Zobacz pełną wersję : A70 czy A75
Witam
Jestem tu nowy, i mam nadzieje ze cieplo mnie przyjmiecie :mrgreen:
Zamierzam kupic aparat, oczywiscie bedzie to Canon 8) po glowie chodza mi 2 modele A70 i A75 [ktorego ostatnio wypatrzylem]
wiem ze byl juz podobny temat na forum o tym, ale kompletnie zszedl w inna strone...
moglby ktos wyrazic swoje opinie na temat tych dwoch modeli :?: nie mialem zadnego w reku, i dlatego zwracam sie z prosba do specjalistow.
spotkalem sie ze stwierdzeniem, ze A75 to w sumie to samo co A70 wiec po co przeplacac...co o tym sadzicie :?:
:?: ktory wybrac, bo o to mi wlasciwie chodzi :?:
prosze o uzasadnienie Waszych wyborow.
nie znam sie zbytnio na sprzecie, wiec licze na Wasza wyrozumialosc :wink:
dzieki z gory :!:
spotkalem sie ze stwierdzeniem, ze A75 to w sumie to samo co A70 wiec po co przeplacac...co o tym sadzicie :?:
Zalezy jak wiele przeplacac. Jesli ok 200-300zl to lepiej wziac nowszy model (soft, kompresja, jakosc mogly ulec poprawie). Jednak zadnych znaczacych roznic pomiedzy nimi nie ma (ot chociazby AF lepszy czy zakres przeslon/ogniskowych).
bardziej przychylam sie do A75, pewnie dlatego ze nowy :) tak jest chyba ze wszystkim
wydaje mi sie ze roznica nie jest wieksza niz 200-300zl, miedzy tymi modelami, przynajmniej z tego co widzialem, wiec z tego co mowisz, kolejny "+" na konto A75 :wink:
moze ktos ma osobiscie ten aparat, i powie cos z wlasnego doswiadczenia :?:
dzieki wielkie :mrgreen:
Należałoby jeszcze dodać że karta pamięci ma 2 razy większą pojemność w a75...jest wiecej funkcji tematycznych(az o 6 wiecej i każdy do innych warunków atmosferycznych)..poprawiona ostrosc..a75 ma wiekszy wyswietlacz lcd...został dodany przycisk print który służy oczywiscie do szybszego drukowania zdjęcia...i tego co zauważyłem różnica w cenie wacha sie około 150-200 złotych...myśle że wprowadzone zmiany są warte swej ceny.http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/a75_samples.html - tu możesz obejrzeć przykładowe fotki i filmy zrobione a75 :D
P.S miałem ten sam dylemat co Ty :)
dzieki za odpowiedz.
kolejny plus dla A75 :D chodzi mi, tez o to zeby aparat mial jakies fajne funkcje, i mysle ze w A75 takowe znajde [6 roznych trybow o ktorych pisales] wydaje mi sie ze na 1 aparat, to dobry wybor 8)
znafca, i co w koncu wybrales :?: :D
bede wdzieczny, za dalsze opinie :mrgreen:
wydaje mi sie ze roznica nie jest wieksza niz 200-300zl,
No to A75... nie ma chyba minusow wzgledem A70 a plusow kilka ma.
poprawiona ostrosc
Moglbys sprecyzowac co przez to rozumiesz?
Oba aparaty maja:
Auto focus type Ai AF TTL 5-point.
Tak wiec ogolne stwierdzenie "poprawiona ostrosc" to zwykle wodolejstwo (szukanie plusow na sile ;) .
P.S miałem ten sam dylemat co Ty
A mowilem ze alieny wyczuwam na odleglosc? :
Witam,witam..w końcu ktoś sie trafił kto ma dokładnie taki sam dylemat co ja...chociaz narazie balast jest po stronie a75
( http://canon.hazan.ys.pl/viewtopic.php?t=277&start=0 )
Badz tym razem grzeczniejszy bo jestes obserwowany juz od drugiego swojego postu. Zdradziles sie tym ze w kazdym swoim poscie nawiazujesz negatywnie do moich wypowiedzi.
No i uprawiasz to samo wodolejstwo udajac ze sie znasz a nie piszac zadnych konkretow... nick pasuje :roll:
dzieki za podpowiedz :!: 8)
moze A80 :?: :mrgreen:
Vitez napisał : Moglbys sprecyzowac co przez to rozumiesz?
Oba aparaty maja:
Tak wiec ogolne stwierdzenie "poprawiona ostrosc" to zwykle wodolejstwo
A nieprawda bo sam pisałes ze a75 ma 9 punktowy wyzej?Czyzby kłopoty z pamięcią :D A moze znowu piszesz byle tylko zaistniec? :twisted: Nie wiem cos sie uczepił tak tych alienów...z drugiej strony ciesze sie ze zapamietales mój nick i moje wypowiedzi bo to oznacza ze niezle dałem Ci popalic no i do tego pewnie koszmarki miałes hehe :D POZDRAWIAM!!!
P.S Ciekawe czy odruchy wymiotne tez masz (żart) chyba :lol: Aha widziałem Twoja siostre...nawet podobna do ciebie Sebastianie :wink: A tak serio to ...współczuję..niezły dragon :lol: zresztą Ty wcale nie lepszy :P
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Falcon wybrałem a75 ale jeszcze nie zakupiłem..brak funduszy :lol:
Vitez napisał : Moglbys sprecyzowac co przez to rozumiesz?
Oba aparaty maja:
Tak wiec ogolne stwierdzenie "poprawiona ostrosc" to zwykle wodolejstwo
A nieprawda bo sam pisałes ze a75 ma 9 punktowy wyzej?Czyzby kłopoty z pamięcią :D A moze znowu piszesz byle tylko zaistniec? :twisted: Nie wiem cos sie uczepił tak tych alienów...z drugiej strony ciesze sie ze zapamietales mój nick i moje wypowiedzi bo to oznacza ze niezle dałem Ci popalic no i do tego pewnie koszmarki miałes hehe :D POZDRAWIAM!!!
P.S Ciekawe czy odruchy wymiotne tez masz (żart) chyba :lol: Aha widziałem Twoja siostre...nawet podobna do ciebie Sebastianie :wink: A tak serio to ...współczuję..niezły dragon :lol: zresztą Ty wcale nie lepszy :P
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Falcon wybrałem a75 ale jeszcze nie zakupiłem..brak funduszy :lol:
Ehh alien alien - ty naprawde dziecinny jestes.
czyzby i ten temat zchodzil na psy... :?
panowie, opanujcie sie a ja czekam na zdanie innych :mrgreen:
Hazan jednego nie rozumiem Vitez pisze ze ja leje wode ale sam niech sie przyjrzy swoim komentarzom
"Falkon napisał:
No to A75... nie ma chyba minusow wzgledem A70 a plusow kilka ma. "
sorry ale ja pisze chyba troszke barwniej.Na pewno udzieliłem bardziej rozwinietej odpowiedzi.
Pozatym Vitez wcale nie odpowiada na pytania tylko pisze ze wyczuwa alieny na odległość...rozumiesz cos z tego bo ja nie..to jest forum gdzie powinnismy pomagac innym a nie "prac brudy" jak to robi Vitez..ja wiem ze on nie moze zniesc ze wróciłem..ja wiem ze jestem jego koszmarem..wiec Vitez..nie zamierzam Cie juz atakowac tylko chce pomagac innym w doborze sprzętu.
P.S Hazan zobacz moje ostatnie posty(z wczoraj)...czy ja naprawde leje wodę?Dzisiaj zostałem do tego niestety zmuszony i sprowokowany przez Viteza.POZDRAWIAM!!!
jako osobo bezstronna, przyznam ze odpowiedz znafcy mi sie podobala...
czy leje wode :?: nie wiem, bo jak juz napisalem na poczatku, nie znam sie na sprzecie, i czekalem na wszelkie opinie na temat tych aparatow.
nie wnikam w Wasze konflikty, i inne sprzeczki, wiec dajcie sobie na luz, bo popsujecie mi topic :wink: i malo bede wiedzial :mrgreen:
Hazan jednego nie rozumiem Vitez pisze ze ja leje wode ale sam niech sie przyjrzy swoim komentarzom
"Falkon napisał:
No to A75... nie ma chyba minusow wzgledem A70 a plusow kilka ma. "
sorry ale ja pisze chyba troszke barwniej.Na pewno udzieliłem bardziej rozwinietej odpowiedzi.
Pozatym Vitez wcale nie odpowiada na pytania tylko pisze ze wyczuwa alieny na odległość...rozumiesz cos z tego bo ja nie..to jest forum gdzie powinnismy pomagac innym a nie "prac brudy" jak to robi Vitez..ja wiem ze on nie moze zniesc ze wróciłem..ja wiem ze jestem jego koszmarem..wiec Vitez..nie zamierzam Cie juz atakowac tylko chce pomagac innym w doborze sprzętu.
P.S Hazan zobacz moje ostatnie posty(z wczoraj)...czy ja naprawde leje wodę?Dzisiaj zostałem do tego niestety zmuszony i sprowokowany przez Viteza.POZDRAWIAM!!!
Nie za lanie wody wyleciałeś !
Dziękuję za poparcie Falcon za to mam cos specjalnego dla Ciebie foteczki prosto z a75 ZAPRASZAM :D http://www.dcresource.com/reviews/canon/powershot_a75-review/gallery.shtml
P.S Ja tez mam nadzieje ze to juz koniec konfliktu!!!POZDRAWIAM!!! :lol:
Wpisuje sie...bo odpowiedzi staneły na 13 ..a ztego co wiem 13 przynosi pecha(przewaznie) wiec zamieszczam 14 posta zeby nie krązyła nam tutaj żadna klątwa :D
Przy okazji moze wiecie gdzie mozna najtaniej kupic canona a75 wliczając allegro...POZDRAWIAM!!!
Wpisuje sie...bo odpowiedzi staneły na 13 ..a ztego co wiem 13 przynosi pecha(przewaznie) wiec zamieszczam 14 posta zeby nie krązyła nam tutaj żadna klątwa :D
Tak tak... tak se to tlumacz. Zalosna wymowka na nabijanie postow. Tego jednego ci daruje ale pozniej bedzie ciachanie nabijania.
najtaniej? allegro...chyba :?
tez jestem ciekawy, gdzie mozna tanio znalezc :D
tez jestem ciekawy, gdzie mozna tanio znalezc :D
ekspert@hot.pl 8)
Jeszcze taniej to juz tylko USA albo od mniej pewnych sprzedawcow ;)
thx Vitez :mrgreen:
do kogo to mail :?: pytac sie o ceny :?: :lol:
Vitez o co Ci chodzi przeciez zadałem pytanie na temat w poscie a to ze sobie zazartowalem przy okazji to chyba dobrze..bo przynajmniej rozruszam troszke tą sztywna atmosferkę...zresztą więcej miejsca sie zmarnowało na Twoje skarcanie mnie za to..to juz wogle bylo do bani hehe :D Przez ciebie tez musze nie na temat pisac 8)
A ty flakon..ups falkon naprawde nie wiedziales ze najtansze cyfraki sa w USA?Co ty ze wsi jestes :lol:
Vitez o co Ci chodzi przeciez zadałem pytanie na temat w poscie a to ze sobie zazartowalem przy okazji to chyba dobrze..bo przynajmniej rozruszam troszke tą sztywna atmosferkę...zresztą więcej miejsca sie zmarnowało na Twoje skarcanie mnie za to..to juz wogle bylo do bani hehe :D Przez ciebie tez musze nie na temat pisac 8)
A ty flakon..ups falkon naprawde nie wiedziales ze najtansze cyfraki sa w USA?Co ty ze wsi jestes :lol:
Alien - wroc za miesiac - to pogadamy - kazdy nowy nick po wykryciu bedzie banowan z automatu - kara jest nieuchronna - a za miesiac mozsz sie na aliena znowu logowac.
Jak sie bedzie namietnie rejestrowal z coraz to nowymi nickami to znaczy wyraznie ze nic sie nie nauczyl ani nie zmienil, wtedy postulowalbym wydluzenie kary :twisted:
to ze tam sa najtansze w USA to wiem...
ta wiadomosc, doszla napewno szybciej do mojej wsi, niz twojej :lol:
a75 mozna kupic w sklepach komputerowych Proline. proline.com.pl Jesli Cie to jeszcze interesuje.