PDA

Zobacz pełną wersję : Dziennikarze w lokalu wyborczym - zdjęcia.

arkadyt
21-10-2007, 14:18
Witam.
Czy dziennikarz prasowy z legitymacją dziennikarską może w lokalu wyborczym
wykonać zdjęcia do gazety?
W wytycznych jest tylko zapis, że nie może przeprowadzać wywiadów.

himi
21-10-2007, 14:26
Potrzebna zgoda komisarza wyborczego dla miasta

arkadyt
21-10-2007, 14:28

A to wynika z jakich przepisów? Bo zapisy w wytycznych dla komisji jest tylko, że mogą przebywać - ale nie mogą w lokalu prowadzić wywiadów.
Jaka podstawa prawna zgody komisarza?

mantiz
21-10-2007, 19:49
Dzisiaj krecilismy material do TV regionalnej i nie bylo zadnego problemu (poza jednym lokalem) z kreceniem. Bylo tez paru fotoreporterow ktorzy robili zdjecia dla portalu internetowego i do gazety. Tylko wlasnie przewodniczacy zastrzegl ze nie mozna robic zdjec na ktorych widac wybor glosujacego (oczywiste), ani przeprowadzac wywiadow( w samym lokalu, poza pomieszczeniem mozna).

himi
21-10-2007, 21:13
Wszystko można, ja tylko mówię co zwyczajowo było wymagane

rolaj
22-10-2007, 01:37
Bzdura. Przedstawiasz się przewodniczącemu komisji lub osobie która go w danym momencie zastępuje, wyciągasz w odpowiedzi na oczywiste pytanie w/w legitymację i już. To tak na przyszłośc, bo "dzisiejsze" wybory Bogu dzięki już mamy za sobą.

adamek
22-10-2007, 12:18
hehehe.
pewnie biedaku się wkurzałeś czekając w nieskończoność w którymś sztabie, nie?
;)

stultus
22-10-2007, 13:13
wiem coś o tym tez miałem problemy z robieniem zdjeć na wyborach poszłem do wice przewodcącego czy moge robić zdjecia on odpowiedział tak jak mu pokaże legitymacjie prasową nie stety nie miłem ( i tak zrobiłem zdjecia :-) )
za dwa tygodnie są umnie wybory ( dogrywka ) wiec będę wiedział są bie załatwić

Zielony
22-10-2007, 13:20
Mogłeś wziąć forumowe ID :lol:

michaelx
23-10-2007, 09:57
to taka sama sytuacja jak robienie zdjęć podczas wręczania dyplomu i nie ma przepisu jawnie zakazującego