Zobacz pełną wersję : Sigma EF-500 Super + 400D - nie odpala :/
Zakupiłem sobie to cudo, no i niby wszystko cacy, ale lampa nie działa ;)
Błysk testowy (z przycisku na lampie) idzie bezproblemowo, w trybie Auto nawet działa zoom lampy, natomiast w żadnym z trybów nie udało mi się jeszcze wyzwolić błysku. Kręcenie palnikiem na wszystkie strony nic nie daje, aparat chyba nie widzi lampy... Macie jakiś pomysł, co z tym fantem zrobić?
Spróbuj na innym body. Jak nie zadziała to reklamuj lampę, a jak zadziała to reklamuj swoje body. Chyba że kupiłeś SIGME do NIKONA ;-)
Sigma jest do Canona i nie ma możliwości o pomyłce :) Zresztą body i lampa są na gwarancji, więc w razie czego problemu z naprawą nie będzie. Jednak zastanawiam się, dlaczego lampa wykrywa zmianę zooma w aparacie, za to aparat nie wykrywa lampy?
a nie masz przypadkiem tej lampy ustawionej na 'slave' ?
Już wykryłem na czym polegał mój błąd...
Głupio się przyznać, ale po prostu akumulatorki były na wyczerpaniu 8)
Lampa działała, ekran się podświetlał i wyświetlał wszelkie informacje, ale po prostu baterii nie starczało już na błysk.
Sorry za zakładanie takiego idiotycznego topica, jeśli zawadza to można go śmiało usunąć :)
Sorry za zakładanie takiego idiotycznego topica, jeśli zawadza to można go śmiało usunąć :)
E tam... bedziesz mial co wnukom pokazywac ;)