Zobacz pełną wersję : gdzie kupić w dwa tyg.USA-Chicago
MateuszZ.
08-10-2007, 09:46
Hej!!
Znajoma niedługo jedzie do USA-Chicago na 2 TYG. i potrzebuje pilnie info gdzie najlepiej kupić szkiełko, tak żeby nie robić jej problemów ( nie zna się kompletnie na sprzęcie, to starsza babka)
zamierzam nabyć 24-70 f/2.8L a może nawet 5D jak będzie duża różnica na kożyść w cenie
POMÓŻCIE !!
Może tu www.central-camera.com
MateuszZ.
08-10-2007, 14:09
pomóżcie, bo do jutra muszę dać ew. kaskę w dularach. Wiem, że było mase wątków o tym, ale dalej nie kumam jak to z tymi podatkami, ile mnie to finalnie będzie kosztowało i gdzie warto go wziąść konkretnie. (czy w sklepie w chicago osobiscie, czy przez neta, czy w innym stanie ,itp)
VomitroN
08-10-2007, 20:40
http://tinyurl.com/yewnfr
Dwa razy robilem u nich zakupy.
Mozliwa lekka negocjacja cen.
Brak polskojezycznych sprzedawcow.
Edited:
EOS 5D = $2,499.99
EF 24-70mm f/2.8L USM = $1,129.99
pomóżcie, bo do jutra muszę dać ew. kaskę w dularach. Wiem, że było mase wątków o tym, ale dalej nie kumam jak to z tymi podatkami, ile mnie to finalnie będzie kosztowało i gdzie warto go wziąść konkretnie. (czy w sklepie w chicago osobiscie, czy przez neta, czy w innym stanie ,itp)
Było milion razy - przez neta w innym stanie. Np. w www.bhphotovideo.com
Zamiast ~10% podatku zapłacisz $10 za przesyłkę...
MateuszZ.
08-10-2007, 20:46
Było milion razy - przez neta w innym stanie. Np. w www.bhphotovideo.com
Zamiast ~10% podatku zapłacisz $10 za przesyłkę...
no tak, ale czy miła pani która mi się zgodziła to przemycić ponosi jakies ryzyko z
racji uchylania się od podatku?
VomitroN
08-10-2007, 20:57
Mnie nigdy nikt nie pytal o sprzet foto w walizce. Gdybym mial tego po kilka sztuk pewnie byloby slisko. Przy jednym egzemplarzu szkla i body przechodzilem na miekko.