Zobacz pełną wersję : Czy wykorzystam Q6600 ?
Zmieniam kompa i zastanawiam się nad procesorem. Mogę kupić E6600, nowego E6750 lub ... Q6600 ( 4 rdzenie ). Czy ktoś z Was posiada może takiego ? Czy Photoshop i Lightroom obsługują 4 rdzenie i wykorzystają je ? Z góry ogromne dzięki za info
Na 4 rdzeniach będzie hulać aż miło..
Testowałem Photoshopa na dwuprocesorowym serwerze (2x2rdzeniowy XEON=4 rdzenie) - hula super.. te nowe procki też podobno niczego sobie.. na szybkich pamięciach powinno być rewelacyjnie
Pozdr
Artur
P.S. Dawaj nowe zdjęcia ;) dawno nic nie wrzucałeś
Na 4 rdzeniach będzie hulać aż miło..
Testowałem Photoshopa na dwuprocesorowym serwerze (2x2rdzeniowy XEON=4 rdzenie) - hula super.. te nowe procki też podobno niczego sobie.. na szybkich pamięciach powinno być rewelacyjnie
Pozdr
Artur
P.S. Dawaj nowe zdjęcia ;) dawno nic nie wrzucałeś
spoko, poleci zaraz do galerii bo akurat sesja świeża jest ;)
Mówisz żeby brać Q6600 ? Jakie memki pod to ? Mam chłodzenie Scythe Ninja z tym wielkim wentylem - styknie na początek ? I jaka płyte do tego ? Sorry za pytania ale jestem rok w plecy ze sprzętem ;)
spoko, poleci zaraz do galerii bo akurat sesja świeża jest ;)
No.. fani czekają a ty nic ;)
Mówisz żeby brać Q6600 ? Jakie memki pod to ? Mam chłodzenie Scythe Ninja z tym wielkim wentylem - styknie na początek ? I jaka płyte do tego ? Sorry za pytania ale jestem rok w plecy ze sprzętem ;)
Tu Ci nie podpowiem - raczej pewnie jakiś
Asus P5WDG2 WS PRo, Intel D975XBX2 czy ABIT AW9D-Max
czy coś.. i pamięci jakies 2x2Gb
Pozdr
Artur
pamięci polecam Goodram PRO :)
Płyte najlepiej cos na IP35 np MSi p35neo2 lub asus p5k.