Zobacz pełną wersję : Kopia paraganu do serwisu
Pytanie do osob ktorzy korzystali z uslug serwisu: Czy wystarczy im kopia (ksero) paragonu. Kupilem zestaw 17-85 razem z body i zastanawiam sie czy moge sprzedac oddzielnie obiektyw i dac gwarancje dla kupujacego (nie tracac gwarancji na body czyli zachowac sobie ksero a oddac oryginal lub odwrotnie)
Możesz użyć kopii paragonu w serwisie.
Dodam jeszcze ze mam paragon z niemieckiego sklepu, czy do uznania gwarancji wystarczy kopia tego paragonu czy trzeba miec jeszcze cos
Masz gwarancje w postaci ksiazeczki? i do tego dowod zakupu? to to ci potrzebne i nic wiecej. Kopia moze byc. Ale ksiazeczka jest potrzebna. Tam miedzy innymi masz w j. polskim.
pmagdalena
24-08-2007, 19:52
a ja zadzwoniłabym na Żytnia i zapytała bym sie bo nie jestem pewna czy kopia może być
MacGyver
24-08-2007, 22:33
Żytnia honoruje kopię. Ważne żeby gwarancja była oryginałem.
Dzieki za odpowiedzi, czyli jeszcze potrzebna jest ta ksiazeczka gwarancyjna, to jakbym chcial sprzedac 17-85 z gwarancja od mojego 30d to z gwarancja go sprzedac ciezko, chyba ze zrezygnuje z gwarancji na 30D :), widze jedyne wyjscie to udzielic słownej gwarancji i realizowac przez siebie, na szczescie (odpukac) małe prawdopodobienstwo ze 17-85 sie rozpadnie