Zobacz pełną wersję : Tamron 200-400/5.6 LD pytanie
Jestem nowy na forum i chciałbym się najpierw ze wszystkimi przywitać :) ...ale mam pytanie, miał ktoś styczność z Tamronem 200-400/5.6? warte toto coś? czy nie lepiej zostać przy canonie 75-300, cena w sumie podobna choć krótszy... w necie cokolwiek niewiele jest na jego temat :(
Jestem nowy na forum i chciałbym się najpierw ze wszystkimi przywitać :) ...ale mam pytanie, miał ktoś styczność z Tamronem 200-400/5.6? warte toto coś? czy nie lepiej zostać przy canonie 75-300, cena w sumie podobna choć krótszy... w necie cokolwiek niewiele jest na jego temat :(
Ja słyszałem że to syf straszny, ale tylko słyszałem, nie używałem...
Znajomy ma coś takiego i chyba próbuje używać z Nikonem D70 więc mogę spytać o więcej szczegółów...
zaryzykowałem, nabyłem i jestem pozytywnie zaskoczony - AF szybszy niż w canonowskim 75-300, ostrość podobna tylko waga trochę przeszkadza...
lvi z jakim aparatem go używasz? mógłbyś jakiegoś sampla wrzucić, jak nie na forum to mi na priv?
z 300D, a sampla zaraz wrzucę na priva
To ja tez bym sampla poprosił :)
To i ja sampla poprosze na kane@poczta.neostrada.pl
też poprosze sampla obywatel40@wp.pl albo zamieśc sampla w poscie
proszę, próbka, ogniskowa 400mm, 1/1000s, iso 400. pełna klatka i fragment 100%. Niestety nie mam żadnego serwera na który mógłbym to wrzucić w pełnym rozmiarze :( Jak ktoś wie gdzie to można bezboleśnie wrzucić to chętnie uczynię...