PDA

Zobacz pełną wersję : Rawy + Canon EOS 400 D = POOOOOMOCY

Necron
09-09-2007, 21:18
Witam robie fotki w formacie raw i photoshop CS 2 mi nie odczytuje rawowo co zrobic??.
(Skopiowalem plik Camera raw i nadal nie dziala) Bardzo dziekuje za pomoc i pozdrawiam :rolleyes:

sniper88
09-09-2007, 21:22
Co masz na mysli mowiac ze nie odczytuje ich RAWowo?
Zobacz czy te pliki maja rozszerzenie *.CR2, bo przy kopiowaniu kabelkiem windows duplikuje jpega, a rawa nie przenosi na dysk (w skrocie;))

Necron
09-09-2007, 21:41
no to ma nazwe pliku CR2 i co w takim razie zrobic?? kupi sobie czytnik??
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Co masz na mysli mowiac ze nie odczytuje ich RAWowo?
Zobacz czy te pliki maja rozszerzenie *.CR2, bo przy kopiowaniu kabelkiem windows duplikuje jpega, a rawa nie przenosi na dysk (w skrocie;))

a tak na marginesie jak ci sie pracuje na obiektywie sigmy?? bo slyszalem ze nie sa najlepsze <co>

blues
09-09-2007, 22:03
Witam
Wgraj do PS do pluginy\formaty plików camera raw wersja 3.6 ona obsługuje 400D kopiuje kabelkiem z aparatu prosto do windowsa i mam rawy a nie jpg oczywiscie robie aparatem tylko rawy działa na 100 %

Necron
09-09-2007, 22:12
Witam
Wgraj do PS do pluginy\formaty plików camera raw wersja 3.6 ona obsługuje 400D kopiuje kabelkiem z aparatu prosto do windowsa i mam rawy a nie jpg oczywiscie robie aparatem tylko rawy działa na 100 %

DZIEKUJE ZA POMOC A CO Z KITEM?? DOBRZE CI SLUZY??

sniper88
09-09-2007, 22:13
no to ma nazwe pliku CR2 i co w takim razie zrobic?? kupi sobie czytnik??
Jezeli nie masz problemu z ich kopiowaniem na dysk to dobrze, ja na poczatku wlasnie z tym mialem problem. Moze byc tak, jak mowi Blues, ze masz za stara wersje acr.

a tak na marginesie jak ci sie pracuje na obiektywie sigmy?? bo slyszalem ze nie sa najlepsze <co>

Dosc rzadko jej uzywam, ale do 135-160mm jest calkiem niezla, dopiero potem jest nienajlepiej. Autofocus nie jest taki zly jak czytalem, moze mam dobry egz, ale nie mialem z nim wiekszych problemow:)
EDIT: Na kita narazie nie narzekam;) Jak na moje potrzeby nie jest taki straszny jak o nim mowia, troche krotki, ale to juz inna sprawa. Moze moje dobre zdanie o nim wynika z faktu ze jeszcze nie focilem zadnym lepszym obiektywem:mrgreen:

blues
09-09-2007, 22:14
Powiem szczerze średnio ale wszystkie fotki obrabiam ostrość koniecznie trzeba podciągać