Zobacz pełną wersję : Statywy manfrotto.
Witam, jaka jest zywotnosc statywow Manfrotto, chodzi mi o to czy dlugi czas
beda sluzyc, czy rozwala sie po roku?
Nadmieniam ze o kazdy sprzet dbam, moze nie chucham dmucham ale dbam.
Ja bym się nie przejmował o takie rzeczy. Wszystko zależy też pewnie kto w jakich warunkach go wykorzystuje. Ale przy normalnym korzystaniu wytrzyma wiele długich lata zapewne.
Jeżeli faktycznie dbasz to będzie służył latami...
Nie wiem, co trzeba by było zrobić żeby rozwalić dajmy na to takiego 055prob. Chyba czołgiem po nim przejechać.
Moj pracowal w dosyc niekorzystnych warunkach przy -30 C i nadal zyje :) Juz 3 rok bodajze i nic nie wskazuje na to zeby mial sie rozpasc. Za taka kase to powinien jeszcze kawe robic prawde powiedziawszy.
Chodzi mi raczej o zuzycie zaciskoe naprzyklad czy srob mocujacych i regulacyjnych. I np. tego zatrzasku do blokady kolumny glowicy (mam taki jak w podpisie).
Witam
Użytkuję ten statyw już od ok. 4 lat. Jest bardziej niż OK, stabilny, lekki, poręczny w rozkładaniu. Rok temu popsuł się zatrzask dolny, od najcieńszej części jednej z nóg. Typowa opaska na przewody oraz taśmą klejąca wystarczyły do przywrócenia sprawności. Ale miesiąc, dwa, temu, zwrócono mi uwagę na względy "wizualne" (nie funkcjonalne) i kupiłem ten zatrzask w www.foto7.com.pl , (bodaj 15 zł). Sam zainstalowałem bez problemów i mam nadzieję, że wytrzyma dłużej.
manfrotto to naprawdę dobra i solidna firma. statyw spod ich ręki powinien służyć ci przez wiele lat.