PDA

Zobacz pełną wersję : Canon dslr + PC - sterowanie



greg801
12-04-2005, 17:58
wlasnie sie dowiedzialem, ze jest taki program o nazwie "dslr remote pro"
do zassania tutaj
http://dl.filekicker.com/send/file/153213-TFOQ/dslrp100.exe

a tutaj beta wersja wspolracujaca dodatkowo z eos'em 350D
http://www.breezesys.org/downloads/dslrp110_beta6.exe

oczywsicie wersja testowa 15 dni z mozliwoscia zakupu i zarejestrowania...
a tu strona
http://www.breezesys.com/DSLRRemotePro/index.htm

moze ktos z uzytkwonikow eosa 350D sprzwdzilby czy wspolpracuja z tym programem
zreszta jest przeznaczony do wszystkich lustrzanek Canona :)

jestem bardzo ciekaw czy wspolpracuja
ten program dotyczy takze uzytkownikow canona 10D, 20D, 300D

PS.
chodzi mi o to czy ten program dziala z tym eosem 350D ktorego mam w planie kupic a wiec
apartat jest podlaczony do PCta i ciekaw jestem czy jak robie zdjecia z aparatu to dane zapisywane sa przez kabel na dysk kompa
chce zeby ktos przetestowal ten program :)

KuchateK
12-04-2005, 18:06
Bedzie dzialac... Jak pisze ze ma dzialac z 350'tka to napewno bedzie... A nawet jak nie dziala obecnie to ten aparat z pewnoscia nie zostal pozbawiony tej opcji i zostanie dodany do obslugiwanych jak nie tak dawno 300D czy 20D.

Tak... fotki zrobione sa zgrywane przez kabelek na dysk kompa... Zarowno z karta jak i bez. Mozliwosc zapisywania tylko na karte albo na PC i karte rownierz istnieje.

greg801
12-04-2005, 18:08
@KuchateK
a to juz testowales ten program?
jak tak to super
zreszta dzieki za info ze pisze ze bedzie dzialac bylem taki ciekawy gdyz potrzebuje do studia foto :)

KuchateK
12-04-2005, 18:11
Korzystam z niego z moim 300D. 20D i cala reszta nowych aparatow jest dodana w wersji beta i obecnie to kwestia czasu az zaimplementuja wszystkie opcje i pelne wsparcie. Zanim kupisz aparat pewnie wszystko bedzie chodzic jak powinno...

yakuza
05-11-2007, 01:40
Jest może jakiś program do kontroli 400D z komputera za pomocą kabla USB z obsługą BULB ? najlepiej żeby dało się ustawić przez jaki czas ma aparat naświetlać zdjęcie (powyżej 30s), dobrze było by gdyby jeszcze był darmowy lub była wersja trial :) Znalazłem jeden, ale trzeba mieć specjalny kabel którego niestety nie mam :(

firley
07-11-2007, 15:42
do linuksiarzy: działa to to pod wine?