Zobacz pełną wersję : FOTO EKO - rozstrzygnięty
Nie wiedziałem gdzie to dać, bo to raczej wydarzenie, ale już przeszłe. Są zdjęcia to daje do galerii.
Oto wyniki tegorocznego konkursu FOTO-EKO.
http://www.salamandra.org.pl/edu/fotoeko/fotoeko2007w.html
Szczerze, to nie pojmuję w jakich warunkach zostało zrobione zdjęcie nr.1 "Dzik na lodzie' ;)
Zdjęcie które zajęło drugie miejsce, jakoś totalnie do mnie nie przemawia.
Reszta niezła.
ja natomiast nie pojmuję, jak to możliwe, że mając do przeglądnięcia kilka tysięcy zdjęć, zgodnie z regulaminem każde osobno bez kategorii i bez podpisów autorów, jury wybiera kilkanaście zdjęć i okazuje się, że niektórzy autorzy mają po 2, 3, 4 nagrody ;)
Eee tam bez podpisów :lol:
Wiadomo o co chodzi...
Zdjęcia fajne, zawodowe, ale jednak dzik bije wszystko na głowę :) To taka fotka, że się wraca... i jeszcze raz wraca... i znowu się człowiek śmieje :-D A może to ogólna własność fotek dzików? :mrgreen:
A zauwazyliście że niektóre linko sa do wersji zdjęć w dużej rozdzielczości? W szczególności to: http://www.salamandra.org.pl/edu/fotoeko/ryciny2007/w_zlocie.jpg - nawet exif został ;-) 1Dmk2 i 500/4IS :mrgreen: 1D i 15Mpix?... :roll:
Dzik jest śmieszny bo jak widać na załączonym obrazku zwyczajnie wyrżnął orła :mrgreen: (albo się przymierza do tego ;-))
A zazwyczaj jak ktoś wyrżnie orła to się ludzie śmieją z tego :D
Druga sprawa, że owy lód to raczej jest umowny - jakoś mi to nie wygląda ;-)
W zasadzie nieważne.
Mi chyba najbardzie podoba się "Oficer dyżurny". Ale to pewie dlatego, ze mam słabość do Łysek :)
Oficer dyzurny zdecydowanie naj, widzialem to chyba w hotelu oliwskim na wystawie fotografii ptaków z Pomorza.
sniper88
21-10-2007, 20:35
"Dzik na lodzie" jest fenomenalny, podoba mi sie jeszcze "W złocie", reszta tez ok:)
"Dzik..." ładnie uchwycony, "Spotkanie na bagnach" ma klimat, "Oficer dyżurny" ciekawy koncepcyjnie. Reszta przeciętna. Generalnie co tydzień na plfoto widzę o niebo lepsze foty :)