PDA

Zobacz pełną wersję : Światłomierz Sekonic

Shark-uk
31-08-2007, 14:41
Witam serdecznie.
Mam problem ze światłomierzem Sekonic L-358 a raczej nie wiem czy to problem z nim? Już wyjaśniam:
Sam światłomierz działa bardzo dobrze i pewnie , lampy wyzwalam radiowo przez zestaw o dumnej nazwie BL-604 (tanie chińskie badziewie, dali mi gratis do lamp).
I teraz tak wszysko działało super ale na kablkach ,zachciało mi się jednak wirelessa (radiówki) więc dokupiłem moduł RT-32CE również firmy Sekonic i dedykowany do tego modelu światłomierza.
I tu zaczęły się schody ponieważ jedyny kanał na jakim to działa to "1" ale problem w tym że błyska raz na kilka/kilkanaście razy. Same lapmy wyzwalane nadajnikiem z kompletu (tego gratisowego) świecą za kazdym razem.
Wiec tutaj moje pytanie co może być powodem uszkodzony moduł, może ta chińszczyzna niewspółgra z Sekonic?? Nie mam jak tego sprawdzić (lub nie wiem jak) dlatego pytam tu może ktoś mi coś doradzi.

Ps: aha moduł niebardzo mam jak wymienić bo był kupiony wysyłkowo czyli jeśli będzie wadliwy to wyśle ale musze być pewny że jest wadliwy moduł a nie co innego.

Baldi
30-12-2007, 16:40
:mrgreen:
Moduł RT-32CE w Sekonicu jest dedykowany dla konkretnego systemu radiowego: Pocket Wizardów www.pocketwizard.com (http://www.pocketwizard.com) i tylko z nimi będzie działał (ale za to jak będzie działał - 100%).
Pozdrawiam
B.