Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Legitymacja fotoreporterska??

Strony : 1 2 [3]

artprof
11-09-2008, 17:40
może jeszcze zdjęcie
sprawa oczywista nie godna wspomnienia:wink:

C80
12-09-2008, 08:36
lp.legitymacji
przydział (pisanie/focenie/komentowanie)
okres ważności
imię i nazwisko
tytuł prasowy
ISSN z kodem EAN 13
nr.rejestracji sądowej tytułu
oświadczenie naczelnego
podpisy: twój i naczelnego
ew. godło państwowe jeżeli wybierasz się np. Chin focić mur.

chyba niczego nie pominąłem.

Nawet trochę dodałeś.

Musi być redakcja, ISSN, imię i nazwisko osoby na jaką wystawiona jest, numer i ważność, chyba zdjęcie. Moja nie ma na przykład ani żadnych podpisów, ani godła mimo że ma uwagi w kilku językach, nie ma żadnego kodu EAN 13.

rolaj
14-09-2008, 01:53
Kilkustronnicowa ślicznie oprawiona książeczka w formacie ca. karty kredytowej ze zdjęciem, nazwą firmy (+logo), zdarza się że i godłem :), numerem, nazwą "legitymacja służbowa", podaną w 4 językach formułką np.: "władze cywilne i wojskowe w kraju oraz placówki dyplomatyczne i konsularne w kraju i za granicą proszone są o udzielenie mu poparcia i pomocy w wykonywaniu obowiązków słuzbowych" i coroczna prolongata. A do tego ID na plastiku (na smycz) ze zdjęciem w laminacie, naazwa, logo, numer i duży napis Press. Na odwrocie ta sama formuła w 2 językach. Albo laminat ze zdjęciem, dużym napisem Prasa, nazwiskiem, numerem, terminem ważności (zdarza się bezterminowo) i podpisem naczelnego, nazwą redakcji i na odwrocie: "Wszystkie osoby i instytucje prosimy uprzejmie o udostępnienie naszemu dziennikarzowi wszelkich informacji" +eng. NIgdzie nie ma ISSN ani jakichkolwiek kodów. Takie dwa przykłady kwitów dziennikarsko/fotoreporterskich ludzi, którzy rzeczywiście pracują w lub dla prasy.

4kwiatek
14-09-2008, 02:26
Hi...

Moja miała format legitymacji SB (składana wzdłuż krótszego boku mniej więcej format karty kredytowej - celowy zabieg ;). Wytłoczone logo na zewnętrznej okładce ze skaju, w środku imię, nazwisko, zdjęcie, numer, stanowisko, prośba o udzielenie pomocy i miejsce na pieczęcie z ważnością.

adamek
14-09-2008, 09:34
A tak naprawdę to może mieć nawet wielki napis **** bo nie ma żadnego wzoru takiej legitymacji. :)

artprof
15-09-2008, 21:24
Nawet trochę dodałeś.

Musi być redakcja, ISSN, imię i nazwisko osoby na jaką wystawiona jest, numer i ważność, chyba zdjęcie. Moja nie ma na przykład ani żadnych podpisów, ani godła mimo że ma uwagi w kilku językach, nie ma żadnego kodu EAN 13.
EAN 13 jeszcze do niczego się nie przydał w pleneże, ale te kreski otwierają mi za to pokój redakcyjny8-)

Yoghurt
08-02-2009, 14:30
Nie wiem jak w Polsce, ale może i tu przyda się coś takiego:

http://bighugelabs.com/flickr/badge.php

telma
09-07-2009, 16:55
Gdzie i za ile można takową legitymacje zamówić? ;) Jestem chętny

himi
09-07-2009, 17:06
Zamówić? O tempora o mores. Ja mam dwie z dwóch różnych firm, jedna jak z Ormo - redakcja, druga porządniejsza - agencja. Ale nie rozumiem dlaczego legitymację (czyli dowód legitymizujący/uprawniający człowieka do realizowania zadań w imieniu firmy X) ma dostać każdy kto chce mieć legitę press. To jakaś paranoja.

telma
09-07-2009, 17:25
Myślałem ze legitymacja jest dla użytkowników sprzętu foto, dla tego kto chce takową posiadać.

himi
09-07-2009, 17:26
Na upartego legitymację może mieć przechodzień. Na nowoczesne obuwie na przykład.

MM-architekci
09-07-2009, 17:30
Myślałem ze legitymacja jest dla użytkowników foto, dla tego kto chce takową posiadać.

nie bierz tego do siebie , ale to jest tekst roku :D

Vitez
09-07-2009, 22:02
Gdzie i za ile można takową legitymacje zamówić? ;) Jestem chętny

Tu możesz zamówić dowolną: http://www.allegro.pl/item680172968_legitymacja_pracownicza_czlonkowska_ legitymacje.html

Tylko wzór co ma być w środku dostarczasz. Powodzenia :!:

telma
12-07-2009, 14:27
Myślałem o legitymacji dla szczęśliwych posiadaczy sprzętu firmy Canon. :/

Krzychu
12-07-2009, 14:29

To sobie ja zrob i przestac zawracac glowe - bedzie dokladnie tyle samo warta co ta ktora bys otrzymal skadkolwiek...

BuRton
12-07-2009, 15:05
To dopisz się tu: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=36724&page=26
Może jeszcze kiedyś wyjdzie nowa seria. Legita wyłącznie jako pamiątka - gadżet.

HuleLam
13-07-2009, 11:10
Myślałem ze legitymacja jest dla użytkowników , dla tego kto chce takową posiadać.

W takim razie... w hydeparku jest wątek o kubkach, smyczach, badge'ach forumowych.

goodsmack
20-08-2009, 09:28
na co dzien praktycznie sie ich nie uzywa wrecz czasami lepiej nimi sie nie chwalic , bo i po co .
1 Zastanowcie sie czy jak bedziecie kogos fotografowac ( zalozmy reporaz o jakiejs tam dzielnicy miasta) to szybciej nawiazecie kontakt , bo chcecie pofotografowac czy dlatego bo zamachacie mu legitymacje przed nosem .
2. Fotografujecie jakas mala impreze dla ludzi - koncercik itd . Wyobrazcie sobie pod mala scena gdzie jest kilku widzow 100 fotografow , ktorzy zaslaniaja widzom dokladnie wszystko, bo chca miec lepsze zdjecie.
3 Macie juz upragniona legitymacje i chcecie wejsc na jakas wieksza impreze -najczesciej akredytacje przyznaja wiec biura prasowe , ktore weryfikuje te legitymacje . Sa ograniczone ilosci miejsc dla fotografow i w pierwszej kolejnosci otrzymuja je tytuly najbardzie pozadane przy obsludze danej imprezy .
4 Na swiecie ta weryfikacja dotyczyprawie kazdej imprezy , najczesciej duzych imprez sportowych - niejednokrotnie trzeba wypelniac cale formularze podpisane przez naczelnego do tego przedstawic portfolio z publikacji

.... to tyle chwilowo na temat legitymacji

Sławek
20-08-2009, 11:59
Najważniejsza jest zawsze akredytacja , a o tą najczęściej występują redakcje jeszcze długo przed imprezą. Prasówki można nawet nie wyciągać. Jak nie masz akredytacji to ochrona cie wpuści choć byś miał prasówkę Newsweek`a.