PDA

Zobacz pełną wersję : [Susan Burnstine] plastic camera...

iczek
24-09-2007, 22:04
... i wszystko wiadomo :)

http://susanburnstine.com/portfolios.htm

akustyk
24-09-2007, 22:16
fajne jest. troche nieostre, ale moze byc ;)

aptur
24-09-2007, 22:44
Zupełnie nieonanistyczne :) Zapewne nie ma żadnej Lki. No chyba że to tak wielkie problemy z BF/FF ;)
A tak na serio to bardzo fajne zdjęcia.

pmagdalena
25-09-2007, 09:26
nie mój klimat

swnw
25-09-2007, 10:58
Bardzo piekne uzupełnienie wątku o ostrości i szukaniu świętego Graala :).

Pani ma dobre oczy i potrafi wybrać z otaczajacej rzeczywistości co istotne, a ponieważ myśli plastycznie jak malarz, nawet nieostre zdjęcia przyciągają uwagę.

Pozdrowienia, swnw.

dickory dare
25-09-2007, 18:16
Pani ma dobre oczy i potrafi wybrać z otaczajacej rzeczywistości co istotne, a ponieważ myśli plastycznie jak malarz, nawet nieostre zdjęcia przyciągają uwagę.

a do tego jeszcze potrafi docenić i wyciągnąć co istotne i dobre w lomografii, tak tutaj (na CB) nierozumianej. bardzo ładne portfolio. zdjęcie 12ste "Crossing The Bridge" w gallery 1 - niczym "Pojedynek na Szosie" Spielberga :)

a do tego galeria Instinct - rewelacja!

igor58
25-09-2007, 18:54
Ciekawe zdjecia, choć ta stylistyka jest już dziś często powielana. Nie wiem, skąd tutaj temat ostrości i "elek"; jeśli ktoś fotografuje plastikowymi aparatami, to właśnie taki efekt chce uzyskać. Wielu artystów (a nie zbieraczy sprzętu) właśnie w plastiku szuka "inspiracji", co można rozumieć także jako sprzeciw wobec konsumpcji (zachłannemu zbieractwu sprzętu) i zdjęciom typu National Geografic; wszyscy mają podobne aparaty, podobne obiektywy, więc robią podobne zdjęcia. Czy o to chodzi?

Pzdr.

I.

Qbexus
27-10-2008, 09:23
Można do wszystkiego dorabiać ideologie ale najważniejsze jest, to że autorowi zależało na takim efekcie i dla tego zastosował ten a nie inny sprzęt bądź technikę. W przypadku kiedy fotograf jest skazany na nieostrość z winy sprzętu za kilka K$ ponieważ działa on wadliwie można mówić o skandalu i tyle.

HuleLam
27-10-2008, 10:34
a do tego jeszcze potrafi docenić i wyciągnąć co istotne i dobre w lomografii, tak tutaj (na CB) nierozumianej. bardzo ładne portfolio. zdjęcie 12ste "Crossing The Bridge" w gallery 1 - niczym "Pojedynek na Szosie" Spielberga :)

a do tego galeria Instinct - rewelacja!

Ja bym się na miejscu pani Fotografki obraził na skojarzenie z łomografią!

Max_im
04-11-2008, 22:06
bardzo podobają mi się te fotki
ciekawe że kadry to kwadrat

pafek
06-11-2008, 23:33
to prosto z kliszy jednorazowego aparaciku ? czy jest tu jakis PP ?

japrzepraszam
07-11-2008, 20:09
Tego typu "obrazy" powstają kiedy człowiek nie jest skrępowany poprawnością ustawień, wykresów i podstaw poprawnego fotografowania.
Tu fotografia przeplata się z malarstwem. Śmiem twierdzić, że takie zdjęcia
łatwiej jest popełnić malarzowi, grafikowi, który traktuje fotografię jako kolejne wspaniałe medium, niż czeladnikowi, który ma silnie wpojone zasady(mocny skrót myślowy). Takie zdjęcia ogląda się zupełnie inaczej niż zdjęcia reportażowe, przyrodnicze itd. Swoją drogą byłyby świetnym uzupełnieniem do faktycznych obrazów artysty z tej samej serii.
to takie w skrócie moje zdanie odnośnie tych zdjęć. lubie takie.
pzdr