Zobacz pełną wersję : [wiwo] Moje zdjęcia
Witam!
Stwierdziłem że to już czas ;)
Znaczy się postanowiłem założyć sobie temat na tym forum i wkleić tutaj kilka moich zdjęć.
Na początek kilka zdjęc z 1 Listopada w Poznaniu
http://wiwo92.vigio.pl/galeria/1listopad
proszę o konstruktywną krytykę bo bez niej nie da się nic poprawić :)
pozdrawiam
Wojtek Więcławski
wiwo
Mi się podobają, szczególnie 5 i 6. Na 1-ce aż dziw, że już przy F8 wyszły fajne gwiazdki z latarnii :-).
Pewnie jak większość sam też spędziłem kilka godzin wieczornych na cmentarzu z aparatem w ręku, jak znajdę chwilę czasu na obrobienie fotek to też coś wrzucę.
Bardzo ładne zdjęcia. Ja też jak mój poprzednik (Matsil) spędziłem trochę na cmentarzu , lecz nie miałem zbyt dużo czasu na fotki, ale parę zrobiłem i się pochwaliłem ... trochę.
Na 1-ce aż dziw, że już przy F8 wyszły fajne gwiazdki z latarnii :-).gwiazdki to chyba glownie od czasu naswietlania (4s). A jesli chodzi o same zdjecia to nic ciekawego. Mdłe.
korona-pl
04-11-2007, 00:40
6 mi się podoba. Ogólnie to miejsce jakieś mało ciekawe...
Przydałoby się jakiegoś delikatnego HDR-ka zrobić, żeby przygasić światła zniczy.
gwiazdki to chyba glownie od czasu naswietlania (4s). A jesli chodzi o same zdjecia to nic ciekawego. Mdłe.
Na gwiazdki ma wpływ głównie przysłona, przy f2.8 i nawet 30s takiego efektu nie uzyskasz.
Co do zdjęć, to wcale nie są mdłe, jak na pierwsze zdjęcia są o.k. - od czegoś trzeba chyba zacząć, nie?
Na gwiazdki ma wpływ głównie przysłona, przy f2.8 i nawet 30s takiego efektu nie uzyskasz.
racja
dorzucam delikatnego HDR'a z 6
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img219.imageshack.us/img219/4787/img0900hdrig6.jpg)
Matsil - mówiąc mdłe zdjęcia, chodzi Ci o to że po prostu nie zaciekawiły Cię czy że kolory są mdłe? Robione kitem także od obiektywu zbyt wiele nie mogę wymagać, staram się nadrabiać obróbką, ale nie zawsze się udaje :/
a co do tych gwiazdek z latarni przy f8, kiedyś gdzieś czytałem jakiś (ale konkretnie :)) poradnik na temat zdjęc nocnych i było tam napisane że własnie w okolicach f8-9 gwiazdki są najładniejsze, dlatego staram się takich przysłon używać. Im wyższa przysłona tym większe gwiazdki?
Matsil - mówiąc mdłe zdjęcia, chodzi Ci o to że po prostu nie zaciekawiły Cię czy że kolory są mdłe? Robione kitem także od obiektywu zbyt wiele nie mogę wymagać, staram się nadrabiać obróbką, ale nie zawsze się udaje :/
Ja nie napisałem, że są mdłe :-), wręcz przeciwnie. Nie przesadzaj z tym kitem, nie jest taki zły i na pewno nie ma wpływu na "mdłośći". Mdłe zdjęcie można zrobic i eLką.
a co do tych gwiazdek z latarni przy f8, kiedyś gdzieś czytałem jakiś (ale konkretnie :)) poradnik na temat zdjęc nocnych i było tam napisane że własnie w okolicach f8-9 gwiazdki są najładniejsze, dlatego staram się takich przysłon używać. Im wyższa przysłona tym większe gwiazdki?
Im większa przysłona tym lepsze (czyt. większe) gwiazdki. Spróbuj zrobić zdjęcie pod ostre słońce z przysłonami np. F8 i F22 a zobaczysz różnicę.