Zobacz pełną wersję : Zamienniki BP-511 ile ladowac ?
Witajcie,
Ostatnio kupilem 2 akku do mojego BP, nieoryginalne. Facet mowil, ze nie maja elektroniki odpowiedzialnej za kontrole ladowania i info o naladowaniu.
Mowie spoxx, za 20 zl to mozna kupic.
Pytanie, jak dlugo je ladowac w ladowarce ? Maja 1300 MHa ?
Pozdrawiam,
Mikolaj
W instrukcji do aparatu masz podane czasy ladowania :roll: . W instrukcji do 10D jest to strona 18, w 300D pewnie tez gdzies w tych okolicach.
W instrukcji do aparatu masz podane czasy ladowania :roll: . W instrukcji do 10D jest to strona 18, w 300D pewnie tez gdzies w tych okolicach.
10D ma chyba takie same akku jak 300D ?:)
Wiesz, moja instrukcja jest napisana in dojcz, od razu poszla do pudelka, bo pismo obrazkowe do mnie nie przemawia, a polskiej/eng w necie jakos nie szukalem.
M.
To poszukaj ;) Są dostępne, choćby tutaj...
Powiedzcie mi prosze, gdzie w tej instrukcji jest mowa o czasie ladowania ?
Eee, moment, ale ja swoje 2x podrobka BP511 od ponad roku ładuję tak jak normalne - czyli "aż zacznie świecić ciągle" :)
Eee, moment, ale ja swoje 2x podrobka BP511 od ponad roku ładuję tak jak normalne - czyli "aż zacznie świecić ciągle" :)
Noo to masz jakas lepsza wersje podrobki ;)
Mnie to w sumie nie przeszkadza, bo jako zapas bede mial oryginalnego :)
Wiec Panowie, ile ?
Moje 1300 nieoryginalne ładują się około 90 min. To znaczy po tym czasie dioda świeci ciągłym światłem.
Jeżeli twoje "nonejmy" nie mają efektu pamięci to nic się nie stanie jeżeli będziesz je ładował raz dłużej, raz krócej. Ale optymalnie polecam około 100 minut.
Z tym, ze zaleca sie ladowanie jeszcze przez kilkadziesiat minut po tym, gdy swiatelko przestaje migac - bo dopiero wtedy naladowany jest on calkowicie.
I naturalnie jset o tym wszystkim w instrukcji - instrukcja przyjacielem kazdego uzytkownika!
I o to mi chodzilo, czyli ~100 min ;) Piknie dziekuje ;)
Powiedzcie mi prosze, gdzie w tej instrukcji jest mowa o czasie ladowania ?
Strona 18 i 19 instrukcji do 300D dostepnej np pod tym adresem: http://www.trec.com.pl/C300d.pdf
Ok, widze info o "okolo 90 min" natomiast ten akku ma wieksza pojemnosc i jest bez elektroniki. Ale chlopaki juz wczesniej wyjasnili...