Zobacz pełną wersję : gdzie w Krakowie?
MateuszZ.
15-11-2007, 02:56
Hej
gdzie w Krakowie najkorzystniej kupić obiektyw na raty i na fakturkę ?
konkretnie 24-70 i/lub 70-200 f/4 IS
( dlatego w krakowie bo chcę go przestrzelać przed zakupem ;) )
Fotopanorama na Sławkowskiej 12 ma chyba najkorzystniejsze ceny w tej chwili. Fotoplus ma ciut drozsze, w sklepach Canona na Slawkowskiej (w tej chwili staja TRZY szkla Canona w gablocie) i na Szpitalnej nigdy nic nie ma i wszystko na zamowienie. W fotojokerach, Saturnach i Media Marktach nigdy nie widzialem obiektywow Canona (zwlaszcza bialych) a z racji jakie maja ceny to te szkla jakie maja (Glownie Sigma i Tamron i Nikon) leza nawet i rok! D-photo nie polecam z takiego powodu ze mam zle doswiadczenia i nie tylko ja. Przejdz sie do Fotopanoramy. Cene tez mozesz zawsze troche wywalczyc.
MateuszZ.
15-11-2007, 03:22
Fotopanorama na Sławkowskiej 12 ma chyba najkorzystniejsze ceny w tej chwili. Fotoplus ma ciut drozsze, w sklepach Canona na Slawkowskiej (w tej chwili staja TRZY szkla Canona w gablocie) i na Szpitalnej nigdy nic nie ma i wszystko na zamowienie. W fotojokerach, Saturnach i Media Marktach nigdy nie widzialem obiektywow Canona (zwlaszcza bialych) a z racji jakie maja ceny to te szkla jakie maja (Glownie Sigma i Tamron i Nikon) leza nawet i rok! D-photo nie polecam z takiego powodu ze mam zle doswiadczenia i nie tylko ja. Przejdz sie do Fotopanoramy. Cene tez mozesz zawsze troche wywalczyc.
dzięki! chociaż w fotopanoramie kiedyś czekałem chyba z 3 tyg na gripa i za każdym razem jak dzwoniłem mówili mi, ze będzie za 3 dni.. Teraz na powaznie zalezy mi na dostępnosci, bo za 2 tyg lece do anglii... wiem,wiem, mogę tam kupić tylko ze tam przez pierwsze miesiące nikt mi nie da na raty
foto-plus czyli www.sklepfotograficzny.pl mają ceny z kosmosu !!
dzięki! chociaż w fotopanoramie kiedyś czekałem chyba z 3 tyg na gripa i za każdym razem jak dzwoniłem mówili mi, ze będzie za 3 dni.. Teraz na powaznie zalezy mi na dostępnosci, bo za 2 tyg lece do anglii... wiem,wiem, mogę tam kupić tylko ze tam przez pierwsze miesiące nikt mi nie da na raty
foto-plus czyli www.sklepfotograficzny.pl mają ceny z kosmosu !!
No to jest norma...:wink: dlatego należy zamawiać 3tyg wcześniej...:mrgreen: Też u Agi troche zostawiłem, ale to nie zmienia faktu, że trzeba odczekać. Dobrze, że nie ma komitetu kolejkowego:mrgreen: Poza tym ich wadą jest fakt, że raczej wszystko na zamówienie i mają np na stanie 1 sztuke, bierzesz ja okazuje sie kicha i potem czekasz 2 miesiace na wymiane bo akurat brakuje tego szkła w CP. Poza tym polecam bo co do ceny mozna sie dogadać, raty mają, faktury wystawiają...:)
Hej
gdzie w Krakowie najkorzystniej kupić obiektyw na raty i na fakturkę ?
konkretnie 24-70 i/lub 70-200 f/4 IS
( dlatego w krakowie bo chcę go przestrzelać przed zakupem ;) )
Akurat 24-70 maja w gablocie na stanie a co do czekania - zdarza sie ze trzeba czekac, ale z drugiej strony trzeba tez po prostu konkretnie sie umawiac na zasadzie :Potrzeba mi na ten i na ten dzien - jesli nie bierzesz gdzie indziej.
W fotoplusie ktos mi mowil, ze nawet po 4150 moga sprzedac - tylko wtedy nie wiem czy fakture Ci dadza,
MateuszZ.
15-11-2007, 13:23
Akurat 24-70 maja w gablocie na stanie a co do czekania - zdarza sie ze trzeba czekac, ale z drugiej strony trzeba tez po prostu konkretnie sie umawiac na zasadzie :Potrzeba mi na ten i na ten dzien - jesli nie bierzesz gdzie indziej.
W fotoplusie ktos mi mowil, ze nawet po 4150 moga sprzedac - tylko wtedy nie wiem czy fakture Ci dadza,
fotopanorama mowi ze nie ma obecnie 24-70, i "coś ma przyjść w następnym tyg. " ale nie wiedzą czy w tym "coś" będzie 24-70... ehhh
W fotopanoramie nie dosc ze maja rozsadne ceny to obsluga bardzo mila - polecam!!!
W fotoplus kupilem kika rzeczy i zawsze nie bylem zadowolony z obslugi :(
Pozdr
T.
fotopanorame polecam
tez zakupilem u nich troche zabawek :D i wszystko fajnie
oblsuga bardzo mila i fachowa
mozna potestowac lens od razu na miejscu na tablicy
Yoshitaka
15-11-2007, 21:11
Dobrze, że nie ma komitetu kolejkowego:mrgreen:
Komitetu nie ma, ale jak coś będę u nich kupował następnym razem to od razu będą wymagał wszystkich papierów. Więcej na telefony wydam niż instrukcja do 580EX II jest warta, a ciągle słyszę tylko "za parę dni" "zadzwonimy" :/
Z tym to mnie ^&*$(**%(& - poza tym Fotopanoramę polecam !!
MateuszZ.
15-11-2007, 22:05
Dzisiaj dostałem info, że " obiektyw będzie we wtorek" no ... zobaczymy ...
tomek1906
16-11-2007, 10:01
będę oryginalny :) fotopanorama :)
będę oryginalny :) fotopanorama :)
no i w sumie racja...:D Miałem do czynienia z resztą i jak narazie to nie ma alternatywy. chyba że za gotówkę chcesz to jeszcze foto-tip (ceny troche lepsze), ale raz jak przyjechałem z Wadowic 10 minut przed zamknieciem i chciałem szkiełko podpiąc to musiałem słono tłumaczyc że zdążę i ze specjalnie z Wadowic przyjechałem bo pan nie za bardzo chciał...:neutral:
tomek1906
17-11-2007, 18:26
marekb, to normalne :) doceniają swoją wartość, jedyna krakowska alternatywa z dużym przeglądem na miejscu. kupując pierwsze szkło w hurtowni poprzez znajmka z krakowa miałem taniej, ale nie pomacasz, nie porównasz. Jakby nie patrzeć to się gablotka ze szkłami canona aż ugina :) ,mimo tego że w moim mniemaniu fotopanorama jest lekko pronikonowska :). Dla mnie nie ma innego rozwiązania. Kupiłem miesiąc temu szarą połówką B+W w sklepie internetowym w sopocie, przyszła sztrzelona, odesłałem i do dziś czekam na wymianę - więcej nie będę ryzykował, zawsze tylko odbiór osobisty
MateuszZ.
17-11-2007, 18:42
Niestyty, to że szkło kosztuje 6 tys zł to nieznaczy, że dealer ma z tego kokosy... My z tego robimy pompę no bo to dla nas kupę kasy, dla sprzedawcy jesteś tylko np 80 zł i to przed opodatkowaniem...
tomek1906
18-11-2007, 15:07
MateuszZ. jeśli myślisz że dealer ma z tego 1,33% jak podajesz, to obawiam się że jesteś w błędzie. Nie twierdze że to mega dochodowy biznes ale na pewno marża detaliczna jest wyższa.
Właśnie się wybieram do Krakowa z wizytą na jeden dzień, a że mam w zamiarze zakup 40d plus 24-105L, to rozumiem polecacie z Krakowskich sklepów fotopanoramę? Faktura, gotówka(karta). A wiadomo skąd sprowadzają sprzęt?
Myślę się do nich wybrać. Jaki jeszcze mieć sklep w Krakowie na uwadze?
Zależy mi na solidnnym podejściu do klienta :)
Niestyty, to że szkło kosztuje 6 tys zł to nieznaczy, że dealer ma z tego kokosy... My z tego robimy pompę no bo to dla nas kupę kasy, dla sprzedawcy jesteś tylko np 80 zł i to przed opodatkowaniem...:mrgreen: sorry stary ale bredzisz. Jak nie masz pojęcia to sie nie wypowiadaj.
Jazzman, podzwoń wcześniej bo w Kr sprzęt nie leży na półkach, możesz trafić, a może być tak że nie kupisz. Poza tym najlepiej w jednym sklepie - jest szansa że taniej ustrzelisz..;)
Właśnie się wybieram do Krakowa z wizytą na jeden dzień, a że mam w zamiarze zakup 40d plus 24-105L, to rozumiem polecacie z Krakowskich sklepów fotopanoramę? Faktura, gotówka(karta). A wiadomo skąd sprowadzają sprzęt?
Myślę się do nich wybrać. Jaki jeszcze mieć sklep w Krakowie na uwadze?
Zależy mi na solidnnym podejściu do klienta :)
W fotopanoramie nie zaplacisz karta (ale moze dzieki temu mozna dostac atrakcyjniejsza oferte na szklo) , mozesz dostac fakture VAT lub dowod zakupu (i znow roznica miedzy faktura a bez jest inna). Jak napisal marekb - szklo nie lezy na polkach - nie zawsze przynajmniej, wiec warto zadzwonic wczesniej.
Ja mialem z Fotopanoramy 40D, 100 2.8 macro z naklejkami polskiego dystrybutora a np 5D +24-105 z Germanii... wiec roznie to wyglada.
Trochę bez sensu z brakiem możliwości zapłacenia kartą, chodzić z 7-8 tysiącami upchanimi po kieszeniach. Juz w zasadzie w 21 wieku sklep który obraca takim towarem powinien dawać taką możliwość...
Ale w fotopanoramie z tego co zrozumiałem można liczyć na komfort odnosnie sprawdzenia sprzętu i ewentualnej pomocy w tym zakresie, choć zamierzam wziąść notebooka. Mam do Krakowa 115km więc już nie chciał bym wrócić z niczym.
Najchętniej po prostu dokonał bym zamówienia tylko obawiam się, że mi nie zamówią 3 szkieł do wyboru?
A jakie doświadczenia macie ze sklepem z Karmelickiej, foto-cyfra ?
Muszę mieć fakturę :)
Bedzie trzeba obdzwonić kilka sklepów bo na emaile nie odpowiadają.
Trochę bez sensu z brakiem możliwości zapłacenia kartą, chodzić z 7-8 tysiącami upchanimi po kieszeniach. Juz w zasadzie w 21 wieku sklep który obraca takim towarem powinien dawać taką możliwość...
Tu nie chodzi o numer wieku tylko o prowizję od operacji kartą. Ty za to zapłacisz?
Ale w fotopanoramie z tego co zrozumiałem można liczyć na komfort odnosnie sprawdzenia sprzętu i ewentualnej pomocy w tym zakresie, choć zamierzam wziąść notebooka. Mam do Krakowa 115km więc już nie chciał bym wrócić z niczym.
Zawsze mozesz sie umowic z Agnieszka w sklepie i zrobic jej na miejscu przelew z Banku. Nie musisz wcale tyle kasy ze soba nosic. D-Photo na Basztowej tez nie akceptuje kart. i w kilku innych sklepach tez. Co z tego ze w Foto-Plus mozesz zaplacic karta kredytowa jak do ceny ktora widzisz na wystawce musisz doliczyc 3%?
Tu nie chodzi o numer wieku tylko o prowizję od operacji kartą. Ty za to zapłacisz?
Co się nie robi dla dobra klienta :twisted:
Wiesz zdziwienie się bierze z prostej rzeczy, w obecnych czasach wręcz za pączka można kartą zapłacić, a co dopiero przy sprzęcie wartym na przykład 12000zł.
Wiem że operacje są płatne i koszta za to ponosi sklep więc nie mam pretensji bo wiadomo trochę wygody, a cena sprzętu skoczy do góry bo sklep musi sobie to zrekompensować.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zawsze mozesz sie umowic z Agnieszka w sklepie i zrobic jej na miejscu przelew z Banku. Nie musisz wcale tyle kasy ze soba nosic. D-Photo na Basztowej tez nie akceptuje kart. i w kilku innych sklepach tez. Co z tego ze w Foto-Plus mozesz zaplacic karta kredytowa jak do ceny ktora widzisz na wystawce musisz doliczyc 3%?
Świetnie by było, przelew w zasadzie rozwiązywał by problem ;-)
tomek1906
21-11-2007, 07:39
Fotopanorama to sklep gdzie trafia większość zapaleńców i zawodowców z całej małopolski, większość świetnie zorientowana, większość się targuje , większość to stali klienci, wszyscy oczekują najlepszych cen, prowizja od karty jeśli się nie mylę to około 3%, jeśli planuje się duży zakup to robi się spora kwota. Prosta sprawa.
Byłem tam z tydzień temu, szkieł canona i nikona było sporo ale lepiej zadzwonić wcześniej. Jeśli chodzi o wybór z 3-4 sztuk to różnie z tym bywa ale nie spotkałem się z problemem żeby zwrócić słabsze szkiełko
Agnieszka nie podbija Ci od razu gwarancji tylko masz iles tam dni na przetestowanie szkla. Jesli masz problem, cos nie tak to nie ma problemow z wymiana czy zwrotem (chociaz podejrzewam ze dla osob mieszkajacych poza Krakowem moze to byc problem) A jak juz wczesniej wspomnialem - Fotopanorama ma wydzielona czesc mini studyjna - nie ma zadnego problemu zebys i pol dnia tam spedzil i testowal swoje szklo. Niewiele sklepow w krakowie (czy w ogole jeszcze jakis jest? ) zaoferuje Ci taka mozliwosc. Ja pamietam ze byly i dni ze po kilka szkiel sobie sprawdzalem a potem jeszcze na sklepowym "laptoku" czy wszystko jest ok. Naprawde polecam, bo chociaz czasem trzeba przypomniec o szkielku czy aparacie to jak na razie nie znalazlem innego sklepu w ktorym mozna sie o cene targowac, ktory bez problemu wymienia szklo (bo niby wszedzie mozna ale inaczej to wyglada w ustach pracownikow przed zakupem a inaczej juz jak wyjdziemy ze sklepu z zakupionym szklem) , itd itd.
A jakie doświadczenia macie ze sklepem z Karmelickiej, foto-cyfra ?
Podłaczyłem się pod wątek, żeby nie zakładać nowego.
foto-cyfra Jakie są Wasze opinie na temat tego sklepu?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
zamierzam podejść do tego
http://www.allegro.pl/item315294633_canon_eos_400d_body_nowy_gwarancja_r aty_sklep_fv.html
Podłaczyłem się pod wątek, żeby nie zakładać nowego.
foto-cyfra Jakie są Wasze opinie na temat tego sklepu?
polecam, kupowalem tam 40d, grip, obiektywy, 580tke, ogolnie wszytsko co mam... (dzizas ile ja tam juz siana zostawilem lol) nigdy nie czekalem, moglem sobie potestowac sprzet do woli i cene zawsze wynegocjowalem...
100% polecam.
solidna firma
co do fotopanoramy to bylem ostatnio z zamiarem zakupu 70-200 2.8 i zostalem delikatnie mowiac opuszczony przez sprzedawce w momencie kiedy pojawil sie jakis starszy pan i zaczal mowic o jakiejs wystawie foto... nagle zostalem sam na ringu...
przykro troche, ale coz...
polecam, kupowalem tam 40d, grip, obiektywy, 580tke, ogolnie wszytsko co mam... (dzizas ile ja tam juz siana zostawilem lol) nigdy nie czekalem, moglem sobie potestowac sprzet do woli i cene zawsze wynegocjowalem...
100% polecam.
solidna firma
to lubię - konkret
dzięki :)