Zobacz pełną wersję : zamiennik osłony przeciwsłonecznej do 17-55 canon vs oryginał
brodafidela
12-09-2007, 15:12
witam
Jest jakaś róznica między oryginalną osłoną do 17-55 USM (cona ponad 100zł) a jej zamiennikiem za mniej niż polowe tej kwoty, w szczególności pytam o to czy zamienniki mają od wewnętrzej strony taką okleinę zamszopodobną i czy ona daje faktycznie tyle ile naopowiadał mi sprzedawca.
i pomysleć w tańszej L'ce słona w komplecie .. eghhh bandycka firma ten canon :evil:
brodafidela
papierzyna
12-09-2007, 17:39
Mogę ci odpowiedzieć na bazie osłony z 28-135 - moja podróba kosztująca 40 zł nie ma tej okładziny. A co ona niby ma dawać - brak odbijającego się światła?
Mogę ci odpowiedzieć na bazie osłony z 28-135 - moja podróba kosztująca 40 zł nie ma tej okładziny. A co ona niby ma dawać - brak odbijającego się światła?
w teorii tak.
no ale za 100zl wiecej? :(
Ja bym jeszcze się zastanowił, czy dostaniesz łatwo oryginał, moje zamówienie na EW-83H już od 1,5 miesiąca się realizuje i nie wiem czy się zrealizuje :(
brodafidela
13-09-2007, 10:25
w fotopanoramie w krakowie - ale chyba sprzedaja tez w necie - w zeszłą sobote była od ręki za 129 czy jakoś tak.
osobistycznie sam macałem
brodafidela
Zamienniki to niestety chiński chłam, latający na wszystkie strony. Moja ma nawet wewnątrz ową okleinę... ale reszta?
Daj sobie spokój i wydaj te parę groszy na oryginał.
Zamienniki to niestety chiński chłam, latający na wszystkie strony. Moja ma nawet wewnątrz ową okleinę... ale reszta?
Daj sobie spokój i wydaj te parę groszy na oryginał.
ja mam osłonę na ten obiektyw firmy DELTA :) jest okej .. ale !! mam też do 10-22 .. też DELTY ... co do 17-55 nie mam zastrzeżeń .. ale 10-22 musiałem całą pociąć i pilniczkiem wyszlifować.. !! żeby wchodziła .. jak ktoś chce to wyślę fotki :) i jak kupujesz to najpier sprawdz czy jest okej .... ja niesprawdziłem .. bo niby co można w kawałku plastiku zjeb... a jak widać można ..
brodafidela
14-09-2007, 18:38
ja mam osłonę na ten obiektyw firmy DELTA :) jest okej ..
i masz w środku tą okleinę ? i jeszcze jedno ile ksztowała DELTA ?
brodafidela
i masz w środku tą okleinę ? i jeszcze jedno ile ksztowała DELTA ?
brodafidela
jeśli chodzi o to coś zamszopodobne po wewnętrznej stronie osłony to nie mam, jednak nie zauważam różnicy i dyskomfortu z powodu jej niemienia ;)
kupiłem ją tu :
http://www.e-cyfrowe.pl/akcesoria-foto/oslona-przeciwsloneczna-zamiennik-canon-ew-83j-p-5779.html
za tą samą cenę ;)
wspomnianą osłonę do 10-22 też tam zakupiłem .. ale jestem tak wq.. na nią że .. eh ;)
Ja też kupiłem Delte do 10-22, założyłem(wchodziła dosyć ciężko) i teraz nie mogę jej zdjąć.Przymarzła!!! Boję się mocniej pociągnąć, żeby nie uszkodzić szkła i tym sposobem nie zdejmuję jej nigdy.
Ja też kupiłem Delte do 10-22, założyłem(wchodziła dosyć ciężko) i teraz nie mogę jej zdjąć.Przymarzła!!! Boję się mocniej pociągnąć, żeby nie uszkodzić szkła i tym sposobem nie zdejmuję jej nigdy.
tym sposobem doszedłem do wniosku że nic co tanie nie może być... ;) a biednego niestać na .. ;)
wiem że następnym razem kupię orginał :D nawet jak będzie 100% droższy ..