PDA

Zobacz pełną wersję : Gdzie w Poznaniu Tamrona i 430EX?

wiwo
03-11-2007, 13:40
Witam!

W najbliższym czasie chcę kupić obiektyw tamron 17-50/2.8 i lampe canona 430ex
ale mam na to równe 2000zł przeglądam sobie ceny w internecie i tamrona można mieć za około 1300zł jak by dobrze poszukać, 430 za trochę więcej niż 800zł,
ale jak znajde gdzieś tanio obiektyw to lampa jest powyżej 900zł a jak jest tania lampa (allegro) to obiektywu w ogóle nie można kupić u tej samej osoby.
Chodzi mi o to żeby kupić obiektyw i lampę w jednym miejscu żeby można było się targować :)

Myślałem nad tym żeby kupić nowy obiektyw i uzywaną lampę, ale mało jest 430 uzywanych na sprzedaż więc ceny mało się różnią od nowych.
Tych tamronów to już w ogóle jest bardzo mało :/

Czy są jakieś szanse żeby gdzieś w poznaniu dostać tego tamrona 17-50/2.8 i 430ex razem do kwoty 2000zł? Będę bardzo wdzięczny za pomoc

pozdrawiam serdecznie
Wojtek Więcławski
wiwo

Cichy
03-11-2007, 14:03
Nie widzę możliwości kupna obydwu nowych za cenę 2000 zł. No chyba, ze sciągane z USA.

wiwo
03-11-2007, 14:18
tego się bałem :/

własnie myśle nad kombinowaniem z usa, ale robienie tego standartowo przez wysyłkę do polski i potem cła i w ogóle się nie opłaca, a nie za bardzo znam kogoś kto by był mi to w stanie kupić w stanach i przywieźć do polski

druga opcja to kupić jedno nowe a drugie uzywane, zdaje mi się że chyba jednak lepiej kupic nowy obiektyw i poszukać używanej lampy, może się uda znaleźć ;)
gdzie najlepiej w poznaniu kupić obiektyw jak najtaniej i tak żeby można było przymierzyć i wybrać najostrzejszy?

Joshec
03-11-2007, 18:14
Doradzą, pomogą wypróbować w FotoDura na ul. Ratajczaka ale...tam nie jest tanio...

wiwo
04-11-2007, 12:16
coraz bardziej zastanawiam się nad ściągnięciem ze stanów

okazało się że mam dalszego znajomego który aktualnie tam jest i mógł by mi przywieźć trochę sprzętu

a jak sobie licze z cen na canogacamera.com to wychodz że za tyle samo co w polsce za 430 i tamrona tam mam 580ex II i tamrona i jeszcze zostanie na stofen'a więc chyba się opłaca

krzypol
04-11-2007, 12:42
Lepiej przed zakupem sprawdź obiektyw jak pracuje z twoim body. Tamrona cechuje duży rozrzut jakościowy. Lepiej dołożyć trochę kasy i mieć święty spokój, niż później się męczyć ze sprzętem w serwisach. Ja kupiłem od Cichego i jestem zadowolony z mojego obiektywu.;-)

jotes25
04-11-2007, 15:13
2000 powinno wystarczyć. Doradzałbym zakup nowej lampy (łatwo "dać jej w palnik" nieumiejetnym używaniem) i używanego obiektywu (nie tylko dlatego, że mam taki na sprzedaż w Poznaniu - jakby co to pisz na PW). Rzeczywiście rozrzut Tamronów jest spory.

Mac
04-11-2007, 17:19
580 EXII ma aktualnie w USA bardzo dobrą cenę, wypada 910 PLN o ile możesz sobie to sam przywieźć albo ktoś Ci przywiezie i kupisz w np. w Adorama.com wówczas nie płacisz taxu stanowego. Sam dokonałem takiego zakupu w zeszłym tygodniu. Co do Tamrona to kosztuje nawet w USA jako Grey Market 400$ czyli około 1040 PLN ale... znając Tamrona warto go przestrzelać aby sprawdzić czy jest dobry.
Moja rada, kup u Cichego szkło a jeśli chcesz 580 EXII i ma Ci kto przywieźć to ściągnij z USA mniej więcej zmieścisz się w budżecie.