Zobacz pełną wersję : Fotografowanie ze statywu; wireless remote
Jak bede mial troche wolnego $ to zamowie sobie 5, a potem na allegro po 149 puszcze :P
czy ktos przesylki jeszcze nie dostal?\
bo czekam i czekam i mam obawy ze nigdy nie dojdzie :(
ryszard_ochódzki
19-01-2008, 12:29
Pewnie nasza kochana i jedynie slusznie nam panuaca Poczta.
Moj odbiornik dostaje dziwnej bezwladnosci. Po wcisnieciu pilota na I poziom, odbiornik zapala zielona lampke i trzyma ja 2-3 sek lub dluzej po zwolnieniu. Tak samo sie dzieje jesli za pomoca pilota zwolnie migawke.
Wykluczam blad pilota bo slysze w glosnikach kiedy nadaje. Bateria ma 2,98 V
Spotkal sie ktos z takim dzialaniem?
mam pytanie - może ktoś wpadł sposobem "makgajwerowym" na jakiś futerał albo inne opakowanie do owego zestawu - pałęta mi się to w kieszonce plecaka i tak myślę że guziczki to się tam cały czas naciskają.
Czy ktoś już wykończył baterię? Na jak długo wystarcza?
januszP.
24-02-2008, 11:14
mam pytanie - może ktoś wpadł sposobem "makgajwerowym" na jakiś futerał albo inne opakowanie do owego zestawu - pałęta mi się to w kieszonce plecaka i tak myślę że guziczki to się tam cały czas naciskają.
Ja wpadłem na pomysł McGywera. Kupiłem swego czasu świetna torbę FOMEI. Tam były dwie saszetki na baterie, filmy itd. Mocowane one są na rzepy.
I akurat w swoich czeluściach jedna mieści pilota a druga odbiornik. Mocuje je na rzepy w plecaku lub torbie i nic mi nie nie majta. Saszetki są zamykane na suwaki. Można oczywiście ten pomysł wykorzystać jako wzór i np kupić najmniejsze (dopasować do wielkości) pokrowce do kompaktów, przykleic rzepy i sprawa załatwiona.:wink:
marekk_ok
21-03-2008, 12:49
Vitez,
a moze mialbys siłę i ochote powtorzyc te akcje?
(jest co prawda oferta sklepu fotohobby ktora wynosi 155PLN, lecz obecnie nie maja modelu do 40D i moze w przeciagu 2,3 tygodni bedzie lub nie).
Pozdrawiam
Vitez,
a moze mialbys siłę i ochote powtorzyc te akcje?
Nie. Zamawiałem dla siebie. Pozostałym chciałem zamówić "przy okazji" . Nie spodziewałem się aż tylu chętnych :? .
Każdy z kontem na ebayu i paypal może powtórzyć akcję - powodzenia.
Przy okazji - wg mojej listy jeszcze 5 osób nie odebrało osobiście pilota i zastanawiam się ile mogę czekać bo chętnych jest jeszcze trochę (tych co zaspali)...
Minęło prawie pół roku od tej akcji a kilka pilotów jeszcze u mnie leży. Nie kojarzę już czy to jakieś nieodebrane czy kilka zapasowych co zamówiłem. Jest ich 3 albo 4 - teraz jestem w pracy, ale rano sprawdzę i napiszę ogłoszenie w dziale Sprzedam, tak więc jak jeszcze ktoś jest chętny to może się szykować.
koperchemik
16-06-2008, 21:17
Vitez przed chwilą byłem w dziale sprzedam ale oferty na razie nie było.
Czy piloty który pozostały po akcji sprowadzania pół roku temu to
"Canon Wireless Remote Control Set LC-5"
Vitez przed chwilą byłem w dziale sprzedam ale oferty na razie nie było.
Już nie było :twisted: . Szybko poszły...
Czy piloty który pozostały po akcji sprowadzania pół roku temu to
"Canon Wireless Remote Control Set LC-5"
Wyglądaja identycznie jak te:
http://cgi.ebay.com/Wireless-Remote-C3-for-Canon-EOS-40D-30D-20D-5D-1D-1Ds_W0QQitemZ310057835598QQihZ021QQcategoryZ64345Q QssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
koperchemik
17-06-2008, 16:10
Hehe nawet do działu sprzedam nie dotarły. Trudno to chyba wezmę tego PHOTTIX
Hehe nawet do działu sprzedam nie dotarły.
Dotarły, ogłoszenie było, tylko szybko poszły.
Szkoda, że takiej akcji nie powtórzono teraz. :(
Każdy kto ma potrzebę, konto w ebayu i paypalu, może śmiało akcję powtórzyć.
Chcieć to móc.
Ja miałem potrzebę zamówienia sobie, to "przy okazji" zamówiłem kilku innym osobom :roll: .
I jeszcze raz powtorze, ze zalatwione bylo to przez Vitez-a bardzo profesjonalnie, a pstrykalka do dzis cieszy
Ciekaw jestem ilu jest chętnych teraz na powtórzenie akcji i podobne zamówienie.
Nie chcę zakładać konta na EBay tylko po to, by kupić pilota… :/
Mógłby ktoś uploadnąć fotkę z zakupionym pilotem? Podobny do tego? - http://cgi.ebay.com/V3s-Wireless-Shutter-Remote-for-C3-Canon-5D-40D-30D-e_W0QQitemZ260306703602QQcmdZViewItemQQptZCamera_C amcorder_Remotes?hash=item260306703602&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1205%7C66%3A4%7C65%3A12%7C39%3A1%7C 240%3A1318
rasialdo
03-12-2008, 20:23
Ciekaw jestem ilu jest chętnych teraz na powtórzenie akcji i podobne zamówienie.
...odświerzam temat - właśnie zacząłem odczuwać dotkliwy brak takowego ustrojstwa ;).
Może ktoś jeszcze?
Ja kiedyś założyłem konto na ebayu tylko po to by jakieś szkiełko M42 kupić. Używam (konta, szkła już nie mam) raz na pół roku albo i rzadziej. nie rozumiem w czym problem :roll: .