PDA

Zobacz pełną wersję : Photoshop CS2 (a konkretnie Adobe Camera RAW 3.0)



akustyk
04-04-2005, 12:26
polecam wrazenia z uzywania wersji beta nwoego Photoshopa
http://www.outbackphoto.com/workflow/wf_70/essay.html

jak dla mnie, to absolutny wypas. moj wish-list do ACR praktycznie zostal spelniony i po raz koloejny Adobe udowodnilo, ze mozna robic dobry software sluchajac potrzeb uzyszkodnikow.

juz sie nie moge doczekac.... :-)

gietrzy
04-04-2005, 12:37
po raz koloejny Adobe udowodnilo, ze mozna robic dobry software sluchajac potrzeb uzyszkodnikow.
Bez takiej wazelinki proszę :wink:

Adobe PS nadal:
- z wersji na wersje jest coraz bardziej wolny, pożerający mnóstwo zasobów,
- nadal występuję ograniczenie 2 Gb RAM

W wersji PS CS nie będzie wsparcia dla 64bitów

Adobe liczy tylko kolejne wersje nie patrząc na jakość produktów (oprócz Shopa i Indiego). Spowolnienie (nie dopracowanie kodu) najlepiej widać przeskakując z wersji 5 na wersję 6 Acrobata. Siódemki już się boję (P4 2.8HT, 512 DDR@400).
Nie zmienia to faktu, że pod koniec roku i jeden i drugi programik zagości u mnie na dysku :mrgreen:

ps. dzięki za niusa

Nawet DOP docenili BreezeBrowsera :)
Poważnie, ten programik powinien mieć każdy rawCanonier. Nic nie powiedzieli o bezstratnym upsamplingu. Nie bez kozery Miranda wypuścił najnowszy pluginek przed Shopem.
Widać jakim torem idzie Adobe: wrzucą całą funkcjonalność Shopa (narzędzia) w świat rawa. Oczywiście idealną sytuacją byłoby gdyby dogadali się z Canonem w sprawie odkodowania WB w raw.

akustyk
04-04-2005, 12:44
- z wersji na wersje jest coraz bardziej wolny, pożerający mnóstwo zasobów,


prawda, ale jak te zasoby dolozysz, to pracuje sie uczciwie. inna kwestia, ze w porownaniu z C1Pro, ACR jest i tak demonem predkosci. a rezultaty wcale nie sa jakies drastycznie gorsze. przynajmniej MSZ nie warte tak czasochlonnego babrania sie (i zapelniania dysku tego gabarytu TIFF-ami)



- nadal występuję ograniczenie 2 Gb RAM


hehe... a nie, ja tylko 10D chcialem, nie jakis 22Mpix Phase One w 32-bitach otworzyc :-)



Adobe liczy tylko kolejne wersje nie patrząc na jakość produktów (oprócz Shopa i Indiego).
Spowolnienie (nie dopracowanie kodu) najlepiej widać przeskakując z wersji 5 na wersję 6 Acrobata. Siódemki już się boję (P4 2.8HT, 512 DDR@400).


a musisz uzywac? mnie tam Acro 5.0 z powodzeniem wystarcza. z tym ze uzywam tylko Szopa i Acro. co do reszty produktow to sie nie wypowiadam

w kazdym razie, chodzilo mi o to, ze ACR jest w tej chwili (tj. wkrotce bedzie) super-wypasionym, kompletnym narzedziem do konwersji RAW-ow. bo faktem jest, ze dodano do niego praktycznie wszystko, czego w ACR 2 brakowalo. juz za sama mozliwosc edycji krzywych na poziomie konwersji wycalowalbym Thomasa Knolla po stopach niemytych :-)

gietrzy
04-04-2005, 12:53
- nadal występuję ograniczenie 2 Gb RAM


hehe... a nie, ja tylko 10D chcialem, nie jakis 22Mpix Phase One w 32-bitach otworzyc :-)

Proponuję rawa 20D/16 bit "wywołać" i zapodać 20D CSPro Mirandy. Shop potrzebuje jedynie 500 RAM, :mrgreen:

[ Dodano: 04-04-05, 13:55 ]

a musisz uzywac? mnie tam Acro 5.0 z powodzeniem wystarcza
W domu piątka
W pracy szóstka