyba wie o czym mowa. ;)
Maly czarny niemetalowy(!) lock od glowicy (blokujacy szybkozlaczke).
Caly statyw jest "perfekt" (wlasciciele manfrotto prosze o powstrzymanie sie od komentarzy :mrgreen:) a to jedno male "gowno" zrobili z takiego badziewnego absu ze na mrozie zrobilo chrup.
Pytanie brzmi: czy da sie to dokupic (ewentualnie czy gwarancja to uzna) czy mam wymieniac z powodu takiego banalnego duperela glowice (to raczej infantylne rozwiazanie)?
Pytanie rowniez do Was: czy komus przytrafilo sie cos podobnego? Bardzo lubie tego trojnoga a rozczarowalem sie przez ten badziewny wihajster.
sbogdan1
18-11-2007, 00:24
tak wiem o czym mówisz ale w tej materii pomóc Ci nie mogę aczkolwiek jestem Ci wdzięczny że o tym napisałeś bo posiadam sherpe i będę się z tym dzyndzlem obchodził ostrożniej ,pozdrawiam,powodzenia życzę
W poniedzialek jak mi sie uda po pracy skocze do impry i zobaczymy co powiedza.
ja wlasnie motam samodzielnie blokade adapteru do horizona... a myslalem ze tylko tanie modele maja takie wynalazki.
hej - kiedyś zgubiłem dolną część (odkręcaną rurkę) od mocowania głowicy (na co też radzę zwracać uwagę - sama potrafi sie poluzować i odkręcić...). Poszukałem w necie producenta Velbon - gdzieś w Azji :) - a pózniej na jego stronie przedstawiciela w Polsce (w Gdyni czy w Gdańsku) - zadzwoniłem i ... za 2 dni mialem rurkę w domu za 19 zł + przesyłka :).
eee ok - zajęło mi to minutkę :) - dzwoń i pytaj.
F.H. Foto-Technika
Mr. Piotr Sawicki
Ul. Ks. Robaka 63c
80-119 Gdańsk
Tel.: +48 58 320-11-72; -73
Fax: +48 58 320-11-74
Website: foto-technika.pl
E-mail: info@foto-technika.pl
F.H. Foto-Technika
Mr. Piotr Sawicki
Ul. Ks. Robaka 63c
80-119 Gdańsk
Tel.: +48 58 320-11-72; -73
Fax: +48 58 320-11-74
Website: foto-technika.pl
E-mail: info@foto-technika.pl
Super, info przyda sie. Co do glowicy to w imprze wymienili w "5 sekund". Teraz bede uwazac ;).
A ja mam pytanie.
Też mam Sherpę.
Dokładnie 750 n.
I mam taki mały problem.
Chodzi o takie plastikowe coś co było przy dźwigni zmiany wysokości.
Nie wiem dlaczego, zaczęło to wypadać, czy była tam jakaś śrubka, czy coś, ale wypada to za każdym razem.
Czy posiadacze tego statywu mogą mi powiedzieć, jak jest to przymocowane?
bylo, dziesiatki razy. sam pisalem o Foto Technice, ktora bez problemu, w ekspresowym tempie przysyla jakie by nie byly potrzebne czesci zamienne
Dostałem odpowiedź od foto-techniki.
Ta plastikowa rączka + jakiś zaczep to wydatek 20 zł + koszty przesyłki za pobraniem.
Jak za takie g.... trochę drogo.
ewa_olsztyn
06-02-2008, 14:59
A ja potrzebuję dodatkowej szybkozłączki do sherpy 600. Dzwoniłam do Gdańska - nie ma :( a poza tym klientów indywidualnych "nie obsługują"..
Wie ktoś, gdzie to można zamówić za pobraniem?
Będę wdzięczna.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Już zamówiłam - szybko się uczę :)
Z tymi indywidualnymi to tak nie do końca, zamawiałem osłonę przeciwsłoneczną do obiektywu tamrona trzeba było zaczekać bo nie mieli na magazynie, ale po ok 2 tygodniach sami się odezwali i poszło bardzo sprawnie.
ewa_olsztyn
06-02-2008, 21:59
Z tymi indywidualnymi to tak nie do końca, zamawiałem osłonę przeciwsłoneczną do obiektywu tamrona trzeba było zaczekać bo nie mieli na magazynie, ale po ok 2 tygodniach sami się odezwali i poszło bardzo sprawnie.
Ja znalazłam przez google i zamówiłam w pierwszym lepszym sklepie w Warszawie... A swoja drogą - dziwne, że taki bzdet jak szybkozłączka kosztuje z wysyłką 61 złotych!
Miałem dawno temu odpowiedzieć...
W Imprze wymienili bez problemu (całą głowicę).
marcin_micek
02-02-2012, 14:42
Witam
Miałem podobny problem przy Sherpa 200R, pęknięta wajcha od szybko złączki.
Zadzwoniłem do Gdańska, 5 min i 35pln z wysyłką. Obsługa bardzo miła!
Pozdrawiam