PDA

Zobacz pełną wersję : Proszę o opinię o sprzedawcy TOWERS = Foto-ivy

Strony : [1] 2 3 4

yogur
18-10-2007, 19:57
Może, któryś z szanownych forumowiczów miał doświadczenia handlowe z tym sprzedawcą?

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1076929&&listing_sel=2&listing_interval=7&buy=

Pytam bo ceny ma atrakcyjne ale aukcje prywatne więc zapewne idzie to poza Allegro.

Może ktoś już coś u niego kupował i się podzieli doświadczeniem?

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

HenrykG
18-10-2007, 20:04
towersivy (http://canon-board.info/member.php?u=1755) to Twój kolega z forum. Może sam Go zapytasz? :wink:

Soprano
18-10-2007, 20:09
towersivy (http://canon-board.info/member.php?u=1755) to Twój kolega z forum. :wink:

Jesli towers to towersivy to polecam, sam u niego sporo kupilem i wlasciwie stal sie moim glownym dostawca sprzetu. Nie wiem jak realizuje gwarancje, bo nic co u niego kupilem sie nie zepsulo, sprzet zawsze zgodny z opisem, a ceny to nie zadna podpucha

pozdrawiam

yogur
18-10-2007, 20:19
niestety nie jestem tak oblatany na forum aby wiedzieć, że towersivy to ta sama osoba co towers,

jak się wpłaca kaskę na konto to potrzeba zaufanego sprzedawcy aby wszystko było ok

czy jest jeszcze ktoś kto miał pozystywne transakcje z tym sprzedawcą?

Soprano
18-10-2007, 22:18
Nie wiem co potrzebujesz, ale jasli zalezy ci na sprawdzonym sprzedawcy i dobrej cenie to daj PW do towersivy i sprawdz jego oferte. Ja jestem naprawde zadowolony, a kupilem i zamowilem u niego sprzetu na paredziesiat tysiesiecy dla siebie i maoich znajomych.

pozdrawiam

bs300f
18-10-2007, 22:59
Polecam spoko i bez zastrzeżeń dobry kontakt etc.

Thunder
19-10-2007, 00:11
Gorąco polecam towersa. kupiłem już u niego nie jedna rzecz i zawsze bez problemu. Znam go osobisice (to niemal moj sasiad ;) ) dlatego goraco polecam :)

Soprano
19-10-2007, 00:23
Czyli Towers = Towersivy.

No jesli tak to "obu" polecam :)

implant99
19-10-2007, 01:15
Towers=towersivy

Gorąco polecam. Kupowałem u niego dwa razy. Szybko, tanio, rewelacyjnie. Można mieć do niego pełne zaufanie.

MacGyver
19-10-2007, 01:17
Również polecam, szybciutko i zero problemów. Ofertę sprzętu kolegi znajdziesz też w podforum sprzedam na CB. Ceny bez allegrowej prowizji.

yogur
19-10-2007, 07:14
Dziękuję, wszystko jasne. Jak dla mnie moderator może już ten wątek zamknąć. Pozdrawiam

towersivy
19-10-2007, 08:04
No tak to Ja :smile: ktoś po prostu już wskoczył na "towersa" :( więc coś trzeba było wymyślić :smile: 2 człon mojego tutejszego niku "ivy" to moja kochana żona :)

Pzdr.

Vitez
19-10-2007, 14:02
Jakby towersivy cos kręcił to dawno by miał bana :twisted: , więc śmiało brać (sam bym wziął od niego np 40D ale miał na sprzedaż za późno ;) ).

himi
19-10-2007, 21:18
Dołączam do pozytywów - za mojego poprzedniego 70-200/4. Pozdro Towers:)

matmak
20-10-2007, 20:12
kupiłem 50/1.8... ZDECYDOWANIE POLECAM

dj_zibi
23-10-2007, 23:22
Kupiłem dwa szkła polecam!

raster
24-10-2007, 00:26
i ja polecam - drogi zakup z przedpłatą na konto - ZERO problemów - wszystko jak w zegarku.

Cena pyyyszna ;)

pozdrawiam
raster (fragles z innych forów)

spuki
25-10-2007, 19:39
Dzisiaj dostałem 24-70/2.8+580exII.
Kontakt najlepszy z możliwych:!:
POLECAM:!:
:mrgreen:

Mumin
26-10-2007, 20:30
Kupiłem 40D dobry kontakt polecam

Macio
27-10-2007, 17:30
Może, któryś z szanownych forumowiczów miał doświadczenia handlowe z tym sprzedawcą?

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1076929&&listing_sel=2&listing_interval=7&buy=

Pytam bo ceny ma atrakcyjne ale aukcje prywatne więc zapewne idzie to poza Allegro.

Ja się też dorzucę ;) Kupowałem 24-70 F2.8 L z przedpłatą i wszystko idealnie. Świetny kontakt, po prostu swój człowiek ;) Jedyny problem stworzyła firma kurierska DHL która widocznie miała gdzieś dostarczenie przesyłki, kurier odnotował że "adresat nieznany" co oczywiście było bzdurą bo Towers podał wszystkie dane dobrze + dodatkowo nr do mnie. No i tutaj kolejny plus dla niego - jak tylko dowiedział się o tej sytuacji od razu zadzwonił do kogo trzeba i zainterweniował. Także polecam w 100 % i na pewno sprzętu nie będę szukał nigdzie indziej jak u niego ;)

Arche121
03-11-2007, 22:24
ja też polecam,kupiłem od Towersivy 5D-wysłałem pienieadze z góry na konto -aparacik przyszedł na 2 dzień;-)

januszP.
04-11-2007, 07:48
Dobrych, uczciwych, kulturalnych trzeba w dzisiejszych czasach promować.
I niniejszym to czynię. Zakupiłem 24-105 i nawet przez moment nie miałem wątpliwości, lęków i złych snów związanych z niepewnością zakupu i losu wpłaconych pieniędzy!!

Nightranger
09-11-2007, 14:08
Sprzedawca Towersivy to osoba jak najbardziej godna zaufania i polecenia. Właśnie odebrałem canona 40D i wszystko jest idealne. Przesyłka błyskawiczna, kontakt znakomity, a towar zapakowany rewelacyjnie. Dziękuję gorąco i pozdrawiam Towersa

m_o_b_y
09-11-2007, 23:49
Sprzedawca Towersivy to osoba jak najbardziej godna zaufania i polecenia. Właśnie odebrałem canona 40D i wszystko jest idealne. Przesyłka błyskawiczna, kontakt znakomity, a towar zapakowany rewelacyjnie. Dziękuję gorąco i pozdrawiam Towersa

Z przyjemnością czyta się takie chóry pochwalne, śpiewające na tę samą nutę i w tym samym rytmie, a ja poprosiłem go o podanie aktualnej oferty na szkła Canona i dostałem g...., to znaczy... chciałem powiedzieć, że nie dostałem żadnej odpowiedzi.
Minęło sporo czasu, a legendarny Towersivy milczy, jak zaklęty.
Pozdrowienia dla Towersivy . :mrgreen: :mrgreen:

towersivy
10-11-2007, 00:27
Z przyjemnością czyta się takie chóry pochwalne, śpiewające na tę samą nutę i w tym samym rytmie, a ja poprosiłem go o podanie akstualnej oferty na szkła Canona i dostałem g...., to znaczy... chciałem powiedzieć, że nie dostałem żadnej odpowiedzi.
Minęło sporo czasu, a legendarny Towersivy milczy, jak zaklęty.
Pozdrowienia dla Towersivy . :mrgreen: :mrgreen:

Wystarczyło się przypomnieć, przy dużej ilości PW można coś przeoczyć dodatkowo jeśli ktoś chce pogadać o szczegółach to przeważnie dzwoni.
Poza tym cała aktualna oferta jest w dziale giełda "sprzedam"
Jeśli PW przeoczyłem to sorki pewnie został skasowany zanim został przeczytany. Jeśli dalej zależy Ci na informacji to zapraszam pod tel. lub PW które jest bardzo często zapchane.

PS - nie mam pięciu głów i tuzina rąk, aby nieomylnie odpowiadać na każdy PW, więc wszystkim którzy nie otrzymali odpowiedzi na PW - Wielkie sorki, ale jeszcze raz powtarzam wystarczy zadzwonić i w 2 minutowej rozmowie można się dowiedzieć więcej aniżeli przez 10 PW.

Ja również pozdrawiam.

yogur
10-11-2007, 00:54
no i tak polecaliście tego sprzedawcę, że kupiłem u Niego 50 f1.4

no i :?:

wszystko super - gorąco polecam :-D

przy następnych zakupach pierwsze kroki właśnie do Niego :grin:

Martins
10-11-2007, 20:03
Ja z kolei zakupilem u Towersa szkiełko Canona 85/1.8 za bardzo dobrą cenę. Kontakt telefoniczny i na PW super. Szkiełko dotarło po dwóch dniach bardzo a to bardzo solidnie zabepieczone i zapakowane. Obiektyw pierwsza klasa. Naprawdę gorąco polecam. Przyszłe zakupy będą także u Niego.

Wats0n
12-11-2007, 19:59
Również czuję się zobowiązany wysmażyć tu małą laurkę.
40D działa, nie mydli, nie ma FF, nie ma BF, test bateryjek przeszedł bez najmniejszego problemu. Jutro po pracy jadę focić cegły. ;)

W każdym razie - polecam!

sebab1975
12-11-2007, 22:26
Kupiłem u towersivy 24-105 i grip, kolejne zakupy też zrobię u niego :grin: Pozdrowienia!

-MM-
19-11-2007, 18:08
Zakupiłem 100 2,8 Makro.
Wszystko wg umowy a poza tym mile zaskoczyłem się paczką, ponieważ oryginalne pudełko było włożone w dużo większe i bardzo dobrze zabezpieczone :D. Do domu wchodziłem jak z telewizorem :).

Polecam

Lukasz2791
20-11-2007, 16:14
Witam!

U Towers`a kupowałem w minioną niedzielę obiektyw Canon EF 24-70 f/2.8.
Z całego serca mogę polecić tego sprzedawcę każdemu.Rewelacyjny bieżący kontakt telefoniczny, możliwość przetestowania sprzętu na miejscu.Duża wiedza.
Do tego jest szalenie sympatycznym człowiekiem i rozmowa z nim jest wielką przyjemnością.Obiektyw na moją prośbę został wstępnie przetestowany przed sprzedażą również przez Towers`a.
Ogromny plus!!!!

MichałCh
04-12-2007, 00:20
Nabyłem u Towers'a lampę 430ex. Dziś do mnie dotarła, wszystko w jak najlepszym porządku.

Polecam z całego serca tego sprzedawcę :)

kogut
04-12-2007, 00:50
Nie pozostając dłużny,
3xTak :
-jakość
-cena
-przesyłka (pancernie zapakowana, jakby ruski czołg po niej miał przejechać)
Jednym słowem polecam :)

rasialdo
09-12-2007, 22:34
... moje 0,05 zł na temat szanownego sprzedawcy:
1. kontakt:

- mój pierwszy e-mail co prawda został bez odpowiedzi, ale kolega towers kiedyś się usprawiedliwiał:

...przy dużej ilości PW można coś przeoczyć dodatkowo jeśli ktoś chce pogadać o szczegółach to przeważnie dzwoni....a ja to kupiłem i .....,

- zadzwoniłem, kontakt telefoniczny znakomity, bardzo konkretne rozmowy - zdecydowanie polecam tę formę kontaktu!
2. termin: od chwili złożenia zamówienia przez telefon do odebrania przesyłki kurierskiej (ubezpieczonej, dhl-em) upłynęło zaledwie 42 godziny,
3. paczka świetnie zapakowana, wszystko dotarło jak ustalone.

....krótko mówiąc: zdecydowanie polecam:D

pzdr.

sal
10-12-2007, 16:56
... moje 0,05 zł na temat szanownego sprzedawcy:

1. kontakt:
- mój pierwszy e-mail co prawda został bez odpowiedzi, ale kolega towers kiedyś się usprawiedliwiał:

Ostatnio sie nie dało w ogóle wysłać PW, więc...

terminator
10-12-2007, 17:41
Ostatnio sie nie dało w ogóle wysłać PW, więc...

nic dziwnego - przy takiej reklamie skrzynka zatkana...:grin:

Ja też dodałem do ULUBIONYCH SPRZEDAJĄCYCH.

Nie podoba mi się tylko tytuł tej aukcji: :roll:

http://allegro.pl/item281923057_nikon_d300_nowe_gw_12m_w_pl_swietny_ korpus_.html

sal
10-12-2007, 19:35
nic dziwnego - przy takiej reklamie skrzynka zatkana...:grin:
Więc ją należy czytać/czyścić.
Inaczej klienci mogą przechodzić bokiem...
A nie każdy lubi pogawędki przez telefon.

towersivy
10-12-2007, 21:05
Więc ją należy czytać/czyścić.
Inaczej klienci mogą przechodzić bokiem...
A nie każdy lubi pogawędki przez telefon.

I staram się aby tak było, ale nie jestem maszyną/cyborgiem, moje życie nie polega na przesiadywaniu przed kompem, lubię aktywnie spędzać czas i tak właśnie czynię, mam sporo innych zajęć i jeśli ktoś potrafi to zrozumieć to zrozumie też to że czasami coś przeoczę a uwierz mi że ma się czym zajmować, zresztą sporo osób mnie tutaj zna, zarywam całe nocki w studio bo teraz w tym "gorącym" okresie jest spory popyt na zdjęcia dodatkowo dochodzi sprzedaż sprzętu, organizacja tego wszystkiego aby każdy dostał wszystko w terminie...
Dla tego najlepsza formą kontaktu jest tel.....jeśli przeoczyłem jakieś PW lub meila wystarczy nawet napisać sms-a "stary piszę z CB mój nik to XXXX" a wówczas na pewno się z taka osobą skontaktuję. Jeszcze raz Bardzo Przepraszam tych wszystkich którzy nie otrzymali odpowiedzi na zadane pytania poprzez PW. Staram się aby każdy wiadomość zwrotną otrzymał.

Pzdr.

sal
10-12-2007, 21:20
I staram się aby tak było, ale nie jestem maszyną/cyborgiem, moje życie nie polega na przesiadywaniu przed kompem,
Myślę, że niepotrzebnie odebrałeś mój komentarz jako atak :-)
Ja Cię doskonale rozumiem - też nie siedzę całymi dniami przed komputerem, ale dla mnie zwyczajnie zadzwonienie w ciągu dnia (o tzw. przyzwoitych godzinach) jest trudne, więc preferuję kontakt mailowo/forumowy.
I nie chodzi o to, że na coś nie odpowiedziałeś, tylko o to że ja nie mogłem w ogóle wysłać PW, bo Twoja skrzynka jest pełna :-)
Moja wina, że nie zauważyłem że można Ci wysłać maila.
I to tyle słowem wyjaśnienia.

towersivy
10-12-2007, 21:25
sal - szczerze absolutnie nie odebrałem tego jako atak, bo masz jak najbardziej rację! Pw należy czytać i je czyścic, staram się to czynić tak regularnie jak tylko mogę :) Twojej winy nie mam tutaj za grosz :) jak to często mawia mój wspólnik no offence ;)

Pzdr.

piraniah
12-12-2007, 11:29
Ja również postanowiłem zaufać ;) Puściłem już many i czekam na 24-105/4 L :D

januszP.
12-12-2007, 13:05
Ja również postanowiłem zaufać ;) Puściłem już many i czekam na 24-105/4 L :D
Możesz być spokojny i pewny, że otrzymasz szkiełko i to sprawdzone!

piraniah
12-12-2007, 13:24
Cieszy mnie to bardzo :) Jak na razie Pancolarek byl ulubionym szkielkiem, ale podczas porodu zonki przyda sie cos z szybkim autofocusem, bo na rekach i oczach wtedy polegac nie bede mogl :) Mysle, ze stabilizacja na trzesilapke tez sie przyda :P

migawka
12-12-2007, 19:41
Stary daj sobie spokó z reporterką przy porodzie, moj koleś wielki chłop poprostu obsunął się w trakcie na glebę i jemu też musieli pomagac, wiec trochę ryzykujesz, weź małpkę pożycz i pstrykaj ajk leci albo film nakreć.. Na robienie zdjęc to weż sprzet poźniej jak już emocje opadną i będziesz mógł sie skoncentrowac...to tyle oczywiście rób jak chcesz..
co do Towers'a to szacuneczek, pełna profeska, w moim przypadku było trochę trudno, bo Tower's ma play'a a ja z zagranicy nie mogłem sie dodzwonic do niego, złapałem go na PW , krótka piłka wymiana informacji, kasę wysłałem na podane konto i wszystko gra.. Dziś przyszła paka z 5D i z tego co mi mówiono to jest jak miało byc, dodam że wracam dopiero we wtorek, ale cierpliwośc popłaca, a i jeszcze jedno, to że są poślizgi to norma i nie ma obawy, że coś nie tak..
A któtko to będzie tak.. spokojnie można kupowac bez obaw..

ArtMoon
13-12-2007, 00:11
to ja tez napisze pare slow. Zamowilem telefonicznie ok godz 14.00 body C 40d + szkieko i tego samego dnia odebralem zestaw od Sz. P. Towersa ktory bedac w moich okolicach osobiscie mi dostarczyl ten zestaw. Calosc pierwsza kalsa, uwag zadnych, milo, profesjonalnie, gosc zna sie na rzeczy, ogolnie polecam w 100%.

m_o_b_y
13-12-2007, 01:09
Stary daj sobie spokó z reporterką przy porodzie, moj koleś wielki chłop poprostu obsunął się w trakcie na glebę i jemu też musieli pomagac, wiec trochę ryzykujesz, weź małpkę pożycz i pstrykaj ajk leci albo film nakreć.. Na robienie zdjęc to weż sprzet poźniej jak już emocje opadną i będziesz mógł sie skoncentrowac...to tyle oczywiście rób jak chcesz..
co do Towers'a to szacuneczek, pełna profeska, w moim przypadku było trochę trudno, bo Tower's ma play'a a ja z zagranicy nie mogłem sie dodzwonic do niego, złapałem go na PW , krótka piłka wymiana informacji, kasę wysłałem na podane konto i wszystko gra.. Dziś przyszła paka z 5D i z tego co mi mówiono to jest jak miało byc, dodam że wracam dopiero we wtorek, ale cierpliwośc popłaca, a i jeszcze jedno, to że są poślizgi to norma i nie ma obawy, że coś nie tak..
A któtko to będzie tak.. spokojnie można kupowac bez obaw..

Ja też nie rozumiem amatorów emocji przy porodzie.
Cała sprawa jest mało estetyczna, dużo krwi i co słabsze osobniki mdleją, jak muchy.
No i widok świeżo urodzonego potomka, unurzanego we krwi i wodach płodowych może niejednego zemdlić.
Wątpię, aby kiedyś dziecko podziękowało wylewnie tatusiowi za taki reportaż. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrówka

piraniah
13-12-2007, 10:41
Ja też nie rozumiem amatorów emocji przy porodzie.
Cała sprawa jest mało estetyczna, dużo krwi i co słabsze osobniki mdleją, jak muchy.
No i widok świeżo urodzonego potomka, unurzanego we krwi i wodach płodowych może niejednego zemdlić.
Wątpię, aby kiedyś dziecko podziękowało wylewnie tatusiowi za taki reportaż. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrówka

:) Nie zamierzam focic JAMY zonki w trakcie porodu. Chce uchwycic moment, w ktorym lekarz podaje malenstwo zonce i ta jedyna, niepowtarzalna chwile, w ktorej moja kochana zona i najdrozszy skarb pierwszy raz sie do siebie przytula. A zdjecia tego nie zamierzam robic dla dziecka tylko dla siebie. Zreszta wydaje mi sie ze pierwszy kontakt z matka i szczescie na twarzach naszych bedzie nieocenione i warte uwiecznienia.

staryjabol
14-12-2007, 15:30
Ja również od dzisiaj należę do grona zadowolonych klientów Towersa - po omówieniu szczegółów i przelewie należności nastąpiła błyskawiczna wysyłka kurierem i dzisiaj odebrałem swoje 40D wraz z gripem. Śmiało mogę polecić kolegę Towersa i myślę że to nie jest ostatni sprzęt który u niego kupiłem

piraniah
15-12-2007, 13:56
24-105/4 L IS juz dojechalo cale i genialnie zapakowane. Pudlo jak na telewizor, masa folii i gazet, a posrodku calego zamieszanie pudelko ze sloiczkiem :D Obiektyw zyleta, ostrzy w punkt z moim 350D. Na razie tyle moge napisac. Formularz o cash back wyslany, czekam na zwrot. Dziekuje za sloiczek i pozdrawiam Towersivy ;)

yogur
28-12-2007, 14:24
Kolejne zakup o Toversivy zakończony pełnym sukcesem, 17-55is nówka sztuka cashback już jest, a na 70-200L f4is spokojnie czekam.
Cena bardzo dobra, kontakt super, przesyłka zapakowana tak że mnie zaskoczyła profesjonalizmem. Wszystkim wahającym się polecam tego sprzedawcę.
Ps.: za wychwalanie go nie mam żadnej kasy (jak by ktoś coś podejrzewał), "tylko" zadowolenie z kolejnego udanego zakupu.

KrzysiekRally
28-12-2007, 15:21
Ja wczoraj tj 27.12.07 zakupiłem u Towersa 70-200 F4/L z tym plusem, że udało się umówić i odebrać osobiście w moim mieście i można było ominąć koszta kurierskie itd.
Wszystko oryginalnie zapakowane, gwarancje w porządku i szkiełko jak najbardziej ostre, a i cena rozsądna :)
Teraz tylko załatwić sprawy z Cash Backiem.
Polecam sprzedającego tym co się zastanawiają nad jakimkolwiek zakupem :)
Pozdrawiam

dziala
28-12-2007, 15:52
Jakiś czas temu również miałem okazję osobiście spotkać się z Towers'em i kupić od niego trochę sprzętu. Transakcja załatwiona wzorowo w przyjemnej atmosferze. Sprzęt w pełni sprawny pachnący nowością, oczywiście z gwarancją. Cena atrakcyjna ;-)

Polecam :-D

Macio
29-12-2007, 20:55
Kolejna opinia ;) Kupiłem już kolejną rzecz u Towers`a - tym razem Canon`a 5D body - jak zwykle wszystko w najlepszym porządku, świetny kontakt i generalnie ocena w skali do 10 wynosi 11 ;) Polecam

tomasek
08-01-2008, 20:47
Prawie miesiąc temu złożyłem zamówienie na 70-200/2.8L, ale aż do ostatniej soboty wersja bez stabilizacji była niedostępna... Naszczęście już jest, z cashbackiem i w ekstra cenie (300zl taniej niż TIP)! Wczoraj wysłany, dzisiaj otrzymany ;-)

Polecam i pozdrawiam :)

trampek
08-01-2008, 22:07
Ja kupilem gripa do 5d jak dojdzie dam znac..

Tasma
10-01-2008, 11:50
Ja kupilem od Towersa 5d + 24-105. Moge go z czystym sumieniem polecic.

yogur
10-01-2008, 22:40
Kolejny bardzo udany zakup u tego Sprzedawcy, 70-200Lf4is. Radość z nowej zabawki+dobra cena+wyśmienity Sprzedawca, nic dodać nic ująć. Oby jeszcze tylko zdjęcia przychodziły z taką łatwością ;) Wątpiącym polecam Sprzedawcę. Mam na koncie u tego Sprzedawcy 3 zakupy i następne zabawki też u Niego jeśli utrzyma klasę - w co do tej pory nie można wątpić.

SAM
11-01-2008, 14:48
W tym tygodniu kupiłem od Towersa EL-ę.
Jednego dnia rozpoczęliśmy i skończyliśmy negocjacje, a następnego szkło było u mnie.

W tej sytuacji nie muszę chyba pisać opinii.:mrgreen:

pattom
16-01-2008, 09:23
W grudniu kupiłem 5D i 50/1.4 dwa dni temu 17-40/4 L wszystko okej więc Polecam :-)

_Mariush_
18-01-2008, 01:00
Wczoraj odebrałem osobiście body 40D i 24-105. Dostałem zapewnienie, że sprzęt został sprawdzony. I został. Działa PERFECT. Polecam

czumba
19-01-2008, 16:43
Towers, jesteś wielki. Sprzęt był dzisiaj na godz. 11 u mnie.
ślub uratowany :-)
Dzięki

auriga
22-01-2008, 14:59
Polecam!
Kupiłem u niego na początku grudnia co nieco(za ponad 10kPLN).
Zero problemów!

mariusz11
22-01-2008, 19:34
dopisuję sie do listy zadowolonych klijentów Towersa - kupiłem za niezłą cenę 40D, na moją prośbę przetestował przed wysyłką -wszystko OK, polecam

kami74
25-01-2008, 20:23
Ło matko święty :mrgreen: Towers pytanie do Ciebie jak z ewentualnymi zwrotami ? wiadomo, że czasem najlepsza Ela nawet może nie przypasować do body albo jest coś z nia fabrycznie nie tak. Przyjmujesz zwroty ?

tomek1961
25-01-2008, 21:23
Ja dzisiaj otzrymałem od Towersa nowe szkiełko(400/5.6).
Szybko,swietny kontakt i towar pierwsza klasa!!
Polecam na 100%!!!!!!!!!

Swek
27-01-2008, 22:00
Witam Wszystkich. Dopisuję sie do listy zadowolonych klijentów Towersa - kupiona 40d i 85/1.8 w grudniu, kontakt osobisty, polecam i pozdrawiam.

lukaszczecin
29-01-2008, 15:16
W końcu mogę się tu dopisać :D Pojechałem osobiście, sprawdziliśmy szkło, pogadaliśmy, ale zapomnieliśmy o paragonie. Dziś do mnie dotarł. Spoko człowiek i pro-sprzedawca. Jak tylko będę miał hajs, to uderzam do niego :D

Lukasz2791
03-02-2008, 23:39
Kolejny zadowolony klient dopisuje sie do listy pochwał:-) I to nie pierwszy raz:-) Tym razem kupiłem 5D, a wcześniej zgodnie z umową otrzymałem sample z referencyjnego 85 f/1.2. Takiego sprzedawcę można kazdemu polecić. Do tego to szalenie sympatyczny młody człowiek, z którym o fotografii można przegadać parę godzin nie patrząc na zegarek.Polecam!

miszun
17-02-2008, 12:31
Raczej rzadko się "produkuję" na forach, ale solidności Towersa po prostu nie można przemilczeć. Przesyłka ekspresowa, zapakowana pancernie. Aparat cudo (piąteczka :grin: ), szkiełko dobrane. Szkoda tracić czas na szukanie sprzętu w sklepach czy w sieci - lepiej zadzwonić do Towersa.

solmark
20-02-2008, 18:09
Siedzę tak i myślę co by tu napisać, bo coś wspomnieć trzeba.
Przelałem na konto towersivy parę groszy. 5 D i obiektywy doszły takie jak umawialiśmy się i sprawdzone. Kontakt dobry nawet przy mojej upierdliwej namolności. Trochę pogadaliśmy o fotografii. No, miło było. Kupować na razie nie będę bo spłukany jestem do cna, ale jak się znajdzie kasa to…:grin:

pwjot
20-02-2008, 18:18
Kupiłem u towersa 40D, w paczce brakowało paragonu - zadzwoniłem, paragon dotarł priorytetem i CashBack mam już na koncie :)
Polecam tego sprzedawcę.

privilege
20-02-2008, 22:43
Również polecam Towersa
Kupiłem 5D + 50 f1,4 i wszystko ok ...
...Pancernie pakuje ;) oprócz aparatu miałem jeszcze papierów na opał na dwa miesiące gratis ;)
Teraz planuje kupić lampę 580EX II bo ta 5tka nie dość że filmów nie kręci to i lampy niema ;)
liczę na promocje dla stałego klienta ;) Pozdrawiam ...i dziękuję za sprawdzenie sprzętu ...

jafozdz
21-02-2008, 11:33
Witam
Ja rowniez polecam.
Bralem lampe i szklo - poki co 0 problemow, towar zawsze byl od reki - wszystko legal bo przyszly oba "kaszbaki". Polecam

mcdenko
29-02-2008, 15:13
Witam, mam pytanie :-)

Czy Towers wysyla przesylki tylko DHL-em? Bo kurier DHL-u juz byl a wyczekiwanej zabawki nie przywiozl. Wiem ze Piotr jest dzisiaj niedostepny i nie moge Go zapytac :-) Jesli wyslal innym kurierem, to czekam dalej.

KrzysztofZ
03-03-2008, 23:11
Polecam Towersa - brałem u Niego 40D+24-70L+580EXII - wszystko bez najmniejszych problemów (towar opakowany dość pancernie). Teraz będę brał Canona 60 f/2.8 macro też u niego :D

adalbert
03-03-2008, 23:45
EDIT:... trochę przedwczesny post... zamówiona matówka ma długą i ciężką drogę do przebycia (sytuacja już wyjaśniona) ... podobno wkrótce finiszuje ;) dam znać, jak dojdzie...

mcdenko
05-03-2008, 13:40
40D jest juz u mnie! Wszystko znakomicie zapkowane! Profesjonalne podejscie w kazdym calu! Pozdrawiam serdecznie!

Gringo997
07-03-2008, 20:44
40d + grip lezy u mnie na biurku. profesjonalizm towersa dal o sobie znac. świetny kontakt. przesylka express. mily upuscik dla uzytkownika CB no i świetny sprzecik w niskiej cenie:D. baaaaaardzo polecam ale radze uważać na debili w DHL bo odstawiają taki syf że aż przykro. wogóle ich nie było (cały dzień był ktoś u mnie w domu jakby tylko paczka przyszła - btw. pocztex jakoś dotarł z obiektywem od Cichego, któremu też dziekuje za ekspresową przesyłkę i profesjonalną osbługę) a jak zadzwoniłem co z moją przesyłką to powiedzieli że zostawione jest awizo. chyba sobie je kurier w dupe wsadzil bo nie bylo nic. pojechalem do siedziby w moim miescie i odebralem osobiscie...

pst
08-03-2008, 00:49
taaa ale wszyscy chwalą te paczki...

ja sie pofatygowałem 220km w jedną stronę - transakcja zakończyła sie po 20 minutach z przeliczeniem cashu a potem była herbatka i gadaliśmy prawie dwie godziny :shock: o tzw 'dupie maryny' - zresztą bardzo przyjemnie

młody człowiek który ma, co w dzisiejszych czasach u młodych rzadkie, poukładane w głowie; słowny - i tego oczekuje od kontrahenta; dobry kontakt telefoniczny (widziałem ze podczas mojej wizyty miał ponad 10 rozmów telefonicznych wiec nie dziwcie sie ze czasem priv idzie w odstawkę)

'skarżył' się, że najwięcej czasu zajmuje testowanie nowego sprzętu... jeśli faktycznie wszystko testuje (a nie mam podstaw, aby nie wierzyć) to jest to baaardzo profesjonalne podejście do sprawy;
dodatkowy plus to, że sam zajmuje sie fotografią a nie jest tylko handlowcem - dzieki temu u jego uprzejmości mogłem zapiąc do nowego korpusu inne szkła

dosyć dobre ceny

reasumując - jest to typ sprzedawcy do którego ja wróce; a wróce po 50 1.4

Mario32
09-03-2008, 00:20
Parę dni temu kupiłem od naszego kolegi Towersa nowiutki 5d z gripem. Wszystko było w jak najlepszym porządku. Paczka solidnie zapakowana, gwarancja i wszystkie papiery razem w kartonie, paczka w ciągu 48 od przelania pieniedzy na rachunek i na dodatek sprzęt w dobrej cenie (taniej nigdzie nie mogłem znaleźć), co tu więcej mozna chcieć :)
Jeżeli będę planował jeszcze jakieś zakupy sprzętu foto, to napewno nie zapomnę o naszym forumowym koledze. Śmiało przelewać pieniądze i nie obawiać się że coś będzie nie tak.Naprawdę polecam.

marekk_ok
14-03-2008, 20:00
Kupilem u Towersa body 40D - wlasnie przed chwila dojechal kurier.
Super/porzadnie zapakowane - myslalem ze w srodku jest 2 lub 3 body :-)
Sprzedawca slowny, konkretny - POLECAM!!!
Nastepne zakupy tez bede robil u niego.

JiNN
17-03-2008, 10:54
Witam
Ja też kupiłem u Towers'a 40D. Wszystko sprawnie i fachowo.Towar wysłany - 24 h i odebrany.Polecam kupno u niego!!! Profesjonalizm w każdym calu.Pozdrawiam

Shadow
17-03-2008, 11:31
A ja dla odmiany mogę powiedzieć, że na moje zapytanie o sprzęt na PM gość milczy od piątku. Czy to jest profesjonalizm w każdym calu ?

slouON
17-03-2008, 11:53
A ja dla odmiany mogę powiedzieć, że na moje zapytanie o sprzęt na PM gość milczy od piątku. Czy to jest profesjonalizm w każdym calu ?

jest szansa że "gość" czasami może mieć weekend wolny proimo, po drugie primo chyba miał coś w stopce o nieobecności weendowej, no i to trzecie primo zwane ultimo, może mieć na skrzynce nawał i dopiero dogrzebuje się do wiadomości Twojej.

ps zadzwonić nie możesz?

BelYaal
17-03-2008, 12:03
Ja jedynie moglbym miec jedno ale przy zakupie od Towersa, ze nie powiadomil o poslizgu w dostawie o jeden dzien, ze mogl wtedy ktos specjalnie na kuriera czekac, itd... ale tez trudno sie o to czepiac, bo wiem, ze teraz czlowiek ma sporo zlecen, wiec pretensji nie mam, tym bardziej, ze towar pierwsza klasa i widac, ze nowka nie smigana, czysciutka i gladziutka, a bedac onanista, wymacalem sprzet caly i z kazdej strony :)
Takze polecam jak najbardziej kupno od Towersa i jeszcze pewnie grosza zostawie u niego w przyszlosci.

Shadow
17-03-2008, 12:18
jest szansa że "gość" czasami może mieć weekend wolny proimo, po drugie primo chyba miał coś w stopce o nieobecności weendowej, no i to trzecie primo zwane ultimo, może mieć na skrzynce nawał i dopiero dogrzebuje się do wiadomości Twojej.

ps zadzwonić nie możesz?

Co ciekawe z podobnym zainteresowaniem o klienta spotkałem się także u jeszcze dwóch tip-ów z CB. Fakt faktem, że mogą mieć sporo zleceń. Poczekamy zobaczymy. Do jednego dzwoniłem i kazał właśnie na PM uszczegółowić zlecenie. I jak kamień w wodę.

JiNN
17-03-2008, 12:28

Cierpliwości,cierpliwości - to jest cecha której trzeba się nauczyć.

Ja też nie siedzę całymi dniami na necie, gg, PW, i poczcie.O 18 kończe pracę i koniec.Nie ma kontaktu - do domku,żony:) i nawet telefon wyłanczam aby mieć święty spokój.Nie dziwmy się Towersowi,że chce odpocząć lub ma tyle zleceń aż nie wyrabia chwilami:) to tylko świadczy,że sprzedawca jest ok.

A co do sprzętu mojego to dodam,że też troszke czekałem...było warto - bo teraz nie piszę nowych tematów typu: "moj 40D i BF/FF; coś z ostrością nie tak? itp." Pozdro

szwayko
17-03-2008, 13:13
Ja tez polecam towersa.
Kontakt z nim droga e-mailowa jest dosc trudny - najlepiej telefonicznie.
Milo sie za to z nim rozmawia. Paczki dobrze zapakowane i ubezpieczone.
Pierwszego aparatu mi nie wyslal, bo AF byl nie za bardzo. Wyslal mi zaraz z drugiej dostawy i chodzi super. Czasem warto poczekac i miec sprawdzony towar nawet jesli mialoby sie placic troche wiecej.

towersivy
17-03-2008, 14:25
Shadow - przeprszam za brak odpowiedzi! wyjasnienie masz na PW.
Panowie staram się nie zawalać sprawy z tymi PW, ale jak już wielokrotnie wspominałem czasami coś mi umknie...jeszcze raz z góry Przepraszam jeśli ktoś nie uzyskał odpowiedzi....jeśli ktoś ma ochotę to najlepiej napisać jeszcze raz :) 2 pytań nie mogę przeoczyć :) lub poprostu chwycić za tel i zadzwonić :)

Zawsze staram się informować o dniu dniach kiedy nie można mnie złapać, głównie jestem pod tel od pon do piątku w godzinach 9:00 - 20:00, teraz w soboty i niedziele kontakt będzie utrudniony ze wzgledu na start sezonu ślubnego, ale zawsze poinformuje w jakim terminie ten kontakt będzie utrudniony.

JiNN - bardzo dziękuje za wyrozumiałośc :) jeśli masz żone to zapewne wiesz jaka jest presja ze strony płci pięknej aby, odseparować się od pracy i poświęcić troche czasu rodzinie :)

pzdr.
towers

sal
17-03-2008, 23:23
ps zadzwonić nie możesz?Mogę, ale mnie to sporo kosztuje.
Więc dla mnie PW jest pod tym względem dużo lepsze.
Niestety - drugie zapytanie w ciągu pół roku i drugi raz bez żadnej odpowiedzi :-(

towersivy
17-03-2008, 23:41
sal - PW poszło :)

m_o_b_y
18-03-2008, 00:09

Towers ma dobry sprzęt za dobre ceny.
Kupiłem u niego 2 dobre szkła, a z jednym nawet zdążyłem się załapać na cashback.
Fakt, że nie zawsze odpowiada na privy.
Można się tylko obawiać, aby tyle pochwał nie zawróciło mu w głowie i żeby utrzymał dalej tak wysoki poziom, czego mu szczerze życzę, bo planuję dalsze zakupy. Oczywiście u niego.:-D
Pozdrówka

sal
19-03-2008, 01:21
Czy ktoś z Was może mi powiedzieć w którym banku ma rachunek towers?

noel
19-03-2008, 08:04
Czy ktoś z Was może mi powiedzieć w którym banku ma rachunek towers?

a nie lepiej Towersa o to zapytac ?.... :)

On będzie wiedział najlepiej :)

dj_zibi
19-03-2008, 10:47
4 udana transakcja z Towersem. Teraz czekamy na robale przy przetestować szkło:mrgreen:

sal
19-03-2008, 11:07
a nie lepiej Towersa o to zapytac ?.... :)

On będzie wiedział najlepiej :)Pewnie lepiej, ale założyłem (chyba błędnie), że o tej porze online będzie raczej więcej jego klientów niż on sam... A potrzebowałem wiedzieć to w nocy, stąd pytanie.
Nevermind, mam już odpowiedź.

TomekS
19-03-2008, 11:24

3 tygodnie czekałem na informację na temat 17-40. Co kilka dni "jest albo już za chwilę będzie". Ostatecznie okazało się że jest, ale w cenie zdecydowanie nieakceptowalnej (allegro ma niższe).

Rozstaliśmy się w zgodzie, szkło odbieram w piątek osobiście w Warszawie :-)

PS. Każdy może mieć gorsze chwile :?

towersivy
19-03-2008, 11:42
Zgadza sie, nie byłem w stanie przebic pewnego progu cenowego, starałem sie ale nie dałem rady :( za co przepraszam!

TomekS
19-03-2008, 12:15
Zgadza sie, nie byłem w stanie przebic pewnego progu cenowego, starałem sie ale nie dałem rady :( za co przepraszam!

Zapomniałem dodać że jakiś czas wcześniej Towers telefonicznie pomógł mi wyjaśnić wątpliwości związane z IS w 70-200. Wg mnie chodził jak diesel bez tłumika, ale widać ten typ tak ma.

Tak czy inaczej - nie mam do Ciebie pretensji o to że nie wyszło z zakupem. Opisuję jedynie rzeczywistość :-)

Towers - jestem pełen podziwu dla pamięci, nasza rozmowa o 70-200 miała miejsce w październiku chyba!

towersivy
19-03-2008, 12:25
TomekS - wszystko jak najbardziej rozumiem, przykro mi że nie wyszło, może następnym razem ?? :) Staram się aby każdy był zadowolony zarówno z ceny i co najważniejsze z towaru...czasami jednak nie dam rady przeskoczyć pewnych progów cenowych, sytuacja na rynku jest bardzo zawiła i czasami kupuje coś w dobrych cenach i kupujący również dostaje dobrą cene, innym razem na wjeściu mam cene słabo akceptowalną:(

adalbert
19-03-2008, 12:35
Cd sprawy z matówką do 5D :) ... trwało to dłuuuugoooo.... bardzo długo (kłopoty z Urzędem Celnym) - ale muszę przyznać, że ostatecznie Towersivy stanął na wysokości zadania i zaproponował warunki więcej niż akceptowalne - duży PLUS (szczerze mówiąc zaproponował jeszcze lepsze - w ramach przeprosin za oczekiwanie - ale nie czułbym się komfortowo przyjmując aż tak hojną ofertę).
Kolejne propozycje cenowe dotyczące szkieł - bardzo interesujące - muszę zrewidować swoje plany zakupowe ;)
Podsumowując - POLECAM i już odsyłam kolejnych znajomych do tego źródła (dotychczas kupowałem wszystko u Kristopherosa - ceny Towersivego są jednak odrobinę niższe)

TomekS
19-03-2008, 12:48
TomekS - wszystko jak najbardziej rozumiem, przykro mi że nie wyszło, może następnym razem ?? :)

Może następnym razem... Odezwę się w sierpniu ;-)

yogur
19-03-2008, 19:39
Dla mnie zakupy u tego Sprzedawcy maja jesze jedna zalete (poza jakoscia, cena i solidnoscia) - moge Go polecic z czystym sumieniem kazdemu mojemu znajomemu ktory siedzi w Canonie i nie martwie sie czy potem beda jakies pretensje. Tak wiec polecam inny a sam zbieram juz na 35L - jeszcze troszke braknie ale juz tuz tuz :)))

balta
20-03-2008, 23:51
a wiec w ostatnich dniach nabyłem u Towera 40stke + 2x grip. Z 40 było zamieszanie z poczta polska i szło to za długo i sprzedawca wysłał mi druga 40stkę kurierem (jedna miał zawieszoną gdzies na poczcie)- zapłaciłem wiecej za przesyłkę ale aparat miałem nastepengo dnia u siebie. Wielkie ukłony w strony Towesa. Za to ze zapłaciłem wiecej za przesyłke Towers obnizył mi cene gripa do wielce zadowalającej i ogolnie wrażenie super pozytywne. Ciagły kontakt telefoniczny, pełna kultura i merytoryczne podjscie do sprawy. POLECAM w 100%.
ps. dodam ze jestem z tych co liczą kase i dla mnie wydatek na 40stkę to spora sprawa.

Brzuchma
21-03-2008, 11:44
Witam, ja również dołączyłem do grona posiadaczy sprzętu od towersa, kupiłem (dla siebie i znajomych) canona 5D, 40D i 400D i obiektywik canona 50 1,8. Cała transakcja przebiegła sprawnie. Sprzęt dotarł na miejsce kurierem, w wielkim pudle dobrze zabezpieczony ( dodam że poprosiłem o przetestowanie sprzętu towersa - mam nadziej że przetestował ;) ) a tak na poważnie to wszystko działa jak należy, żadnych problemów. Sprzęt już w użyciu, szczęśliwi jesteśmy wszyscy ;). Z czystym sumieniem polecam tego sprzedającego, ja sam zbieram na Canona 35 1,4 i mam nadzieję że jakąś dobrą cenę na ten obiektywik u niego dostane ;),
pozdrawiam i polecam jeszcze raz

kook
21-03-2008, 23:29
Dzisiaj odebralem osobiscie 40D, kiedys kupilem wysylkowo 85 1.8 - obie rzeczy bezproblemowo, wiec Towersa jak najbardziej polecam :-)

TomS
22-03-2008, 08:44
Ja wczoraj byłem po 5D. Wszystko ok faktury niestety nie mogłem dostać ale cena za to ok. Jeszcze na pewno coś u niego kupię

Paweł.R
22-03-2008, 11:38
Witam wszystkich.
Po krotkiej przygodzie z Olympusem, niecaly tydzien temu dopadlem 40D - i tym samym dolaczylem do szerokiego, jak widze, grona zadowolonych klientow Towersa ;)
Paczka z body i stalka 50mm zapakowana pancernie, kontakt wzorowy, czas realizacji bdb - z czystym sumieniem polecam. Z mojej strony z cala pewnoscia nie byl to ostatni zakup u tego sprzedawcy.

obo_bb
25-03-2008, 16:54
Witam, ja również zakupiłem u Towersa, pieniądze przelałem z góry i aparat otrzymałem :), czyli po raz kolejny potwierdzam jego status sprzedawcy jako godny zaufania. Paczka zapakowana bardzo dobrze. Sprzęt śmiga aż miło - ponoć każdy egzemplarz jest sprawdzany osobiście!

Kontakt mailowy dość słaby (pewnie dużo klientów - ale przy takich konkurencyjnych cenach...), telefoniczny za to bardzo dobry (miły i konkretny rozmówca), równeż po kupnie słuzył wsparciem jak miałem kilka pytań odnośnie caschback'u.

!Zawsze! odbierał telefony - oczywiście dzwoniłem tylko w porach które sam podał jako kontaktowe. Z minusów - instrukcję obsługi polską dostalem w formie PDF'a a nie papierowej.

Właśnie wysyłam dokumenty w sprawie zwrotu cachback'u (rachunek nie jest polski tylko niemiecki ale wg Towersa nie jest to istotne i wg opisów na stronie Canona faktycznie tak powinno być - chodzi o dystrybucję europejską), jak pójdzie wszystko dobrze to też tu to dopisze i pewnie jeszcze wrócę do tego sprzedawcy...

netdaru
25-03-2008, 19:51
Właściwie kolega obo_bb całkowicie wyczerpał to co miałem zamiar napisać.
Kolejny zakup zakończony obopólnym zadowoleniem dla obu stron. Mankamenty podobne - kontakt na PW i maila "nieco" utrudniony. Natomiast na telefon towers zawsze odpowiada.
Jednym słowem - polecam.

AQUANTA
29-03-2008, 10:30
No to kolejny do kolekcji :)
Wszystko co napisane wyżej zgadza się w 100%. Kontakt telefoniczny perfekt. PW też dobry. Pudło było chyba dwa razy większe od sprzętu, czyli dobrze zabezpieczone.
Dzięki tej transakcji przesiadłem się z 350D + T 17-50 2.8 + 430 EX na 40D + 24-105 + 580 EX II. Troszkę doznałem szoku jak zapiołem ten tamdem, bo mam wrażenie, że wcześniej miałem jakieś zabawki.

Jednak mam malutkie pytanie do forumowiczów kupujących sprzęt od Towersa, który klasyfikuje się do CashBacku.
Mogli byście mnie oświecić jak odpowiadacie na 3 niżej wymienione pytania w formularzu?

Which store did you purchase the Canon Products from? *
Which city did you purchase your Canon Products in? *
When did you purchase the Canon Products? *

Nie dostałem jeszcze paragonu, ale to już niedługo, więc nie wiem, czy te dane (sklep, miasto i date zakupu) będą na paragonie, czy należy je sobie wymyśleć? Jak wymyśleć, to czy dane powinny pochodzić z PL, czy GER?

towersivy
29-03-2008, 11:16
AQUANTA - wystarczyło zapytać u zrudła ;), wszystko masz na PW, wszystkie dane bedą na paragonie.

Pzdr.

AQUANTA
29-03-2008, 12:05
wszystkie dane bedą na paragonie.
Więcej pytań nie mam. Wszystko jasne :-D

mcdenko
30-03-2008, 18:58
Kolejny udany zakup u Towersa! 70-300 IS USM. Jak zwykle pełen profesjonalizm, atrakcyjna cena i rabacik! Poza tym szkło sprawdzone i nie ma lipy. Polecam!

esoho
31-03-2008, 16:02
Noo, oby takich więcej 100% satysfakcji - bardzo dobry kontakt telefoniczny, towar zapakowany więcej niż dobrze, mały bonusik cenowy też przemawia za tym sprzedającym - więc Ja ze swojej strony mogę tylko powiedzieć jedno POLECAM zakupy u tego Jegomościa:) Acha, no teraz czekam na cashback, zobaczymy jak długo potrwa zwrot kaski, może się w tym czasie uzbiera na 70-200 hihihi, oczywiście jak zakupy to u TOWERSA.

mcdenko
02-04-2008, 07:18
Kolejny plus na konto Towersa! 24-105 dotarł wczoraj. Blyskawiczna wysylka, cena promocyjna i doskonały kontakt. Dzięki i do następnego!

mark_solo
02-04-2008, 08:28
Ja również kupiłem 40D u Towersa. Komentarze jak wyżej, więc nie będę się powtarzał. Również polecam.

Dorn
02-04-2008, 10:53
A ja kupiłem i wczoraj dostałem 100/2.8 Macro USM. Wszystko poszło szybko, sprawnie i bezproblemowo.
Zabezpieczenie przesyłki to mega-pancerne-zabezpieczenie :D
Super, super.
Nie mogę tylko odczytać nazwy sklepu z pieczątki, ale już poszło zapytanie na PW (to taki szczególik)
POLECAM!

fotoluk
02-04-2008, 19:46
Witam Wszystkich, w ostatnią sobotę kupiłem u Towersa szkiełko 16-35 2.8 MK II. Obiektyw odbierałem osobiście i jedyne co mogę stwierdzić to, że transakcja była przeprowadzona wzorowo w przyjemnej atmosferze, bardzo sympatyczny człowiek z którym można porozmawiać na wiele tematów. Polecam wszystkim 100% profesjonalizmu oraz satysfakcja gwarantowana. W niedalekim czasie planuje kolejne zakupy i na pewno u Towersa.
Pozdrawiam.

marekk_ok
02-04-2008, 23:55
Drugi zakup o Towersa - C 85/1.8 :-)
Szkielko jest super - to co "wychodzi z niego" trzeba po prostu zobaczyc!!!
Pozdrawiam

mbdsgn
03-04-2008, 00:50
To byl moj pierwszy zakup u Towersa i wiem juz, ze nie ostatni. Szybki czas realizacji zamowienia, bardzo atrakcyjna cena oraz dobrze zabezpieczona przesylka i mozemy mowic o zakupach idealnych ;)

wiechu
03-04-2008, 11:46
I ja dołączyłem do szerokiego grona zadowolonych klientów Towersa, 24-105 dobra cena, dobry kontakt, ekspresowa dostawa, czego można chcieć więcej.

HN70
03-04-2008, 20:31
Super sprzęt (40d+24-105+lampa) za bardzo dobrą cenę (rabat dla forumowiczów). Z czystym sumieniem polecam. Faktycznie (tak jak zauważyło to kilku forumowiczów powyżej) opakowanie przetrwało by atak bombowy w DHL-u :-)
Kolejne zakupy tylko u Towersa!

noel
04-04-2008, 07:37
Mój pierwszy u Towersa zakup 580 EX II - wszystko OK :)

andres
04-04-2008, 10:10
no to i ja się dopiszę... :)
Wszyscy kupuja u Towersa Body, szkła, lampy, a ja zadzwoniłem z nietypowym pytaniem o konkretny plecak i w trakcie przesympatycznej rozmowy z nim dostałem bardzo ciekawą ofertę, jak również zostałem poinformowany o mozliwych niedogodnościach i ich powodach. Takich sprzedawców trzeba wyróżniac co tez niniejszym czynię i jeżeli wszystko pójdzie dobrze (towers potwierdzi dostępność artykułu) to w poniedziałek składam zamówienie.

ErnestPierwszy
04-04-2008, 17:35
Kupiłem już od tego sprzedawcy 2 obiektywy, 3 miesiące temu efs 60 macro i dziś EFS17-55IS.
Wszystko jak trzeba.

Dziękuję Towersivy:)

muflon
05-04-2008, 23:18
Nie mogę w giełdzie więc zapytam tutaj: co dokładnie oznacza, że sprzęt jest "wyselekcjonowany"? Przez kogo/gdzie/wśród egzemplarzy u Ciebie/czy przez Ciebie u dealera/czy za taką "usługę" trzeba dopłacać?

TomS
06-04-2008, 07:00
Oznacza że został wybrany z kilku sztuk. I raczej nikt ze sprzedających nie dolicza sobie dodatkowo za to

towersivy
06-04-2008, 07:45
Nie mogę w giełdzie więc zapytam tutaj: co dokładnie oznacza, że sprzęt jest "wyselekcjonowany"? Przez kogo/gdzie/wśród egzemplarzy u Ciebie/czy przez Ciebie u dealera/czy za taką "usługę" trzeba dopłacać?

Sprzęt jest selekcjonowany przez moją osobę, kupuje x sprzętu u hutrownika następnie całość ląduje na stole i jest sprawdzana pod względem pracy układu AF, czyli cyrki z FF i BF tyczy się to zarówno body jak i szkieł, jeśli coś mi nie pasi szkiełko lub body wraca do delera. Oczywiście taka "usługa" jest bezpłatna uważam że jest to w moim interesie aby każda osoba otrzymała w pełni sprawny, poprawnie funkcjonujący sprzęt.

Pzdr.

Scream
07-04-2008, 01:36
Sprzęt jest selekcjonowany przez moją osobę, kupuje x sprzętu u hutrownika następnie całość ląduje na stole i jest sprawdzana pod względem pracy układu AF, czyli cyrki z FF i BF tyczy się to zarówno body jak i szkieł, jeśli coś mi nie pasi szkiełko lub body wraca do delera. Oczywiście taka "usługa" jest bezpłatna uważam że jest to w moim interesie aby każda osoba otrzymała w pełni sprawny, poprawnie funkcjonujący sprzęt.

Pzdr.

Hm. Być może. 40d choć pod względem af/bf było ok to migawka padła po 12 dniach....Aktualnie leżakuje w serwisie. Nie wiem czy jest to Twoja wina Towers, ale nowy, sprawdzony sprzęt chyba tak szybko nie pada, choć mogę się mylić :roll:

fret
07-04-2008, 07:35
Scream, to jeszcze napisz jak sprawdzić po ilu dniach padnie migawka, sam jestem ciekaw ile jeszcze moja wytrzyma :)

Seb.S
07-04-2008, 09:54
Hm. Być może. 40d choć pod względem af/bf było ok to migawka padła po 12 dniach....Aktualnie leżakuje w serwisie. Nie wiem czy jest to Twoja wina Towers, ale nowy, sprawdzony sprzęt chyba tak szybko nie pada, choć mogę się mylić :roll:

myslę:smile: ,że napewno się mylisz, no bo co miałby np. 12dni czy 500 klapniec lustrem sprawdzac kazdą nową puszkę ? Potem znowu było by, że nie nowa....

pozdrawiam
S.

JiNN
07-04-2008, 10:44

Oj kolego bardzo się tutaj myslisz.Zawsze się może trafić,że kilka sztuk na kilkadziesiąt/kilkaset jest nie dokręconych - czytaj - ma jakieś błędy fabryczne.

Dam Tobie innym przykład: kupiłem kiedyś 3 zasilacze do kompa. 2 były z jednej dostawy i 1 z innej. podpiąłem pod kompa, włącznik na "on" w zasilaczu i odpalam...a co to...lampka się zapaliła nawet nie na sekunde i zasilacz death.Martwy nie zdążyłem się nawet zorinetować czy odpaliłem kompa czy nie. I tak było z wszystkimi 3'ma sztukami. No kurde co tam w końcu nowy zasilacz , kasy też jak na takie coś mało nie dałem,a tu takie jaja...

Jak widać i nowe rzeczy mają jakieś błędy. Tylko jedne widać odrazu po załączeniu,a inne po pewnym czasie dają o sobie znać. Coś jak virus:D

A co dobrego dla Ciebie z tego wszystkiego - że kupiłeś sprzęt w Polsce i masz gwarancje i nie straciłes kasy.

Pozdrawiam

KrzysiekRally
07-04-2008, 22:48
Dziś zakupiona lampa Speedlite 580EX II wsio komplet w raz z papierami i cena dobra :)
Koledzy z resztą dziś kupili u Towersa 2x40D Tamrona i Palnik taki jak ja :)

Thunder
07-04-2008, 23:00
Hm. Być może. 40d choć pod względem af/bf było ok to migawka padła po 12 dniach....Aktualnie leżakuje w serwisie. Nie wiem czy jest to Twoja wina Towers, ale nowy, sprawdzony sprzęt chyba tak szybko nie pada, choć mogę się mylić :roll:Nie no rozbroileś mnie tym tekstem... Moze sprzedawca powinien gwarantowac dzialanie sprzetu przez conajmniej 10 lat...? Widac ze nie masz pojecia o handlu i sprzedazy... Czasami wczuj sie w role sprzedajacego...

Scream
08-04-2008, 14:37
Nie no rozbroileś mnie tym tekstem... Moze sprzedawca powinien gwarantowac dzialanie sprzetu przez conajmniej 10 lat...? Widac ze nie masz pojecia o handlu i sprzedazy... Czasami wczuj sie w role sprzedajacego...

Widzę ,że nie wszyscy podeszli do posta z przymrużeniem oka... Bywa. W każdym razie gdybym chciał napisać negatywny komentarz to miałbym powód,ale
nie zależy mi na tym, żeby psuć komuś opinię. Mój post napisałem na zasadzie ironicznego kontrastu do wszystkich pochwalnych postów w tym temacie, jeśli ktoś poczuł się urażony to przepraszam.

Thunder
08-04-2008, 19:16
W każdym razie gdybym chciał napisać negatywny komentarz to miałbym powód, ale nie zależy mi na tym, żeby psuć komuś opinię.A ja widze ze w dalszym ciagu nie rozumiesz. Tu nie chodzi o psucie opini. Gdybys dostal uszkodzony aparat napisalbys ze wszystko jest ok zeby nie psuc opini...? Sam gubisz sie w tym co piszesz bo ja nie widze podstaw zeby miec pretensje do sprzedawcy skoro sprzet padl dwa tyg po zakupie. Nie mowie ze ja bym byl z tego powodu zadowolony ale chyba az takich rzeczy od sprzedawcow wymagac nei mozemy. Pozatym jestem ciekaw czy ktos oprocz Ciebie wyczul tam ironie...

Witos
08-04-2008, 22:05
teraz czekamy na ruch jednego z modow co by zrobił co nie co porządku w tym wątku ;)

m_o_b_y
08-04-2008, 22:25
Witam, ja również zakupiłem u Towersa, pieniądze przelałem z góry i aparat otrzymałem :), czyli po raz kolejny potwierdzam jego status sprzedawcy jako godny zaufania. Paczka zapakowana bardzo dobrze. Sprzęt śmiga aż miło - ponoć każdy egzemplarz jest sprawdzany osobiście!

Kontakt mailowy dość słaby (pewnie dużo klientów - ale przy takich konkurencyjnych cenach...), telefoniczny za to bardzo dobry (miły i konkretny rozmówca), równeż po kupnie słuzył wsparciem jak miałem kilka pytań odnośnie caschback'u.

!Zawsze! odbierał telefony - oczywiście dzwoniłem tylko w porach które sam podał jako kontaktowe. Z minusów - instrukcję obsługi polską dostalem w formie PDF'a a nie papierowej.

Właśnie wysyłam dokumenty w sprawie zwrotu cachback'u (rachunek nie jest polski tylko niemiecki ale wg Towersa nie jest to istotne i wg opisów na stronie Canona faktycznie tak powinno być - chodzi o dystrybucję europejską), jak pójdzie wszystko dobrze to też tu to dopisze i pewnie jeszcze wrócę do tego sprzedawcy...

Mogę Cię pocieszyć: kupowałem 2 szkła u Towersa, w tym 1 z cashbackiem i zwrot kasy odbył się bez najmniejszych trudności.

Niektórzy mają śmieszne wątpliwości, jaki adres i nazwę sklepu wpisać do formularza. :mrgreen:
Oczywiście takie, jakie są na rachunku.
Pozdrówka

KrzysiekRally
08-04-2008, 22:27
A to dziwne bo ja w formularzu wpisywałem nazwe sprzedawcy "towers" i jakoś nie było żadnych problemów z CB :razz: :rolleyes:

m_o_b_y
08-04-2008, 22:37
A to dziwne bo ja w formularzu wpisywałem nazwe sprzedawcy "towers" i jakoś nie było żadnych problemów z CB :razz: :rolleyes:

Jednak niektórzy maja z tym problemy:mrgreen: , cytuję:

Jednak mam malutkie pytanie do forumowiczów kupujących sprzęt od Towersa, który klasyfikuje się do CashBacku.
Mogli byście mnie oświecić jak odpowiadacie na 3 niżej wymienione pytania w formularzu?

Nie dostałem jeszcze paragonu, ale to już niedługo, więc nie wiem, czy te dane (sklep, miasto i date zakupu) będą na paragonie, czy należy je sobie wymyśleć? Jak wymyśleć, to czy dane powinny pochodzić z PL, czy GER?

Pozdrówka

BelYaal
08-04-2008, 22:45
No u mnie kasiora dzis sie pojawila na koncie i to w calosci.
A co do pytania mobiego:
wszystko z paragonu... nie pisalem, ze od towersa z canon board w miescie internecie.. tylko tak jak byo tam, czyli byl to niemiecki sklep w niemieckim miescie itd. a co ja jezdzic nie moge.

Edit... sorrki... to nie bylo pytanie mobiego, zle doczytalem :)

yogur
09-04-2008, 18:00
Jakie wymyślanie? Piszesz dane z paragonu, który dotaniesz od Towersa i będzie dobrze. Przynajmniej u mnie jak kupowałem w poprzedniej edycji CB do 31.12.2007r. wszystko było ok i pieniądze wpłynęły bez jakicholwiek wątpliwości.

pzdr

Jednak niektórzy maja z tym problemy:mrgreen: , cytuję:

Pozdrówka

Max78
09-04-2008, 18:50
Witam,

swoja puszke i szklo mam od Kristopherosa (bylo wowczas szybciej i blizej i 'po drodze').

A co do CB - zadnych kombinacji!
Grzecznie wpisuj to co jest na paragonie - czyli nazw sklepu, a ze jest pieczatka z adresem (przynajmniej na karcie gwarancyjnej) to bedziesz mial takze i miasto i kraj (ten ostatni to w sumie latwo wywnioskowac:D).

Pozdrowka

M.I.L.O.
10-04-2008, 00:16
W poniedziałek wieczorem zmęczony dotarłem do Towersa. Dobry kontakt, miła obsługa :), dla forumowiczów super ceny (zresztą dla innych też bardzo dobre). Dwa body, dwie lampy, wszystko tip-top! Dzisiaj Towers zadzwonił, okazało się, że nie ma w jednej paczce kodu do CB i chce dosłać. Niektórzy sprzedawcy by to olali i tyle, a tu proszę inicjatywa pomocy od samego Towersa, to się chwali! Zdecydowanie polecam.

chiron
11-04-2008, 13:21
To i ja się dopiszę mimo iż ostatecznie nie kupiłem sprzętu od Towers'a.
Dzwoniłem tydzień temu i dostałem info, że jeśli mi się nie spieszy to za tydzień może będzie coś taniej... niestety po tygodniu okazało się, że nie dość, że nie taniej to jeszcze jest drożej... ALE...
W związku z tym dostałem tel. i instrukcje gdzie zadzwonić by było w dobrej cenie.
Puszka 40D + grip leżą już u mnie i cieszą niezmiernie :D

Szczerze? Chyba nigdy w życiu nie spotkałem tak UCZCIWEGO gościa!!! Nie dość, że zaproponował (wedle aktualnej swojej wiedzy) by poczekać bo może będzie taniej to kiedy okazało się, że nie będzie oddał zarobek znajomemu.
Cóż... w ten sposób tak na prawdę nie traci się klienta... a raczej zyskuje jego szacunek i gwarancję, że następnym razem jak będzie szukał sprzętu to na pewno pierwszy tel. będzie do TOWERS'a!

Pozdrawiam i OGROMNY szacunek!

obo_bb
11-04-2008, 21:10
Grzecznie wpisuj to co jest na paragonie - czyli nazw sklepu, a ze jest pieczatka z adresem (przynajmniej na karcie gwarancyjnej) to bedziesz mial takze i miasto i kraj (ten ostatni to w sumie latwo wywnioskowac:D).

Ja dostałem karte gwarancyjna "in blanco" czyli bez żadnej pieczątki, dzwoniłem do Towersa i wg niego tak powinno być.. To jak to w końcu powinno być prawidłowo?

towersivy
11-04-2008, 21:38
To nie jest "in blanco" na forum wiele razy już powiedziano iż karta gwarancyjna nie musi być podbita, zresztą to samo powie servis(moża zadzwonić i zapytać), na zachodzie (anglia, hiszpania, holadnia) nie ma juz kart gwarancyjnych, servis przyjmuje srzpęt na podstawie dowodu zakupu.

Pzdr.

sbogdan1
12-04-2008, 03:56
Dołącze się i ja do pozytywnej opini ,kontakt extra,dostawa szybka,wszystko w najlepszym porzadku. 50mm f1,4 miodzio.Czas na kolejny zakup chyba padnie na lampe 580-tke.
Dzięki towersivy , pozdrawiam

sten
12-04-2008, 08:47
I ja nie mam powodów do narzekań, najpierw grip do 30D przesyłką przyjechał, a wczoraj 70-200 2,8 is odbiór osobisty.W pierwszym i drugim przypadku kontakt i towar rewelacja.Polecam wszystkim zainteresowanym.

obo_bb
12-04-2008, 09:29
Dzieki Towers za oficjalny ;) wpis w sprawie gwarancji i przepraszam za ewentualnie zle odebrane malkontenctwo ;). Czekam na zwrot, aktualny status to przyjęty i rozpatrywany. Mysle ze jeszcze sie odezwe z checia zakupu C10-22, chcialbym zdazyc przed koncem promocji i znowu zalapac maly cashback. Pozdrowienia dla zadowolonych kientow.

towersivy
12-04-2008, 09:35
obo_bb - absoltunie tak tego nie odebrałem, zadałeś zwykłe pytanie na które należała się odpowiedz i to tyle w tym temacie :)

Pozdrawiam i oczywiscie zapraszam ;)

piotrr
12-04-2008, 12:40
moje zakupy we Wtorek, pozdrawiam ;)

BelYaal
12-04-2008, 13:33
Ja ponownie robilem zakup u Toversa i ponownie zadowolony jestem, moglbym wiele tym razem dobrego pisac, ale bym sie powtarzal, zwyczajnie bede polecal czlowieka za kazdym razem

Max78
12-04-2008, 14:29
Co do CashBack za sprzet kupowany od Towersa i innych sprzedajacych - jak pisalem kilka postow wczesniej - moje papierki zostaly przyjete, 18 dostalem info, ze platnosc w ciagu 20 dni.
W czwartek kasior za 40D juz byl na koncie - wszystko tak jak byc powinno :)

Wiec nie marudzi i nie czarowac tylko kupowac (i focic) :D

Maćko_Pń
17-04-2008, 09:14
Witam

Jakieś 2 tygodnie temu zrobiłem większe zakupy u Towersa, nabyłem 5d, grip i lampe 430ex. Niby wszystko poprawnie i mozna by napisać "gorąco polecam", ale po prostu pewnych rzeczy tak tyko dla siebie zachowac nie mogę !!! Ludzie, więcej takich sprzedawców a świat byłby inny ! Ale po koleji; z Towersem chyba z kilka razy umawiałem się na odbiór puszki, co wydawałoby się dla innego irytujące, ale sprawe 5d i FF/BF chyba kazdy czytał i każdy kto kupował 5d miał "lekki" stres zwiząny z celownością AF. U mnie było podobnie i kiedy już miałem jechać po odbiór sprzetu dostaje telefon, że aparat przygotwany dla mnie ma FF (!) i musze poczekac na inny egzemplarz. Napisze krótko, który ze sprzedawców tak by zrobił ? moze kilka osób na całym allegro. Wiekszość by kombinowała na zasadzie, a może nie zauważy, a potem to niech buja się z żytnią. W końcu po dostawie nowej partii mogłem już odebrać wyczekany sprzęt, po przyjeździe na miejsce siedziałem chyba ze 2,5 h bawiąc się puszką i podpinajc wszytkie swoje obiektywy i testy pt. linijki, bateryjki itp. Sprzęcik sprawdzony wczesniej przez towersa chodził wyśmienicie.
Druga sprawa to Lampa, chciałem kupić 580, już za mną czekała, podpięłem ją do body i niby sprawa załatwiona po czym słysze, że 430 wystrczy mi w zupełności i czy ta 580 to nie zakup na wyrost. No i rzeczywiście po krótkiej rozmowie okazało sie że ja używam lampy tak często jak przeciętny kierowca koła zapasowego. Koniec końców wziąłem 430 na której nawiasem pisząc towers zarobił mniej niż na 580. Za zaoszczedzone pieniądze mogłem dokupić sobie oryginalnego gripa ( + droba dopłata)
Na zakończenie dodam, że ceny które otrzymałem na zakupione produkty były chyba najniższe jakie możnabyło znaleźć przeszukując cały net.

Zatem nigdy się nie zastanwiajcie, tylko od razu do Towersa uderzajcie :D

Novaro
18-04-2008, 21:24
Wielu zadowolonych i to co piszecie to nie bujanie, sam miałem okazje się przekonać wystarczył jeden telefon żeby sfinalizować transakcję a nawet dwie.A poziom w jaki została dostarczona przesyłka (Piotr wiesz o czym pisze) przerasta najśmielsze oczekiwania.Mogę śmiało stwierdzić uratowałeś mi życie.Jeszcze raz dzięki Piotrek. Ceny baja o sprzęcie nie wspomne. Polecam gorąco

Mariusz_C
20-04-2008, 17:28
Dołączam do grupy zadowolonych klientów i polecam Towersa. Kupiłem 5d. Też czekałem dość długo bo sporo puszek miało problemy z FF/BF, ale w końcu mam piąteczkę i jestem w 100% zadowolony.

kris75
20-04-2008, 20:28
mnie także nie pozostaje nic innego jak chwalic!! 5-tka przetestowana na 85 1,2L (i jak sie okazalo bardzo dobrze - bo pierwsze 2 sztuki mialy problem z AF), takze na moich szklach trafia jak marzenie. A i cashback tez juz jest - z kolejnym zakupem w 1 kolejnosci uderze wlasnie do Towersa.

piotrr
23-04-2008, 19:55
Niedawno kupiłem u Towersa 5-tkę, szkiełka i lampę. Mam teraz ciągle banana na twarzy - tak jestem zadowolony ze sprzętu. Musze powiedzieć poza tym, że nie żałuję długiej podróży po powyższy komplecik i ani złotóweczki wydanej na sprzęt. Prosiłem wcześniej o sprawdzenie body i elek.Wszystko dokładnie zostało sprawdzone, przymierzone.Polecam osobom , które ze strachem czytają wątki typu bf/ff.Rzadko się teraz spotyka takie podejście do klienta.
Towers jest fachowcem i świetnie się z nim rozmawia, jego wiedza o sprzęcie jest imponująca. Więc była okazja pogadać jak pasjonat-hobbysta (ja) z pasjonatem zawodowcem :D . Na pewno kolejne zakupy będą u niego. Pozdro Towers. Aaaa...i jeszcze jedno - mimo, że miałem możliwość kupić aparat w USA wolałem zakupy w świetnej foto-atmosferze u T. Ceny z cashbackiem są ok i mam sprawdzony sprzęt i gwarancję.

Marek69
23-04-2008, 22:42
Ja też dołączę się tez kupiłem 40 i dwa obiektywy jestem mega zdowolony. Choc trafiłem na kiepski okres remont w mieszkanku.

Ps. Mam pytanko jak jest ze sprowadzeniem czegoś czego nie masz na allegro, chodzi mi konkretnie o 70-200 f 2,8 USM IS niestety dopiero pod koniec roku, ale chętnie wziąłbym go od ciebie.

towersivy
23-04-2008, 22:48
Ps. Mam pytanko jak jest ze sprowadzeniem czegoś czego nie masz na allegro, chodzi mi konkretnie o 70-200 f 2,8 USM IS niestety dopiero pod koniec roku, ale chętnie wziąłbym go od ciebie.

Wystarczy napisać PW (prywatną wiadomość) lub jeszcze lepiej zadzwonić, na allegro mam kilka ogłoszeń ale sprzętu od ręki jest znacznie więcej, wystarczy zapytać :)

Pzdr.

obo_bb
24-04-2008, 21:25
No i przyszedł CashBack za aparat.. Dzieki Towers za wzorowa transakcje. Polecam wszystkim! Postaram sie odezwać przed końcem czerwca w sprawie obiektywu jak finanse pozwola. Jeszcze jedno pytanie: Jeżeli kupię drugi raz w tym samym okresie promocyjnym to smiało mogę zgłaszać sie po kolejny zwrot?

arturs
24-04-2008, 21:45
Jeżeli kupię drugi raz w tym samym okresie promocyjnym to smiało mogę zgłaszać sie po kolejny zwrot?

Możesz..
Ja właśnie zamówiłem u towersa 35/1,4L - kasa przed chwilą poszła, czekam teraz niecierpliwie na przesyłkę ;)

TomS
24-04-2008, 21:49
towersivy a bierzesz w rozliczeniu sprzęt używany czy nie? Bo mam w planach kolejne szkiełko i wiedział bym co robić
pozdrawiam

Pirx
25-04-2008, 20:41
Jeśli lubicie adrenalinę - NIE KUPUJCIE U TOWERSA :shock: .

U Towersa jest tak :

- wpłacasz kasę (bardzo przyzwoicie skalkulowaną),
- śpisz spokojnie,
- następnego dnia kurier przywozi Ci zamówiony towar (24-105L),
- zapinasz, odpalasz, wszystko działa doskonale.

No, kurde, nuda ;-).

Wielkie dzięki Towers !

koziak
25-04-2008, 21:11
No, kurde, nuda ;-)[/B]

Ja się nie nudziłem przy załatwianiu interesów z Towersem.

A ja będę niechlubnym wyjątkiem wśród tych ochów i achów.
1. Sprzęt, który dostałem działa celująco.....
2. ..... dlatego wybaczam wszystkie przygody z wysyłką i zapominaniem.

PS. TOWERS skoncentruj się!!!! A tej instrukcji co miałeś mi podesłać na FTP już nie wysyłaj, kupiłem sobie książeczkę w języku PL.

Pozdrawiam.
Koziak

dj_zibi
25-04-2008, 21:18
Towersivy z Tymi PWu Ciebie to różnie bywa:)

towersivy
25-04-2008, 21:27
Qurcze, wiele razy juz przepraszałem za to PW, i przeprosze raz jeszcze, choć uwierzcie mi że jest lepiej :D staram sie jak moge pogodzic wszelkie obowiązki.W chwili obecnej mam jeszcze zapełniony po przegi sezon slubny, ale gwarantuje ze kazdy otrzymie wszystko w wyznaczonym terminie :)

dj_zibi - leci PW.
koziak - przepraszam!, odezwij sie na PW, zrekompensuje conieco :)
TomS - takie sprawy omawiam indywidualnie, najlepiej zadzwon :)

maksymiuk
27-04-2008, 22:27
Zamowilem 5D - za 2 dni byl u mnie. Sprzet bez zastrzezen, zadnych BF/FF i innych przypadlosci.
Zakupy w spozywczym nie sa tak latwe jak u Towers'a :-)

teruus
28-04-2008, 14:48
No i ja jestem po transakcji z Towersem, a właściwie to po połowie ;)
Czy jestem zadowolony ??
Okaże się jaki będzie finał :)

Dwie rzeczy są pewne na pewno sympatyczny kontakt i bardzo dobre ceny...

arturs
02-05-2008, 22:18
Ja także sfinalizowałem transakcję z Towersem - parę dni temu przyjechało szkiełko 35/1,4L - wszystko w jak najlepszym porządku - cena, kontakt, sprzęt - jak najbardziej polecam innym..

Mellan
02-05-2008, 22:31
Ostatnio kupiłem u niego lampę. Pomimo problemów z pocztą polską (przesyłka zaginęła) wysłał mi drugą kurierem. Paczka bezpiecznie zapakowana, komplet w środku, komplet papierów, dobre ceny. Polecam!

thisgay
03-05-2008, 17:38
ja właśnie zamówiłem 40d, 50-siątkę i Tamrona 17-50. Zobaczymy jak będzie :-)

Marek69
03-05-2008, 22:53
ja właśnie zamówiłem 40d, 50-siątkę i Tamrona 17-50. Zobaczymy jak będzie :-)

Będzie super :D

teruus
05-05-2008, 13:45
I ja zakończyłem transakcje z Towersem :)
Nie będę nawet pisał jak bardzo się facet stara :):) ale wierzcie mi że NAPRAWDĘ mu zależy żeby klient był zadowolony...
I na pewno kolejne zakupy po zwrocie z Canona zrobię u niego bo WARTO mu zaufać.

adam.cooly
06-05-2008, 20:17
Wlasnie otrzymalem 40D + 24-105/L wszystko poszlo sprawnie i bardzo szybko. Polecam z czystym sumieniem. Ceny tez dobre
Pozdrawiam

Kliniak
08-05-2008, 18:27
Dzisiaj dotarła do mnie druga paczka od Towersa /pierwszą otrzymałem tydzień temu/. Pierwsze, co trzeba podkreslić, to solidne opakowanie obu przesyłek; tu duuuży plus. Drugi plus to kontakt telefoniczny. Trzeci plus to, oczywiscie, ceny! A czwarty plus, to opcja przetestowania sprzętu przed wysyłką!!! To ona własnie sprawiła, że na C85/1,8 poczekałem nieco dłużej, ale warto było... AF trafia z C5D w punkt. Po prostu "bajka"! Dzięki, Panie Piotrze, za dotychczasową współpracę. W czerwcu będę się kontaktował w sprawie C 70-200 lub 135/2L; jeszcze nie wiem, na co się skuszę:roll: Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam!

m_o_b_y
08-05-2008, 20:56
Ocena (subiektywna) sprzedawcy Towers:
- Jakość towaru: 5/5
- Cena: 5/5
- Kontakt: 3.5/5
- Opakowanie: 5/5
- Dostawa: 4.5/5

Doświadczenie: 3 transakcje.
Brawo Towers !!!
Tak trzymaj i nie popuszczaj (jak mawiał największy z Polaków).
Pozdrówka

marcin_s18
09-05-2008, 07:04
Zamówiłem 400D + kit. Niestety nie było go na stanie... Ale za dwa dni był już do odbioru. Bardzo dobry kontakt i wszystko bez najmniejszych problemów.

beskidbike
10-05-2008, 22:00
Witam!
I ja dołączam do grona zadowolonych klientów.
Kontakt bardzo dobry,ekspresowa wysyłka,towar zapakowany tak solidnie,że miałem problemy żeby się dokopać :)
No i zależało mi żeby mieć obiektyw na weekend,Towers wysłał wczoraj(piątek) i jeszcze dopłacił z własnej kieszeni za przesyłkę,żeby paczka była u mnie w sobotę!!!
Takich sprzedawców to nawet w Erze nie mają...:)
Dzięki i pozdrawiam.

marekk_ok
11-05-2008, 09:43
Trzeci juz zakup u Towersa - tym razem C 24-105 F4 L IS USM.
Co tu dodac - same pozytywy - przesylka natychmiastowa, towar zapakowany jak zawsze - "pancernie", porządnie.
Pozdrawiam

janmar
11-05-2008, 12:00
Polecam.Dobry kontakt.Dobra cena.Profesjonalne podejscie do transakcji.

kami74
12-05-2008, 10:07
Potwierdzam wszystkie opinie wychwalajace Towersa. Świetny, profesjonalny sprzedawca.

Michał Majchrzak
13-05-2008, 16:40
Ja również mogę tylko pochwalić Towersa. Profesjonalizm w każdym calu. Super szybka przesyłka (mimo, że Pocztą Polską... cudotwórca..?). Wszystko jak najbardziej w porządku.

STYX
13-05-2008, 21:26
Chwalicie Towersa to powiedzcie jak sprawy papierkowe wyglądają. Czy gwarancja jest podbita i wszystko wpisane jak trzeba, czy rachunek jest porzadny umożliwiajacy zwrot od Canona i jaki to rachunek ? Gwarancja honorowana w polskim serwisie ?

towersivy
13-05-2008, 21:41
Nie lepiej zapytać u zródła?? Wszystkie informacje masz na PW, przeczytaj dokładnie cały watek a znajdziesz kilka wypowiedzi o otrzymanym zwrocie.

Pzdr.
towers

STYX
13-05-2008, 22:23
Dzięki za szybką reakcję. Resztę spraw dogadamy na PW.
Wątek trochę przy długi aby sie przez cały przekopywać, ale długi to znaczy ,że chyba warto u Ciebie to i owo zamówić :)

towersivy
13-05-2008, 22:34
STYX - nie ma sprawy jak najbardziej zapraszam :) wysyłam jeszcze 1 mały pw :)

piotrr
14-05-2008, 00:54
Warto :D do mojej szklarni dołączył kolejny zakup od niego. Polecam, rzetelny gość. A Towersowi życzę więcej czasu ;)

Fotos
15-05-2008, 13:43
Ja tez dopisuje sie do listy zadowolonych odbiorcow.
Choc na poczatku 450-ka zepsula mi troche nerwow, bo w testach wyszedl mi spory FF. Nastepnego dnia jednak zniknal :-) Ale o 450D to moze podepne sie w innym watku.
Z Towersem rozmawia sie bardzo konkretnie, przesylka pancerna.
Na pewno lepsze zrodlo niz zwykle sklepy internetowe, dla ktorych sprzet foto, to to samo co odkurzacz.
Nie robcie tylko bledow jak ja - nie wzialem 85-ki, bo mialem lepsza oferte. Teraz nie mam ani oferty ani 85-ki...
Jak Towers cos ma, to bierzecie wszystko :-)

Kolaj
15-05-2008, 13:46
To ja jeszcze tylko potwierdzę, że dokumenty wystawiane przez Towersa w pełni wystarczają do zrealizowania gwarancji na Żytniej, z czego byłem zmuszony niedawno skorzystać. Nie było z tym najmniejszych nawet problemów.

fotoluk
15-05-2008, 20:27
Kolejny udany zakup u Toversa :)
Pełen profesjonalizm .
Szczerze polecam.

privilege
17-05-2008, 13:04
Znowu trzeba kolegę towersa pochwalić :)
zamówiłem już u tego pana w sumie prawie na 10 tysięcy i myśle ze to dopiero początek ;)
właśnie przyszła lampa 580 EX II ...+ aktualny tele tydzień ;) tyle że tele tydzień był w kawałkach ;) i niewiele udało się odczytać :) towers tak dobrze uszczelnia paczki papierami że maja wytrzymałość czarnych skrzynek z boeingów ;) ...szczerze polecam

gustaff
20-05-2008, 01:23
Teraz od Towcia - 5D + karta

Dzięki kolego ;)

Jesteś dla mnie GURU jeśli chodzi o tematy sprzętowo-handlowe :) Nie znam takiego drugiego człowieka !!!!

marcin_s18
30-05-2008, 13:04
Kolejna transakcja zakończona - 50 1.8II. Niestety nie popisała się poczta, ale sam Towers pokazał, że zależy mu na transakcji, sam dopytywał czy obiektyw już otrzymałem. Skończyło się na wysłaniu drugiej przesyłki. Co tu dużo mówić...polecam :)

photokris
30-05-2008, 22:41
I ja dopisuje sie do listy zadowolonych klientow Towersa. 5D +grip+ob+580 wszystko w jak najlepszym pozadku.I od dzis nawet juz kaska z Cash back jest na moim koncie po nie całym miesiacu od wysłania papierow.Dzieki TOWERS.

Mellan
30-05-2008, 22:44
... Skończyło się na wysłaniu drugiej przesyłki. Co tu dużo mówić...polecam :)

Dokładnie jak u mnie.
Co z tą pocztą się wyrabia??? :shock:

thisgay
31-05-2008, 11:14
Cytat:
Napisał thisgay
ja właśnie zamówiłem 40d, 50-siątkę i Tamrona 17-50. Zobaczymy jak będzie

Będzie super :D

Cześć, no więc tak.

Generalnie Towers jest godzien pochwały. Są może malutkie niuanse zauważalne przez upierdliwego klienta, który wiadomo wtedy, że przeważnie się tak czy tak czepia :) tj.
- Towers jest bardzo zajętym człowiekiem i nie może poświęcić każdemu klientowi tyle czasu ile on być może być chciał
- nie wysyła już z braku czasu fot testowych z 85 1,2 co czasem pomogłoby klientowi rozwiać obawy bądź wątpliwości

Generalnie jednak, jako typowy upierdliwy i czepialski klient, wystawiam ocenę 4+ (w skali do 5). Your opinion may vary :)

ps.1. będę jednak sprawdzał puszkę we Francji albo w Berlinie ponieważ z nabytą przeze także od Towersa 50 1.8 jest minimalny FF na tablicy testowej. Albo inaczej - może nie ma FF ale linia ostrości znajduje się na samym końcu rozkładu GO co średnio mi się podoba.
Natomiast niestety Tamron (może jeszcze będę gadał z Towersem) wydaje się, że jest mydalny. Nie ma żadnego problemu FF/BF, trafia idealnie ale niestety na 2,8 jest raczej mydło.
Czy ktoś testował już francuskie serwisy ? Najbliżej mam do Limoges albo Bordeaux (chyba tam są jakieś, zaraz sprawdzę) chociaż nie wiem czy francom można ufać co do wysublimowanej techniki, sądząc po tym jak jeżdżą samochodami :))))

ps.2. tak czy inaczej Towers jest godzien polecenia.

privilege
31-05-2008, 11:57
Kurcze czuję się jak spamer ;) drugi raz na tej samej stronie wątku musze pochwalić Towersa :)
dziękuje za 70-200 F4 IS oraz kolejny tele tydzień :)
Ps.rwij go na mniejsze kawałki to i żona będzie coś z tego miała :)
Ps...zadowoleni użytkownicy CB powinni się złożyć na jakiś dobry zegarek dla Towersa żeby mu tego czasu nie brakowało :)
----------------------------------------------------------------------
Szczerze polecam tego zapracowanego , uczciwego i solidnego człowieka ...

Seb.S
01-06-2008, 08:41
Cytat:
Natomiast niestety Tamron (może jeszcze będę gadał z Towersem) wydaje się, że jest mydalny. Nie ma żadnego problemu FF/BF, trafia idealnie ale niestety na 2,8 jest raczej mydło.

Hej,
no ja własnie czekam na ten sam zestaw od Towersa :roll: mam nadzieje ze mnie ten problem ominie ;-)
możesz mi podesłac jakiegos sampla z 2.8 ?

pozdrawiam

marcin_s18
01-06-2008, 18:33
Dokładnie jak u mnie.
Co z tą pocztą się wyrabia??? :shock:

no to jest jakaś masakra... 2 tygodnie czekania na przesyłkę -nie ma do dziś. Druga wysłana - 2 dni i dostałem :)

towersivy
01-06-2008, 19:07
Najgorsze jest dochodzenie o odszkodowanie ale to juz mój problem ;)

Pzdr.

tom170
02-06-2008, 17:40
Może pytanie do Towersa gdzie można znaleźć to czym handlujesz strona www z cenami itd itp.... Prosze o odp najlepiej na PW :)

Buaha
02-06-2008, 18:25
część sprzętu jest http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1076929 ale jak zadzwonisz do Towersa to się dowiesz czy ma to co Cie interesuje.

basala
03-06-2008, 22:19
Dołączam się do tych wszystkich peanów na temat towersa:-P Towar (szkło) odebrałem, a właściwie kupiłem osobiście w Krotoszynie, dokąd z Poznania pociągiem pojechałem w ostatnią sobotę. Mówiąc krótko: nie zamordował mnie i nie ograbił (przyznam, że trochę się tego obawiałem:mrgreen:), a w zamian sprzedał mi elkę w cenie, która jest najniższą na polskim rynku. Poza tym zaoferował pomoc przy załatwianiu formalności związanych z cash backiem. No i git.

endrju
04-06-2008, 08:23
Ja już wkrótcę planuję dołączyć do pozytywnych opinii - jak na razie po moich dwóch upierdliwych telefonach z pytaniem o ceny mam pozytywne wrażenie.
Mam nadzieję, że po dzisiejszym/jutrzejszym zakupie to się nei zmieni (a co najwyżej poprawi na "doskonałe" ;))

Buaha
04-06-2008, 15:04
No to ja się dołączam do zachwyconych ludzi ;) Wszystko ładnie pięknie. Tak się rozgadaliśmy że godzinę u Towersa przesiedziałem. Aż chce się wracać do takiego sprzedawcy.

endrju
04-06-2008, 17:43
Domyślam się. Ja też w sumie mogłem wszystko omówić, dowiedzieć się i liczyć na pomoc przy keszbeku.

Do tego stopnia Wam i Towersowi zaufałem, że wpłaciłem pieniądze z góry, a suma to dla mnie nie mała. ;)
Raz się żyje, myślę, że warto.

kris200
05-06-2008, 18:00
szkiełko zamówione, teraz nic tylko czekać na dane do wpłaty i w poniedziałek mam nadzieję, że L-ka zawita 8-)

Seb.S
05-06-2008, 21:59
Hej,
no ja też dzieki Towersowi zostałem posiadaczem 40D i T17 -50. Mogę wypowiadac się tylko w samych superlatywach, zarówno kontakt jak sam sprzet pierwsza klasa ! Rownież wpłaciłem z góry kasę, było nieco zamieszania z przesyłką, ale Towers przejął sie bardziej niż ja ;) i wysłał drugi zestaw.
Zakupy u niego to przyjemność !
pozdrawiam

Seba

Mellan
06-06-2008, 01:05
Poczta Polska?

towersivy
06-06-2008, 08:19
Mellan - tak pocztex :( o strajku nikt nie informował no i poszło.... :/

mawk
06-06-2008, 16:36
:D Na szczęście istnieje jeszcze DHL!
I w ciągu dwóch dni od samej wpłaty pieniążków mogę znów (30D spodobał się 9IV-będę pamiętał tę datę- nieproszonym gościom w mieszkaniu) tulić własny aparat dzięki Towersowi!!!
Choć mnie zaskoczyło jak pod grubą warstwą folii, folijek i tektury zobaczyłem opakowanie kita z lampą błyskową, choć zamawiałem 40D+T17-50, no nie, myślę, taaaką promocję wyhaczyłem:D? Ale w środku wszystko zgodnie z zamówieniem.
No i ta szybkość...
Laurka!

endrju
06-06-2008, 20:26
Ja przed dwiema godzinami odebrałem pakę od kuriera.
Zanim ją otworzyłem minęło 5 minut przebijania się przez sterty papieru, rolkę taśmy zabezpieczającej i dwa kartony.

A w środku? Sterta śmieci! Ale zaraz, zaraz… Śmieci te uratowały to, co najcenniejsze - 40D w zestawie z dwoma obiektywami (C85/1.8 i T17-50/2.8) + 2xCF 4GB. Ten pakunek przeżyłby z setkę kopniaków, a sprzęt pozostałby nietknięty.

Wszystko sprawne, pachnące nowością.

Cały proces - od decyzji zakupu, przez zamówienie po wysyłkę przebiegł IDEALNIE. To chyba najmilsze „zakupy w ciemno” jakie dotychczas realizowałem w Internecie.

I bodaj najszybsze.

Dzięki „Towers”! :)

spoon
07-06-2008, 01:16
mnie troche smuci, ze ktos zamawia prawie identyczny zestaw jak ja, dwa dni pozniej niz ja, dostaje go 3 dni wczesniej niz ja... ;/

innymi slowy czekam tydzien od zamowienia. zamowione w poniedzialek, we wtorek dzwonie i sie dowiaduje, ze nie ma kart pamieci i beda w srode rano i ze wszystko spakowane i juz czeka na wysylke. biore wiec dzien wolny w czwartek, by czekac na kuriera, ale czekam do wieczora i nic. dzwonie do towersa i sie dowiaduje, ze wyslal dopiero w czwartek (bez podania przyczyny). w piatek trzeba isc do pracy, ale luz - mysle - dziewczyna poczeka na kuriera. wieczorem znowu telefon do towersa z pytaniem czy wyslal - wyslal, ale kurier mi tego nie mogl przywiezc i w sobote tez nie moze (bo nie pracuje?). wiec C 40D + nowy kit + c 85/1.8 + 4gb karte dostane dopiero po tygodniu od zlozenia zamowienia.

towersivy
07-06-2008, 07:59
Na wstepie przepraszam za ten poslizg w realizacji, kart faktycznie brakowało i to był jeden z powodów opoznienia przesyłki. Przy natłoku zajec czasami cos mi umknie, ale szybko odnajduje problem i nie unikam odpowiedzialnosci, wiec w tym wypadku sorki za ten czas oczekiwania.
Co do kurierów, mozna zadzwonic sobie do dhl-a i zapytac jaki maja sajgon w czasie strajku PP, w sobote dhl dostarcza paczki do duzych aglomeracji(za dodatkowa opłata) ale sam kurier nie chciał przyjac takiego zlecenia, mało tego pake odebrał grubo po terminie dostarczenia na sortowanie, paka powinna sie tam znalesc o 19 - kalisz on był umnie przed 20ta.
Tak wiec jeszcze raz przepraszam.

Pzdr.
towers

yogur
07-06-2008, 13:39
Powiem tak, kupiłem u Towers’a już 70-200f4IS, 17-55f2.8IS, 50f1.4 i teraz C28mm f1.8. No i wszystko w jak najlepszym porządku. Szkiełka I klasa. Tylko na 28mm musiałem troszkę poczekać ale było warto. Wszystkim wąchającym się serdecznie polecam zakup u Niego.
Zakupy fotograficzne to kosztowna sprawa i jak przymierzałem się do sklepowych zakupów to zawsze był stres czy będę w stanie zweryfikować w parę chwil kupowane szkiełko. A u Niego przetestował, sprawdził należycie zapakował a ja tylko zapłaciłem dobrą cenę i z czystym sumieniem polecam Go moim znajomym.
Najważniejsze w tym co robi to to, że faktycznie czuje się w pełni odpowiedzialny za to co robi i to jest bardzo cenne.
Oby tak dalej a lista stałych klientów będzie rosła.

Teraz tylko spokojnie czekam na obiecaną osłonę przeciwsłoneczną do mojej nowej 28mm.

Migomat
13-06-2008, 22:55
Zakupy u Towers'a to czysta poezja, paczki kuloodporne i niezatapialne, dba o klienta to widać. Zamówiłem 40d + CF 4gb, na pytanie czy doszła wpłata na jego konto odpowiedział, że nie wie, ale paczke asekuracyjnie juz wysłał :) Polecam wszystkim, którzy nie lubią się stresowac podczas zakupów na odległość. Pozdrawiam

marianoitaliano
14-06-2008, 17:50
Dołączyłem do szczęśliwych kupujących :)
40d + 50/1.4 + 85/1.8 + 100/2.8
Wszystko szybko sprawnie i bezproblemowo.
Naprawde godny zaufania człowiek.
Sprzęt świetnie zapakowany sterta gazet kartony itd normalnie jak pancernik.
Sprzet dziala bez zarzutu choc zdjec nie moge jeszcze poogladac na monitorze gdyz ten jest w serwisie.
Kupujcie u towersa tanio milo solidnie szybko :)

ecki74
15-06-2008, 18:40
Myślałem, czekałem , szukałem .... zadzwoniłem do TOWERS-a i od razu kupiłem. Tak po krótce można powiedzieć o zakupach u TOWERS-a. Mogę się dopisać jako bardzo zadowolony klient. Wszystko przebiegło szybko sparwnie i bezproblemowo.

wpj
17-06-2008, 16:02
obudzilem sie wczoraj rano z 100% decyjza kupna obiektywu, kolo 10 wyslalem do towersa pm'a aby podeslal mi numer konta oraz zamiescilem adres na na ktory ma wyslac sprzet. dzisiaj po 15 kurier puka do drzwi, powiem szczerze ze mam wrazenie ze elektroniczny przelew bankowy idzie wolniej niz sprzet od towersa.
sprzet zapakowany wysmienicie, slowa to to za malo aby to opisac, to trzeba przezyc ;)

johan
17-06-2008, 20:09
Również polecam towersa. Dzisiaj doszedł do mnie piękny Canon 1DMark3. Zero problemów. Polecam zakupy u niego.
pzdr

Cz@rek
17-06-2008, 21:28
Ja również dołączam do zadowolonych klientów Towers'a! Zakupy u niego to czysta przyjemność. Towar pierwsza klasa, pachnący nowością, idealnie zapakowany, dostarczony w ekspresowym tempie.

TomS
19-06-2008, 18:27
Po raz drugi jestem zadowolony z zakupów o Towersa wszytko jak najbardziej ok

pzkrolik
19-06-2008, 21:51
Towers RULEZ!! Jak kupować sprzęt to tylko u niego...! Trzy razy u niego kupowałem... i już każdy następny fotograficzny gadżet będe załatwiał u niego... no chyba, że rzuci handel sprzętem i zacznie hodować jedwabniki, to biada nam wszystkim!

Jaqbowski
20-06-2008, 21:04
Zrobiłem ostatnio większe zakupy u Towersa (10k), i jestem naprawdę zadowolony. Co prawda w paczce brakowało jednego elementu - BG-E4 ale po mojej interwencji telefonicznej zaraz został dosłany. I nareszcie mogę pracować na maxymalnych przysłonach. Zadnych BF ani FF- to naprawdę cieszy. 5D dobrze został dobrany ze stałką Canona i i z Tamronem 28-75. I w końcu mogę portretować moją 85tką na pełnej dziurze a nie na f4 jak z 30D bywało. Polecam tego sprzedawce.

minor
23-06-2008, 08:36
Planując zakup body 5D i zachęcony pozytywnymi opiniami o Towers z tego wątku postanowiłem zamówić aparat własnie u niego. Przelew w środę wieczorem, w czwartek wysyłka, w piątek aparat u mnie w domu. Bardzo dobra cena, znakomity kontakt telefoniczny i emailowy, paczka solidnie zapakowania - pełen profesjonalizm. Mam wrażenie, że tak rzetelnych i słownych ludzi jest coraz mniej. Następne zakupy u Towersa. Polecam!

marekk_ok
02-07-2008, 09:02
Nastepne zakupy u Towersa za mna. 40D i grip dotarly jak zawsze zapakowane pancernie. Nastepne zakupy oczywiscie w tym samym miejscu. Pozdrawiam. marekk_ok.

miklo
04-07-2008, 12:26
Z opóźnieniem, bo zakupu dokonałem dość dawno. Kupiłem tylko 50/1.4. "Obsługa" jak należy. Towers jest momentami dość zajęty, ale odpowiada na PW, GG. Szkło zapakowane "po bożemu". Paragon dojechał nieco później, ale bez zgrzytów. Wszystko cacy i zero zastrzeżeń. Jak uzbieram $ nieco, to pewnie się odezwę z następnymi klockami :-)

hrabia_vader
04-07-2008, 15:42
To był mój pierwszy zakup u Towersa ale na pewno nie ostatni. Body sprawuje się świetnie, obsługa błyskawiczna i cierpliwa. Po ch... ktoś wymyślał allegro. :-) Towers rządzi!

Kubak82
04-07-2008, 20:15
70-200/4 IS juz przypiety do body i czeka na jutrzejszy plener :mrgreen: .. co tu wiele mowic - milo, szybko i rzetelnie i z fajnym gratisem - przyda sie na pewno :-)

dzieki towersivy, sam juz dobrze wiesz, ze to nie ostatnia transakcja z Toba :mrgreen:

michal.s
05-07-2008, 15:58
Odebrałem dzisiaj od kuriera obiektyw 17-55, wszystko tak jak było ustalone telefonicznie, sztuka miała być ostra, bez problemów FB/FF i innych tego typu, jednym słowem sprawdzony sprzęt i taki oczywiście był :D
Wszystko załatwione super szybko bez najmniejszych problemów, kontakt telefoniczny bez problemów.

Polecam zakupy u Towersa, lepszych cen nikt nie ma :smile:
Ja na pewno skorzystam jeszcze nie raz :smile:

fotokor1
05-07-2008, 22:37
Witam od podjęcia decyzji o zakupie w ciągu 1 i 1/2 dnia nowa zabawka zawitała do mnie, polecam gorąco i pozdrawiam

Mario.PL
07-07-2008, 16:46
Gorąco polecam Towersa. Miły kontakt, szybka dostawa i sprzęt pierwsza klasa, czyli to co tygryski lubią najbardziej, nie mówiąc o nieoczekiwanym i bardzo miłym gratisie.

TriPolis
07-07-2008, 16:59
Polecam. Pierwsze zakupy u kolegi Towers i bez żadnego rozczarowania. Speedlite już błyska u mnie, po kilku dniach od zamówienia. Szybko, przyjemnie i nieprzyzwoicie tanio :-).

fotoluk
07-07-2008, 19:49
Po raz trzeci dokonałem zakupu u Towersa tym razem 24-70L obiektyw pracuje bez zarzutu. kontakt telefoniczny bardzo dobry, żadnego ryzyka, ekspresowa wysylka i jak zawsze 100% satysfakcji. Kolejne zakupy tylko u Towersa.

kruchacz
08-07-2008, 12:07
To był mój pierwszy zakup u Towers'a, ale na pewno nie ostatni - dołączam do grona zadowolonych klientów, którzy na pewno będzie go polecał! Kupiłem 40D body i wszystko poszło jak z płatka.

marcin_s18
09-07-2008, 17:39
Kolejny zakup u Towersa - Canon 10EG. Super cena (1/2 sklepowej), jak zwykle świetny kontakt, paczka zapakowana porządnie i tylko 3 dni od zamówienia jest u mnie. Polecam :)

dj_zibi
21-07-2008, 14:16
4 szkło zakupione u Towersa. Cena najniższa jaką znalazłem. Wszystko idealnie POLECAM!!!

PS.
Ale to szkło 70-200 2,8L jest idealne:mrgreen:

eosss
23-07-2008, 14:08
Potwierdzam profesjonalizm Towersa. Świetny kontakt telefoniczny. Ekspresowa wysyłka canona 5d poprzedzona rzeczową poradą. Dziękuję, pozdrawiam, polecam.

ewa_olsztyn
24-07-2008, 10:03
Towers to... no nie wiem jak go określić - Towers to jest Ktoś!
Na moim biurku wylądował właśnie śliczny, pachnący - wczoraj wysłany 40D. Wszystko stało się dokładnie tak, jak Towers powiedział - termin, cena i wszystkie inne szczegóły. Aż mi szkoda, że aparat jest na prezent, ale zbieram na 5D, który już wiadomo u kogo kupię :D
Oraz parę szkiełek, których mi brak.

Pytanie - czy ktoś wie, z czego żyje Towers, bo z moich wyliczeń wynika, że dołożył do tego interesu...

marekk_ok
24-07-2008, 14:40
Wlasnie odebralem nowe szkielko 70-200 2.8 IS :-)
To juz 6-ty zakup u Towersa - jak zawsze wszystko szybko, dobrze zapakowane. Pozdrawiam i polecam!

ewa_olsztyn: Towers ma takie hobby sprzedawac w dobrych cenach - a jak hobby to nie trzeba zarabiac na tym :wink::-)

BelYaal
24-07-2008, 15:26
Ja slyszalem inna legende, ze obrabia wstretnych bogatych grubych niemcow z ich szkiel i sprzedaje prawie darmo nam :)

wojkij
24-07-2008, 16:43
Proponuje zalozyc kosciol swietego Towersa - bedziecie mogli bez vatu i cla kupowac jeszcze taniej z usa ;)

towersivy
24-07-2008, 17:38
Ewa, nie jest tak zle ;) instytucji charytatywnej jeszcze nie otwarłem :) cena tak jak dla kazdej innej osoby z forum, mozna luknac na allegro jakie sa ceny, oczywiscie dla członków forum są rabaty ale zawsze w granicach rosądku :)
BelYaal ;) ps karta wymiata, ale o tym na PW ;)
wojkij - ;)

Pzdr.
tow

ewa_olsztyn
25-07-2008, 08:55
Ewa, nie jest tak zle ;) instytucji charytatywnej jeszcze nie otwarłem :) cena tak jak dla kazdej innej osoby z forum, mozna luknac na allegro jakie sa ceny, oczywiscie dla członków forum są rabaty ale zawsze w granicach rosądku :)
tow

Wiesz Towers? W świecie, w którym żyjemy - takie zwyczajne rzeczy jak uczciwość, dane slowo, dotrzymanie tego co się powiedziało, rzeczy - które nie są, a powinny być przypisane człowiekowi jak kolor oczu, takie zwykłe rzeczy - po prostu zachwycają, gdy się z nimi spotykamy. Źle to świadczy o naszych czasach, ale wyjątkowo dobrze - o Tobie.
I - jak czytam na 25 stronach - nie jestem odosobniona w tej opinii :)

marekk_ok
25-07-2008, 09:24
Wiesz Towers? W świecie, w którym żyjemy - takie zwyczajne rzeczy jak uczciwość, dane slowo, dotrzymanie tego co się powiedziało, rzeczy - które nie są, a powinny być przypisane człowiekowi jak kolor oczu, takie zwykłe rzeczy - po prostu zachwycają, gdy się z nimi spotykamy. Źle to świadczy o naszych czasach, ale wyjątkowo dobrze - o Tobie.
I - jak czytam na 25 stronach - nie jestem odosobniona w tej opinii :)

Zagadzam sie z Toba Ewa, dzis spotykamy sie czesto niestety z jakimis takimi "dziwnymi" standardami. Towers, obiecujac np. termin dla mnie okreslony - specjalnie jechal iles tam 10-tek km po poludniu aby nadac towar gdy potrzebowalem go na drugi dzien.
To sie ceni i wraca sie z przyjemnoscia do ponownych zakupow w tym samym miejscu.

Kliniak
26-07-2008, 16:48
Zakupiłem właśnie 70-200/2,8is u Towersa i jestem bardzo, ale to bardzo:D Były drobne zawirowania co do dostawy /zawinione ze strony niemieckiego kontrahenta Towersa/, ale kontakt telefoniczny z Panem Piotrem był na bieżąco i o wszystkim było mi wiadomo. Sprzęt testowany przed wysyłką, tak więc żadnych przykrych niespodzianek przy foceniu nie stwierdzono, a wręcz przeciwnie; to już 4 moja "zabawka" zakupiona u Towersa i po raz kolejny jestem naprawdę zadowolony z transakcji. Dzięki, Panie Piotrze i do następnego razu...

adikPL
26-07-2008, 17:05
Racja, duzo pozytywnych opinii o Towersie, to zawsze jakis rodzaj gwarancji, ze mozemy byc pewniejsi zakupu u Niego niz kogos innego. Ja sam, gdyby nie to, ze w sierpniu wraca siostra kolegi z USA i moze przywiesc mi 1 szklo, pewnie nabyłbym je wlasnie u Towersa :) Następna w kolejce bedzie jasna stałka i gdy nie trafi mi sie znow podobna okazja to pewnie pozwole sobie zapukac właśnie do bohatera tego wątku :) Oby wiecej takich ludzi, Pozdrawiam