Adrian2
27-10-2007, 22:24
Po krótkim czasie użytkowania Canona A710IS, z lewej strony pojawiła się nieostrość na zdjęciach. We wrześniu wysłałem aparat do naprawy. W karcie gwarancyjnej znalazła się adnotacja "Wymiana obiektywu". Niestety po otrzymaniu go z powrotem i wykonaniu wielu zdjęć w ciągu następnych 2 tygodni zauważyłem podobną nieostrość tylko, że z prawej strony, ale już nie tak dużą. Po raz drugi aparat pojechał do serwisu. Tydzień temu wrócił, wada NADAL jest, natomiast w kartę wpisano mi następującą informację:
"Sprawdzenie działania. Obiektyw działa prawidłowo (porównywalne do innych aparatów tego samego modeli). Aparat sprawny. Ponowne NIEUZASADNIONE przesłania aparatu na koszt klienta". Zawiodłem się na Canonie i firmie naprawiającej. Mało tego, że kontakt z nimi jest bardzo trudny to jeszcze nie naprawiają sprzętu. Na dowód wad możecie zobaczyć moje poprzednie tematy. Co w tej sytuacji zrobić? Rzecznik praw konsumenta, rzeczoznawca? Mieliście podobne doświadczenia?
Pozdrawiam i liczę na pomoc.
"Sprawdzenie działania. Obiektyw działa prawidłowo (porównywalne do innych aparatów tego samego modeli). Aparat sprawny. Ponowne NIEUZASADNIONE przesłania aparatu na koszt klienta". Zawiodłem się na Canonie i firmie naprawiającej. Mało tego, że kontakt z nimi jest bardzo trudny to jeszcze nie naprawiają sprzętu. Na dowód wad możecie zobaczyć moje poprzednie tematy. Co w tej sytuacji zrobić? Rzecznik praw konsumenta, rzeczoznawca? Mieliście podobne doświadczenia?
Pozdrawiam i liczę na pomoc.