PDA

Zobacz pełną wersję : Problem akumlator i grip 20D



Kris
14-04-2005, 23:38
Witam
Wlasnie sprawiłem sobie grip do 20D i od razu denerwujaca niespodzianka!Aparat działa TYLKO z orginalnym akumlatorem Canona na innych "wiesza" sie pokazuje koniec baterii.Po wyjeciu i włożeniu akumlatora jest tak samo:(
Dziwne bo aparat bez bostera dziala z wszystkimi akumlatorami!!!
Czy u Was tez tak jest ?
Czy to polityka firmy aby urzywac tylko akumlatorow Canona?

Vitez
15-04-2005, 03:07
Mam 2 akumulatory Canona (od 10D i od 20D) - te trzymam w jednej parze i dzialaja OK w gripie do 20D. Mam dwa akumulatory noname od APTEL-a z Allegro - dzialaja bez problemow jako druga para w gripie do 20D. Mam dosc stary akumulator firmy ROWI - kupiony jeszcze jako zapasowy do G3 - dziala bez problemow w gripie do 20D. Rowniez wszystkie 5 wymienionych akumulatorow bez problemow daja sie ladowac w ladowarce zarowno od 10D jak i od 20D. Wg mnie masz pechowego gripa - sprobuj wymienic a najlepiej z innego zrodla wziac.

TOPOL
15-04-2005, 06:57
Vitez rację ma - u mnie to samo.... Działa zarówno z oryginalnym accu Canona jak i nieoryginalnym...

muflon
15-04-2005, 06:57
Byyyło.. po raz kolejny się powtórzę: mam 2xBP511, 2xBP511A, 2xNoname (też od Aptela), wszystkie już nienowe (najmłodsze BP511A mają po kilka miesięcy). Wszystkie pary działają bez problemów w obydwóch body.

p13ka
15-04-2005, 07:16
3x "no name" 1x Canon. W gripie czy w puszce nie ma znaczenie. 20D działa na nich bez problemu.

Auwo
15-04-2005, 07:25
2xCanon i 2xAptel - wsio rabotajet

Kris
19-04-2005, 22:29
Grip byl kupiony w Niemieckiej hurtowni.Najgorsze jest to ze to juz drugi egzemplaz mam.W poprzednim nie dzilaly zadne akumlatory,nawet Canona.
Nie wiem juz czy wymieniac do skutku?

Pszczola
19-04-2005, 23:43
Wymieniac, wymieniac!

filip71
20-04-2005, 20:21
trza wymienic :-(

U mnie działa 1xCanon i 1XAptel

Zgrzezly
29-04-2005, 16:05
za dpreview
http://consumer.usa.canon.com/ir/controller?act=PgComSmModDisplayAct&keycode=2112&fcategoryid=215&modelid=10464