Zobacz pełną wersję : Body 30d + nie canonowska opytka / problemy / działanie / regulacja ??
jasnezetak
28-08-2007, 11:42
Witam..
Znalazłem świetną ofertę kupna Tamrona 17-35(w internecie - więc odbiór osobisty nie wchodzi w rachubę) i teraz pytanie jakie jest prawdopodobieństwo że będę musiał go stroić pod swoje body ?? Czy każdy model nie Canonowski ma ten problem ??
Zanzacze że wcześniej miałem sigme 17-50 przez dzień - ale taka wariowała że oddałem ją sprzedawcy.. / Tj. auto focus /
A i jeszcze jedno - czy nieodpowiednia współpraca obiektywu z body jest podstawą do złożenia gwaranacji ??
Wedle mojej wiedzy to w Polsce nikt Ci nie dostroi korpusu Canona z obiektywem Tamrona.
Takie kalibracje są wykonywane dla kombinacji Canon-Canon i od niedawna dla Canon-Sigma.
jasnezetak
28-08-2007, 13:59
Wedle mojej wiedzy to w Polsce nikt Ci nie dostroi korpusu Canona z obiektywem Tamrona.
Takie kalibracje są wykonywane dla kombinacji Canon-Canon i od niedawna dla Canon-Sigma.
Czyli kupując Tamrona mam czego się obawiać ?? czy będzie hullał tak jak powinien ??
I co z Tą gwaranacją w takim razie ??
thinredline
28-08-2007, 17:07
Ja sobie dałem spokój z innymi obiektywami niż canona bo tylko się denerwowałem.
Czyli kupując Tamrona mam czego się obawiać ?? czy będzie hullał tak jak powinien ??
I co z Tą gwaranacją w takim razie ??
To zależy czy jesteś optymistą czy pesymistą :)
A tak serio to każda sytuacja jest możliwa.
Na co masz tę gwarancję? Na korpus? Nikogo to nie będzie interesować, że z tamronem przykładowo będzie on gorzej współpracować.
jakie jest prawdopodobieństwo że będę musiał go stroić pod swoje body ??
Niewielkie. Ale wykluczyć nie można niczego.
Czy każdy model nie Canonowski ma ten problem ??
Nie.
czy nieodpowiednia współpraca obiektywu z body jest podstawą do złożenia gwaranacji ??
Chyba reklamacji. Gwarancję daje sprzedawca. Co chciałbyś reklamować: body czy szkło ?
czy będzie hullał tak jak powinien ??
U mnie hula.
M@riusz