PDA

Zobacz pełną wersję : Sprzęt foto ze Szkocji lub Irlandii. Adresy sklepów.

Rafal913
05-11-2007, 21:03
Witam wszystkich :)

Na początku chciałbym zaznaczyć, iż przeszukałem forum ale nie znalazłem nic co mogłoby mi w jakiś sposób pomóc.

Moja sytuacja wygląda następująco:
W Lutym wylatuje do Szkocji na dwa tygodnie i mam w planach tam kupić sprzęt (swoje pierwsze lustro :) )
Wybór padł na Canona 40D w cenie 600 funtów (wliczona przesyłka z Hong Kongu) w przeliczeniu na złotóweczki daje to jakieś 3200zł.

Ale przejdźmy do sedna :)
Będe mieszkał w mieście o nazwie Paisley.
I teraz myślę czy w na terenie UK są jakieś sklepy w których kupię sprzęt w porównywalnej cenie do tego na Ebay.
Tak w ciemno wysyłaś kilkaset funtów nie bardzo mi pasuje.
Chyba, że tak jak wspomniałem są sklepy mieszczące się na terenie UK lub w Irlandii bo z tamtąd nie będzie chyba problemu zamówić :) Innymi słowy chcę kupić sprzęt jak najtaniej, najlepiej z gwarancją.

Jeżeli bylibyście tak mili i podali mi jakieś namiary na wspomniane sklepy to byłbym bardzo bardzo wdzięczny :)

Pozdrawiam
Rafał

mor_feusz
05-11-2007, 22:25
dzieki koledze miszaqq mamy strone porownywarke www.camerapricebuster.co.uk ale eBay i tak zazwyczaj taniej wychodzi

Rafal913
05-11-2007, 23:51
No dobra, więc powiedzmy że zostaje Ebay.

Jak się ma wysyłka sprzętu z HK na teren UK ?

I jak załatwia się płatności ?

Dzygit-Dublin
06-11-2007, 01:36
mam namiary na gościa z usa ma rodzinę w Szkocji matkę jak dobrze pamiętam i jest możliwość cash on collection jak sie ugadasz ceny niższe niż w uk czy europie np 85mm L za 1450 euro wiec jak dla mnie Honk Kong to gra nie warta świeczki .
Link Kerso (http://search.ebay.ie/_W0QQsassZkerso) na ebay , polecam gosc polecenia wart , kupiłem parę szkieł tam i wsio było ok.
Napisz maila zamów obiektyw , jest tez możliwość odbioru poza eBay i jest taniej.
6000 aukcji mówi samo za siebie.

Pozdrawiam