PDA

Zobacz pełną wersję : Panna Młoda wyższa :)

rodeoo
23-08-2007, 20:35
Witam czy ktoś z was focił plenerek kiedy to Panna młoda jest wyższa o głowę od młodego?
Jeśli tak to wysłucham sugestie :)
Muszę powiedzieć że Piękna z nich parka ona ok 185cm on ok 170cm.

Tomasz1972
23-08-2007, 20:38
Jak sie kochają to w czym problem ? Przeciez nie będziesz młodego na drabine stawiał :) Tacy są i tyle . Foć tak by było naturalnie , czyli prawdziwie ;)

Zielony
23-08-2007, 22:41
...to wysłucham sugestie :)

https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://www.mein-parteibuch.com/wiki/images/6/6d/Schroederbein.jpg)

Ile tych centymetrów mówiłeś? :mrgreen:

rodeoo
24-08-2007, 00:21
Dzięki :)
Już wiem -"On u niej na rękach":mrgreen:
Co do miłości to zakochani bez bagażu -Babe czy coś w tym stylu :D
Szukam jakiegoś pomysłu z jajami :confused:

Łukasz Unterschuetz
24-08-2007, 07:00
Ja bym wykorzystał to, że jest wyższa ;)
Może sesja z taboretem? :) Jakieś ładne miejsce, nastrój, przytulaja się, a pan młody stoi na taborecie ;D

muflon
24-08-2007, 13:54
Nie wiem czy to z jajami, ale moze panna mloda moglaby przykucnac/przykleknac? Przynajmniej na jednej/dwoch fotkach w ten sposob odwroca sie proporcje ;-)

Quadrifoglio
24-08-2007, 14:11
Dać mu cygaro, kapelusz i niech zagra twardziela, mimo niższego wzrostu.

gwozdzt
24-08-2007, 14:14
Dać mu cygaro, kapelusz i niech zagra twardziela,....
sorry za OT, ale natychmiast mi się to przypomniało:
http://fraglesi.wordpress.com/2006/10/16/gosiu-mistrzem/

pmagdalena
24-08-2007, 14:14
Ja nie wiedze w tym problemu .Skoro sie pobieraja to im różnica nie przeszkadza. A tak na marginesie to ja jestem wyższa od mojego męża i nie mam jakiś szczególnych zdjęć i na wiekszości widac różnicę.

Po za tym w kościele nie będziesz kazał jej klękać przez cały czas albo jemu stać na krześle.

rodeoo
24-08-2007, 14:24
Już mam parę koncepcji :)
Ale dzięki za sugestie :mrgreen:
Co do wzajemnej miłości to pewne.
Na szczęście są ławki,murki,piękna dzika plaża(gdzie nie widac różnic wzrostu,-coś się wymyśli zresztą zawsze robię coś innego kiedy widzę plener i jego okoliczności,wtedy jest najpiękniej.
Sądzę że może to być swego rodzaju atut ta różnica ale zobaczymy :)
Pozdrawiam Forumowiczów

Avadra_K
24-08-2007, 14:38
Może parę zdjęć młodych w pozycji choryzontalnej - wtedy różnica nie będzie zauważalna

piszczal
24-08-2007, 15:48
przy znacznych różnicach wzrostu młodych, pojawia sie problem z kadrowaniem do popularnego formatu ślubnego 15,2x21,6 cm, bo jest nieco inny niż proporcje z matrycy.
Wtedy trzeba dawać nieco większy margines na krótszym boku, bo czasem boli gdy trzeba przy portrecie ciachnąć albo czubek głowy wyższej osoby albo szyję lub brodę niższej ;-)

ewg
25-08-2007, 18:29
1. Wykorzystać perspektywę: pan zawsze na pierwszym planie, w ekstremalnych przypadkach fotograf na ziemi (warto czasem za wczasu pokopać, łopatę można potem wykorzystać jako statyw)
2. W ujęciach tylnych nie zjeżdżać kadrem poniżej kostek (obcasy pana!)
3. Skupić się na pośladkach pana, ewentualnie na garbie empatycznej pani
4. Prześledzić liczne galerie ślubne Toma Cruisa
5. Zachować powagę.

Max_im
25-08-2007, 21:56
ewg dobry jesteś

LemonR
26-08-2007, 14:01
Jeżeli na siłę wyrównasz młodego do młodej albo zrobisz go wyższego od niej to takie zdjęcie będzie dla nich i rodziny bardzo nienaturalne. Pytanie czy oni takie zdjęcia chcą.
Podobno w łóżku się wszystko wyrównuje :-) I nie zapomnij pochwalić się efektami.

thinredline
26-08-2007, 21:12
A ja mam parę młodą gdzie pani młod ajest w ciąży i chcą aby tej ciąży nie było widać. Co radzicie ciasne kadry? Sam tułów? Na wprost? Photoshop? ;)

marekb
26-08-2007, 21:30
szeroki kąt i młoda zawsze za młodym (przerysowania):mrgreen: a tak poważnie to dokładnie za LemonR-em.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

A ja mam parę młodą gdzie pani młod ajest w ciąży i chcą aby tej ciąży nie było widać. Co radzicie ciasne kadry? Sam tułów? Na wprost? Photoshop? ;) w którym miesiącu młoda jest a w którym będzie na ślubie?? jak ślub odległy to pożyczyć suknię i zrobić choć plener już jutro:mrgreen: a tak poważnie to robię slubne od roku a miałem już 3 pary ciężarne (widać jestem ostatni który ma wolne terminy:mrgreen: ) i żadna jakoś się nie przejmowała...;) a dwie z nich miały takie suknie co skutecznie tuszowały brzuszek...:)

thinredline
27-08-2007, 17:40
a tak poważnie to robię slubne od roku a miałem już 3 pary ciężarne (widać jestem ostatni który ma wolne terminy:mrgreen: ) i żadna jakoś się nie przejmowała...;) a dwie z nich miały takie suknie co skutecznie tuszowały brzuszek...:)

:)

Klient nasz Pan. Ma nie być widać, no to nie będzie. :shock:

adam1004a
28-08-2007, 10:59
prosze o sugestie - moja pryszla ma 176cm a ja 164cm :) moze obstsaluje sobie buty na koturnie u szewca?

pmagdalena
28-08-2007, 11:04
Moja Szfagierka była w 5 miesiacu ciązy na slubie i miała suknie w której nie było widac ciąży.

Bernard Ł
28-08-2007, 11:34
Moja Szfagierka była w 5 miesiacu ciązy na slubie i miała suknie w której nie było widac ciąży.

A po co chować ciążę? To znaczy rozumiem motywy ludzi, ale wydaje mi się to tak głupie. Na tej samej zasadzie młodożeńcy dzieciaci powinni latorośle zamykać w domu na czas ślubu i wesela.
Wyobraźcie sobie sesję z panną młodą z wielkim brzuchem - to by było cóś pięknego.

pmagdalena
28-08-2007, 11:37
Ale ona nie chowała poprostu taka miała suknie i nie wybierała jej specjalnie

thinredline
28-08-2007, 16:57
A po co chować ciążę? To znaczy rozumiem motywy ludzi, ale wydaje mi się to tak głupie. Na tej samej zasadzie młodożeńcy dzieciaci powinni latorośle zamykać w domu na czas ślubu i wesela.
Wyobraźcie sobie sesję z panną młodą z wielkim brzuchem - to by było cóś pięknego.

Nie chcę komentować zachowań ludzi bo mają takie czy inne powody ktróre wpływają na podejmowane decyzje.
Ja bym się z tym nie krył bo wstyd to kraść, a ciąża rzecz ludzka.
Swoją drogą problem się rozwiązał sam bo przyszła pani młoda zrezygnowała z moich usług. I tyle ;)
Widocznie poddała pod wątpliwość moje umiejętności ukrycia ciąży :rolleyes:
Swoją drogą łatwiej doprowadzić do zajścia niż samo zajście odkręcić hehehe

marekb
28-08-2007, 18:21
prosze o sugestie - moja pryszla ma 176cm a ja 164cm :) moze obstsaluje sobie buty na koturnie u szewca?
dobry profi foto ma na stanie oprócz badziewi ...szczudła, szczudła panie szczudła..;) to tak jak z ciążą po co kryć ...?? to może być argument do fajnych foto pomysłów np na plenerek...:) i tak wszyscy widzą żeś niższy i skrywając to, jak tupecik łysemu zakładać... tylko śmiechu się we wsi narobi.A myślę że śmiac sie z tego.

a z ciążą to można piekne plenerowe prawieakty porobić buciki na brzuszek, młody te może rękoma cos podzaiałać bo to piekne zjawisko jest i basta

Vitez
28-08-2007, 19:38
Dziwne stereotypy macie. A czemu nikt nie roztrzasa problemu "Pan Młody wyższy - jak zrobic zdjecia" ? :?

Quadrifoglio
28-08-2007, 20:20
;-)))) Z tym sobie sam poradzisz ;)

marekb
28-08-2007, 20:26
Vitez, załóż temat..:D

Kalina
28-08-2007, 20:28
Dziwne stereotypy macie. A czemu nikt nie roztrzasa problemu "Pan Młody wyższy - jak zrobic zdjecia" ? :?
Czemu zakladasz, ze nie roztrzasa?:)

Tylko rozwiazanie jest prostsze - bo Mlody moze Mloda wziac na rece i juz nie bedzie dysproporcji. W druga strone - ciezej, ale tez sie zdarza;)

Vitez
29-08-2007, 02:03
Czemu zakladasz, ze nie roztrzasa?:)

Czemu uogolniasz? Ocenialem dotychczasowy dorobek tego watku tylko - ze w nim nikt nie roztrzasa a nie ze w ogole na swiecie nikt :roll: .

vuki
29-08-2007, 17:20

mialem wyzszego od Pani Mlodej o 2 glowy .. tragedia
zrobcie stojace zdjecie, taka roznica razi w oczy

dlatego nalezy wiecej zrobic zdjec gdzie roznicy we wzroscie nie widac
jedna siedzi osoba, obydwoje siedza, leza - maskujac roznice we wzroscie