Zobacz pełną wersję : 350D i matówka
niesmialy
01-11-2007, 21:06
Niech to @#$^#@%$!
Mam na matowce ryse;/ i to dosc dluga, bo przez cala matowke;/
Aparat jeszcze na gwarancji, jutro udaje sie do sklepu, czy Waszym zdaniem wymiania mi ja na nowa? naprawia?
jestem zly na siebie i zal mi puszki...
Ale od czego ta rysa?
Jak sobie ją "narysowałeś" to po co idziesz do sklepu? i skąd sklep ma mieć nowe matówki? tylko serwis.. ale jak sam ją sobie zarysowałeś to raczej każą zapłacić..
Peri Noid
02-11-2007, 00:17
Może to tylko jakiś włos sobie leży? Może POD matówką (chociaż ciężko się wymyślić, skąd mógłby się tam znaleźć)?
niesmialy
02-11-2007, 10:28
Nie, to nie jest wlos, ewidentnie rysa;/
no wlasnie robilem zdjecia i slysze cos dziwnego, za chwile patrze w wizjer a tam rysa. Nie mam pojecia jak powstala.
Ide do sklepu, bo do serwisu mam daleko wiec poprosze ich aby odeslali mi puszke do serwisu.
robilem zdjecia i slysze cos dziwnego, za chwile patrze w wizjer a tam rysa. Nie mam pojecia jak powstala.
ani tym bardziej nikt na tym forum nie bedzie mial pojecia, pomiajac przypuszczenia, ze jednak sam jestes sobie winien.. zwlaszcza, ze napisales:
jestem zly na siebie i zal mi puszki...
matowki same sie nie rysuja, zwykle trzeba im w tym pomoc ;-)
niesmialy, nie chce przesadzac sprawy ale sam przyznasz, ze troche dziwnie to brzmi.. mysle, ze podobnie oceni to serwis - jesli naprawa to na twoj koszt..
Nie, to nie jest wlos, ewidentnie rysa;/
no wlasnie robilem zdjecia i slysze cos dziwnego, za chwile patrze w wizjer a tam rysa. Nie mam pojecia jak powstala.
Ide do sklepu, bo do serwisu mam daleko wiec poprosze ich aby odeslali mi puszke do serwisu.
Słyszałeś jak powstaje rysa:shock: :?: Widziałes ja tylko przez wizjer:?:
Czy zdjałes obiektyw i przy dobrym swietle obejrzałes lustro,jego komorę,oraz matówkę:?: Bo ja bym wziął lupę i obejrzał.Pekniecie to może i powstanie samoczynnie[zły montaz naprezenia ?]ale rysa chyba nie.Moze to jednak włos.
Pozdrawiam:smile:
speed555
02-11-2007, 13:05
ja tez mam peknieta matowke (rowniotkie kółko przechodzace przez zewn. punkty AF). najpierw zrobiło sie pekniecie na pół okręgu a po pewnym czasie przez całość. ale juz rok tak mam i olałem to:)
niesmialy
02-11-2007, 22:18
Słyszałeś jak powstaje rysa:shock: :?: Widziałes ja tylko przez wizjer:?:
Czy zdjałes obiektyw i przy dobrym swietle obejrzałes lustro,jego komorę,oraz matówkę:?: Bo ja bym wziął lupę i obejrzał.Pekniecie to może i powstanie samoczynnie[zły montaz naprezenia ?]ale rysa chyba nie.Moze to jednak włos.
Pozdrawiam:smile:
Tak slyszalem, moze wydawac to sie dziwne ale robilem fotke i slysze takie zgrzytanie??? po chwili luk w wizjer i czarna kreska. no coz.. w poniedzialek jade jednak do serwisu, oddam body jesli bedzie trzeba zaplace.
No jesli tak,to nie powinienes placic.Napisz co sie dowiesz.Matówka to rzad 100 zł a wymiana to drobiazg ,mozna to nawet zrobic samemu.W googlach a moze i na forum jest opis wymiany w 20d.Mysle ze masz identycznie.Wstukaj w szukaj "wymiana matowki" Pozdrawiam.
niesmialy
02-11-2007, 23:40
Dziki janmar. Poinformuje co i jak;)