PDA

Zobacz pełną wersję : Sklepy w Szczecinie

Kabu
21-08-2007, 09:38
Witam wszystkich. Chciał bym się dowiedzieć czy znacie jakieś sklepy warte polecenia gdzie można kupować sprzęt fotograficzny w Szczecinie. Obecnie przebywam w okolicach Krakowa i mam tu 3 sprawdzone ale na dniach przenoszę się w okolice Szczecina i tam też trochę zabawię więc aby nie kupować kota w worku i bawić się w przesyłki (L-ek nie kupuję na odległość) proszę o jakieś adresiki. :p

stdanielo
21-08-2007, 12:09
O Szczecinie zapomnij, poza Fotojoker i Media Markt nie ma praktycznie nic, ale za to jest blisko do Berlina :)

Kabu
21-08-2007, 13:39
Kurcze, no to nie ciekawie, ale masz rację zawsze pozostanie Berlin a tam na pewno wybór duuuużo większy :D

szycho
28-08-2007, 12:17
Zawsze możesz się bujnąć np. do Gorzowa do Fotoset (http://www.fotoset.pl/) :)

Kabu
28-08-2007, 13:32
Dzięki, co prawda do Gorzowa jest kawałek więc nie wiem czy bardziej nie opłaca się skoczyć do Berlina ale zawsze można wziąć to pod uwagę. Jeszcze raz dzięki.

Mariusz

Misiaque
12-05-2008, 23:04
No nie załamujcie mnie... naprawdę nic nie ma?

Marzyłby mi się sklep, gdzie możnaby przymierzyć się do Tamrona 17-50mm (nie mam ochoty na wysyłkowe wymiany, bo to strata pieniędzy, czasu i nerwów). Nie ma nadziei?

Jest siakieś arcdeco w Policach, miał ktoś do czynienia?

C80
13-05-2008, 07:05
Ja polecam Fotooptykę, na Chodkiewicza 7. Jak jedziesz Piastów w kierunku Krzywoustego to po minięciu szkoły a przed Urzędem Pocztowym masz uliczkę w prawo. Dalej po lewej stronie na rogu masz sklep.

Dwa miesiące temu kupowałem tam eLkę 70-200 f/2.8, tydzień temu 40D z gripem. W Euro w Szczecinie powiedzieli, że ściągną eLkę w ciągu miesiąca, w Fotooptyce była z dnia na dzień i tańsza o kilka setek. Identycznie 40D. Jednego dnia zamówiłem koło 11, a drugiego była koło 14.

Z tym, że to są zamówienia, na miejscu praktycznie nic nie ma, więc musisz być zdecydowany. Można ściągnąć, wziąc do domu i przetestować, jak powody są poważne to mozna oddać i poprosić o nowy. Nic nie stoi też na przeszkodzie aby wziąć laptopa do sklepu i na miejscu porobić kilka zdjęć i je sprawdzić.

W Policach jeszcze gorzej, wiem bo mieszkam. Poza Avansem nic nie ma, a w tam niewiele. No chyba, że chcesz kupić małpkę.

Natomiast jeżeli gotów jesteś dorzucić trochę kasy to zamów sprzęt wsklepie internetowym Euro RTV AGD (http://www.euro.com.pl/) z opcją odbioru w sklepie. W Szczecinie jest 6 sklepów gdzie można odebrać.

Osobiście polecam jednak Fotooptykę, miła obsługa i szybko sprowadzany sprzęt. Żeby nie było, nie jestem właścicielem a szarym klientem. ;)

HuleLam
13-05-2008, 07:57
O Szczecinie zapomnij, poza Fotojoker i Media Markt nie ma praktycznie nic, ale za to jest blisko do Berlina :)

Fotojokera OIDP już nie ma... ;)

C80
13-05-2008, 08:03
Fakt, Fotopajaca zlikwidowali z dnia na dzień. Jakiś rok temu. Klienci zostali poinformowani, że albo odbiorą sobie zdjęcia w Stargardzie, albo niech dzwonią i się umówią na odbiór w Szczecinie.

Taki sam problem był ze sprzętem kupionym w Fotopajacu. Sam niestety z gwarancję musiałem się telepać z Polic do Stargardu, raz by zawieźć, raz by odebrać.

Misiaque
13-05-2008, 09:31
Ciekawe, czy odbierając osobiście mamy wciąż prawo do zwrotu w ciagu 10 dni. Mnie to by bardzo urządzało, bo mógłbym spokojnie przetestować obiektyw, a do tego nie płacąc za przesyłkę zwrócić jeśli by mi nie odpowiadał. Niestety w Euro Tamrona akurat nie mają.

Fotooptykę pamiętam jeszcze z Obrońców Stalingradu. C80, ile zapłaciłeś za obiektyw i aparat?

C80
13-05-2008, 09:36
Za 40D coś koło 3390. W Euro jest za 3999.

70-200 f/2.8 bodajże 4200 czy 4250.

Nie są to powalające ceny, ale mam na miejscu i nie martwię się wysyłką czy gwarancją.

piotrr
14-05-2008, 20:51
byłem wczoraj, zrobiłem zakupy polecam. Chyba jedyny taki sklepik w Szczecinie , bardzo sympatyczna obsługa.

BeatX
26-05-2008, 13:52
jest jeszcze "arcdeco"
nie zaowazylem tego topic'u, dlatego zalozylem nowy
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=34383
nie mniej jednak "fotooptyka" ma bardziej bogaty asortyment ;]

chase
26-05-2008, 19:20
Z jednej strony fajnie, że coś ruszyło w temacie. Z drugiej strony to i tak takie wirtualne sklepy. Nic na stanie. Więc kupowanie w zasadzie niewiele różni się od tego przez internet.

BeatX
26-05-2008, 21:00
rozni sie tym, ze mozna na miejscu przetestowac i w razie czego odeslac na ich koszt... po czym poczekac na kolejny egzemplarz.
zawsze to cos ;]

C80
26-05-2008, 21:14
I gwarancję realizuje się na miejscu, a nie wysyła na Żytnią (Canon) czy do Gdyni (Sigma). To sprzedawca ma się o niego zatroszczyć.