PDA

Zobacz pełną wersję : Błysk po zamknięciu migawki.

Piotr Rymer
16-08-2007, 15:19
Pytam się i pytam i nikt nie wie... mam 350d połączony przez kostke kablem synchro do żarówki błyskowej 68ws, błysk niezależnie od czasów, (30sek-1/4000) jest wyzwalany po zamknięciu migawki. Ustawienia jakiekolwiek też nic nie dały. Czy te crossowanie kabla coś da? Skoro błysk jest, tylko następuje po naswietlaniu? Proszę o odpowiedzi, bo nie wiem już co robić....

/na prawdę nikt nie miał takiego przypadku?

Piotr Rymer
16-08-2007, 19:48
No więc tak, z lampą od zenita przez tą kostkę z innym kablem synchro jest wszystko ok, z lampami ELFO z innym kablem synchro przez tą kostkę jest też wszystko ok... Więc kabel albo lampa ...

Piotr Rymer
17-08-2007, 16:33
http://www.allegro.pl/item224553295_zarowka_blyskowa_z_kablem_synchro_68 ws_3miasto.html to jest dokładnie ta żarówka ... otóż z fotocela wszystko pięknie ale jak wiadomo w różnych warunkach oświetleniowych ona się zachowuje, w dzień na dworze np nie funkcjonuje. Czy istnieje jakikolwiek na to patent z tym moim aparatem zeby przez synchro poszlo?

Piotr Rymer
04-09-2007, 15:44
Jeśli kiedykolwiek spotkacie się z takim problemem, że Wasz aparat będzie wyzwalał po zamknięciu migawki to zmieńcie bieguny w kablu (czerwony do białego, biały do czerwonego), ja kombinowałem i doszedłem do wniosku, że trzeba coś rozkręcić. Teraz nareszcie mam rozwiązanie, niewiedzieć czemu nikt nie miał takiego samego tutaj.