Zobacz pełną wersję : Spyder2Express - upgrade do Pro
Mam problem z upgradem softu do Spydera - z wersji Express do wersji Pro. Po upgradzie (oryginalny upgrade kupiony na colourconfidence.com) niestety pojawiły się błędy i kalibracja nie jest możliwa. Przy uruchamianiu wywala "error 6..." a przy wstępnym kalibrowaniu po dojściu do etapu balansowania składowych koloru, raczy mnie informacją "Sorry, your sensor does not support calibration of this type of display.", po czym wyświetla informację "Remove sensor..." (tak jakby było już po kalibracji). Spotkał się może ktoś z Was z takim problemem? Czy jest taka możliwość, że pewne egzemplarze Spyderów2 mają zablokowaną współpracę z softem Pro? (tak było w przypadku starego Spydera - były egzemplarze, które działały pod softem OptiCal, a były też takie, które tego odmawiały). Lekko się zagotowałem na myśl, że kupiłem bezużyteczny upgrade. Ech...trzeba było od razu kupić Pro i nie robić partyzantki :-(
Zapytaj sprzedawcy, jak nie zadziala to powinni Ci chyba zwrocic pieniadze.
stdanielo
21-09-2007, 06:52
Ja mam to samo mimo, że mój spyder niby jest na liście wspieranych przez wersję pro.
Zapytaj sprzedawcy, jak nie zadziala to powinni Ci chyba zwrocic pieniadze.
Już to zrobiłem. Ludzie z colourconfidence.com, mimo że bardzo mili i chętni do pomocy, ostatecznie odesłali mnie do Colorvision. Napisałem do nich korzystając ze standardowego formularza na stronie i...czekam. Czekam już prawie 2 tygodnie i nic. Niestety nie jestem jedyny, bo znam wiele osób, które doświadczyły olewającego podejścia do klienta ze strony Colorvision. Ech...z kwotę zakupu Express'a + upgrade miał bym już pewnie EOD2 :-) Tak to jest jak się robi prowizorki i potem je łata :-(
@stdanielo: masz takie same objawy jak ja? pisałeś też do Colorvision w tej sprawie?
stdanielo
21-09-2007, 07:22
bundy, objawy mam identyczne, zresztą dokładniej opisałem to w PW do ciebie, http://www.colorvision.com/product-mc-s2eu.php tu możesz sprawdzić czy twoja seria obsługuje upgrade, moja niby tak ale jednak nie :(
http://www.colorvision.com/product-mc-s2eu.php tu możesz sprawdzić czy twoja seria obsługuje upgrade, moja niby tak ale jednak nie :(
A skąd bierzesz te numery serii? Bo te które się wyświetlają w Preferences (Sensor information), jakoś nie bardzo pasują (pod względem ilości znaków).