Zobacz pełną wersję : Martwy PIKSEL (chyba ?)
Ostatnio zauważyłem białą kropkę na zdjęciach zrobionych moim A60. Po powiększeniu widać iż jest to piksel który wychodzi zawsze biały a wokół ma czarną otoczkę. Wydaje mi się iż jest to wypalony czy martwy piksel. Kiedyś był tu poruszany taki temat ale po ostatnim czyszczeniu raczej nic nie znajdę. Mam pytanie jak zapatruje się serwis na takie usterki (aparat jest na gwarancji) ?
Kiedyś był tu poruszany taki temat ale po ostatnim czyszczeniu raczej nic nie znajdę. Mam pytanie jak zapatruje się serwis na takie usterki (aparat jest na gwarancji) ?
Nie było zadnego czyszczenia wiec mozesz sobie poszukac - telefon do serwisu tez zasze mozna wykonac.
po ostatnim czyszczeniu o jakim czyszczeniu mowisz?
raczej nic nie znajdę. nie ma co gdybac i przypuszczac tylko trzeba sprawdzic. Oto rezultat z forumowej wyszukiwarki po wpisaniu hasla "piksel" http://hazan.emiasto.com.pl/search.php?searchid=814.
I nawet nie mow ze szukales i nie znalazles :twisted:
A skoro aparat na gwarancji to wcale bym sie nie zastanawial tylko udal sie do serwisu.
[Edit]
Acha kolega z Czestochowy :roll:. No to telefon pozostaje.
Sorki ! Nowa szata ! Dawno nie odwiedzałem forum, a w tej kategorii wyświetliły mi się tylko dwie zakładki (dawniej było więcej).
A i jeszcze jedno ! U mnie widać ten biały punkt na LCD przed zrobieniem fotki, nie wiem jak na odbitkach ale na kompie jest to dość widoczne.
KuchateK
06-04-2005, 18:14
Przyzwyczaj sie... Albo odwiedz serwis jak nie mozesz przez to spac :D
jak miałem A60 to też miałem jasnego zdechlaka na matrycy,
w serwisie dali sobie radę i po problemie.
DoMiNiQuE
18-04-2005, 12:18
PiTT ale masz slicznego avatara :p
P.S
chyba sobie zmnienie :roll: :evil:
Pszczola
18-04-2005, 12:26
Zalozyc im (Dominique + Pitt) jakas grupe - za przeproszeniem - publiczna ;-)
Wysłałem go w poniedziałek na koszt serwisu a czwartek wrócił już naprawiony aparacik ! Plus dla serwisu CANONA ode mnie :)