PDA

Zobacz pełną wersję : 300d + elite pro

dns
19-08-2007, 10:38
Witam.

Nabyłem w grudniu 2005 r. kartę pamięci Kingston elite pro. Na początku współpraca owej karty z 300d układała się pomyślnie a od jakiegoś miesiąca jest coś nie tak. Po zrobieniu kilku-kilkudziesięciu zdjęć na karcie 300d podczas zapisu pokazuje mi err 02 i można tylko wyłączyć aparat bo już więcej aparat z nią nie chce pracować, oczywiście po formacie karty w czytniku karta działa ale tylko na te właśnie kilka zdjęć. Zaznaczę, że z inną karta notabene no name działa i nic się nie kaszani.

Moje pytanie - czy może puszce odwidział się kingston bo kingston tak właśnie ma ? reklamować kartę czy do kosza ?

jotka
19-08-2007, 11:06
Witam.
Zaznaczę, że z inną karta notabene no name działa i nic się nie kaszani.
[...]
reklamować kartę czy do kosza ?

zdaje się, że sam sobie odpowiedziałeś na pytanie :)

rolaj
19-08-2007, 11:26
Kingstony mają dozywotnią gwarancję, trzeba tylko mieć opakowanie (cały ten plasik w który była zapakowana oraz znadujące się w nim papierzyska) i dowód zakupu by zażądać wymiany. W odróżnieniu od pamięci komputerowych, które wciąż mają zasłużenie dobrą opinię, CF'y kingstona są fatalnej jakości. Mnie padły dwa egzemplarze.

gwozdzt
19-08-2007, 11:27
Po zrobieniu kilku-kilkudziesięciu zdjęć na karcie 300d podczas zapisu pokazuje mi err 02 i można tylko wyłączyć aparat bo już więcej aparat z nią nie chce pracować, oczywiście po formacie karty w czytniku karta działa ale tylko na te właśnie kilka zdjęć.
Spróbuj sformatowac w aparacie.

dns
19-08-2007, 11:30
Kingstony mają dozywotnią gwarancję, trzeba tylko mieć opakowanie (cały ten plasik w który była zapakowana oraz znadujące się w nim papierzyska) i dowód zakupu by zażądać wymiany. W odróżnieniu od pamięci komputerowych, które wciąż mają zasłużenie dobrą opinię, CF'y kingstona są fatalnej jakości. Mnie padły dwa egzemplarze.

to jak nie mam plastiku to co ? do kosza ?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Spróbuj sformatowac w aparacie.

nie pomaga :)

-=Festyk=-
19-08-2007, 17:16
Tylko czemu ten wątek jest w battle cage?

Kreon
19-08-2007, 17:29
Juz dluzszy czas tu jest nie wiedziec czemu :>

dns
19-08-2007, 19:59

ktoś go tam przeniósł widać pod moją nieobecność a teraz znów go przeniesiono...

dns
21-08-2007, 22:48
a teraz podejście - Karta kupiona w grudniu 2005 r. w fotojoker - akcja fotojoker centrum wileńska - pani wkłada kartę celem sprawdzenia do c. 400d i wykonuje 20 zdjęć po czym stwierdza że karta jest ok i nie przyjmie jej na reklamacje - nie pomaga stwierdzenie, że kupiłem kartę o pojemności 1gb a nie 20 zdjęć i aby stwierdzić usterkę należy zapełnić całą kartę - wg pani z fotojoker karta jest sprawna - LOL. Nie chciałem wyciągać paragrafów - opiszę sytuację w mailu do producenta z prośbą o help w końcu jest lifetime warranty.