Zobacz pełną wersję : Co sądzicie o tokinie 17mm 3,5 at-x pro
robertusmaximus
26-09-2007, 20:12
Witam
Mam Pytanie co sadzicie o tym obiektywie http://www.allegro.pl/item248456337_tokina_17_mm_3_5_at_x_pro_do_canona. html
Czy jest to dobry sprzęt, i czy nie będzie sie gryzł w przyszłości z nowymi body canona? Z tego co sie orientuje to z tamronem nie ma tego problemu, jeżeli oprócz tamrona jakaś firma posiada także wykupiona licencje od canona to proszę o info. Moje pytania są może banalne ale każdy kiedyś zaczyna sie uczyc.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za informacje.
Miałem ten obiektyw przez tydzień-poprostu maskara.Mydło że szok.Może taki egzemplarz ale tampon 17-50 to jak dzień do nocy...
Odpuść. Tokina to solidne szkła, ale ta 17 nie kocha się z cyfrą. Tak się składa, że mam 12-24 doskonały optycznie z o wiele większym zakresem. Stałe światło.
Witam
Mam Pytanie co sadzicie o tym obiektywie http://www.allegro.pl/item248456337_tokina_17_mm_3_5_at_x_pro_do_canona. html
Czy jest to dobry sprzęt, i czy nie będzie sie gryzł w przyszłości z nowymi body canona? Z tego co sie orientuje to z tamronem nie ma tego problemu, jeżeli oprócz tamrona jakaś firma posiada także wykupiona licencje od canona to proszę o info. Moje pytania są może banalne ale każdy kiedyś zaczyna sie uczyc.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za informacje.
Bardzo przyzwoite szkło i cena z aukcji całkiem atrakcyjna.
Z każdą cyfrą Canona chodzi bezproblemowo. Optycznie bardzo dobre - moim zdaniem lepsze od 17-40L. Budowa, jak każdej Tokiny niezniszczalna.
Jeśli masz ochotę to Ci mogę podesłać linki do moich zdjęć z tego szkła na PW.
Jurek Plieth
26-09-2007, 22:03
Bardzo przyzwoite szkło i cena z aukcji całkiem atrakcyjna.
Z każdą cyfrą Canona chodzi bezproblemowo. Optycznie bardzo dobre - moim zdaniem lepsze od 17-40L. Budowa, jak każdej Tokiny niezniszczalna.
Potwierdzam!
robertusmaximus
27-09-2007, 08:10
Witam
Poproszę o linka.
Potwierdzam!
Potwierdzam - bardzo fajne szkiełko. Używałem z FF-em bez najmniejszych problemów.
robertusmaximus
03-10-2007, 11:10
Otrzymałem fotki z tego konkretnego egzemplarza, niestety szkiełko okazało sie beznadziejne, świadczy to o loteryjności obiektywu. Otrzymane zdjecia od kolegi "Czumby" to jak dzien przy nocy, jak by używał całkiem innego obiektywu. Wniosek nasuwa sie prosty, nalezy sprzwdzać kazdy egzemplarz.
To też nic nie oznacza (mówię o sprzedawanym szkle).
Szkło może być OK a sprzedający robił fotki na rozkalibrowanym body?