Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kto kupował w Amazon.com

AdamAGP
06-09-2007, 15:26
Mają tam jakieś karty visa amazon http://www.amazon.com/gp/cobrandcard/marketing.html/ref=cobrand_ch_c1_vc_m/104-8855551-3981506?ie=UTF8&source=ins3&login=NO&type=P
i oddają 30$ czy coś korzystał ktoś z tego. Jest jakiś haczyk. Mój angielski tak średni toteż mam problem z umowami i nie radze sobie z warunkami przydzielenia tej karty. Ciemność widzę:(

Też muszą tam tak wszytko komplikować. U nas jest od razu koszt wysyłki, a tam się nie umie doszukać. Chciałbym zamówić w Stanach do Miami.

W ogóle nie wiem jak tam kupować.

P.S.
Wiem, że jest temat o sklepach z USA, ale chciałbym uzyskać trochę szczegółowych info.

mor_feusz
06-09-2007, 16:29
nie tylko .com .co.uk tez. Jesli masz karte kredytowa VISA AMAZON to masz znizke na ksiazki i inne produkty. Haczyk jest taki ze to "kolejna karta kredytowa" i tyle - nic poza tym (chyba nie musze piac jakie sa zobowiazania co do kart - a mianowicie oplata i te inne duperele). Amazon daje ludziom karty i po to zeby uzywac (i na tym zarabiaja)

AdamAGP
06-09-2007, 18:07
No tak przypuszczałem. Tylko nie wiem czy w moim wypadku jest to opłacalne, Chyba nie? Moja sistra wyjeżdża ze Stanów 30 września, a karta pewnie ważna rok i jakieś tam pierdoły i opłaty? Dzisiaj jest 6 września zamówienie pewnie złożę w pon czyli 10 września. Zdarzą to przysłać do Miami? Jest tam też jakieś ekspresowa przesyłka ale nie umiem znaleźć za ile.

Krzychu
06-09-2007, 18:15
Najbardziej mnie interesuje skąd weźmiesz drobne szczegóły jak numer SSN na przykład...
Nie wiem skąd w ogóle pomysł że taką kartę byś dostał nie będąc US citizenem (chyba że jesteś...) - wejdź sobie do linka gdzie wypełnia się wniosek i zobacz co tam trzeba wpisać...

mor_feusz
06-09-2007, 21:10
Jeli masz ta karte - to spoko - przesla - Amazon szybki jest (i w stanach i w UK - niestety w stanach szybszy :()

AdamAGP
24-09-2007, 22:59
To nie ja tylko siostra. Już kupiła tylko teraz co najlepiej ma powiedzieć na granicy w razie zainteresowania celników, że aparat wpadł jej do wody:)? Lepiej w głównym czy podręcznym. Główny jest narażony na wstrząsy, ale podręczny bardziej sprawdzają.