Zobacz pełną wersję : Zawilgocony aparat :(
Witam, po dzisiejszej wielkiej ulewie mój plecak który miał być nieprzemakalny okazał się przepuszczać wodę :( , pech , bo miałam w nim mojego canona 400D. Teraz nie chce mi odpalić, tzn. po włączeniu jeśli coś załapie to zaczyna mi szaleć sama migawka i przestaje dopiero po wyjęciu baterii. Poza tym na brzegach wyświetlacza skrapla się para. Jesli ktoś z Was miał kiedykolwiek podobne doświadczenia proszę o radę, a może pozostaje mi już tylko serwis...
Pozdrawiam.
Witaj. Nie włączaj, wyjmij baterię, zostaw na parę dni z otwartymi klapkami, niech dobrze wyschnie. Po 3-4 dniach spróbuj znowu go uruchomić, jak nie pomoże to Żytnia.
Wszystko mialo byc takie super. Szkoda ze wiekszosc to teoria i glosne hasla coby klientow naciagnac. Reklamuj plecak!
no i przy okazji pochwal sie co to za plecak, zeby bylo wiadomo czego unikac, jakis specjalistyczny do foto ? firma ? model ?
główna zasada jak sprzet zamoknie - nie uzywac do wyschnięcia całkowitego... błedem było właczenie go gdyż zaczął szaleć bo miał wode na elektronice która zwierała przypadkowe styki i sam coś tam uruchamiał.. (ja miałem kiedyś w olku podobnie że naciśnięcie strzałki w bok robiło zdjęcie zmiana ustawień lamby włączała podgląd itp..) ale jak wysechł było wszystko ok...
wiec wysysz go dokładnie i będzie ok
wiec wysysz go dokładnie i będzie ok
Chyba ze cos waznego/ciekawego sie poprzepalalo i serwis moze czekac.
no tak... jeśli popełnił błąd i włączył mokry aparat to jest to mozliwe...
a swoją droga mam pytanie bo kiedyś widziałem pokrowce na aparat a teraz na allegro już tego nie widać czy ktoś coś takiego gdzies ostatnio widział?
(bo robnienie zdjęć z parasolką w ręku mi się nie widzia a czasem robie coś w lekkim deszczu)
no tak... jeśli popełnił błąd i włączył mokry aparat to jest to mozliwe...
a swoją droga mam pytanie bo kiedyś widziałem pokrowce na aparat a teraz na allegro już tego nie widać czy ktoś coś takiego gdzies ostatnio widział?
(bo robnienie zdjęć z parasolką w ręku mi się nie widzia a czasem robie coś w lekkim deszczu)
Firma Kata ma w ofercie dwa rozmiary.B solidne i niestety równie drogie:mrgreen:E-702 ,E704.Mozna obejrzec na stronie sklepu foto7 w artykułach Kata. mam ten mniejszy i przy 5d musze odkrecac gripa. mozna używac na statywie.Pozdrawiam
chyba bedzi etrzeba to dac to Tips &... zrobienie czegoś takiego:d bo chyba nie bedzie trudne..:D