Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z kartą pamięci

gubic
09-08-2007, 07:03
WItam
Po załadowaniu karty do czytnika komp nie widzi jej tylko pyta czy sformatować,gdy wyrażam zgodę jest info że windows nie może dokończyć formatu bleble. Nie ma szans dostać się do karty.W aparacie działa b/u
karta sandisc ultra2 1GB.
Formatowałem w aparacie i nic. Miał ktoś podobny problem? Proszę o pomoc.
:sad:

Vitez
09-08-2007, 16:48
A inne karty w czytniku?
A inny czytnik?
A inny kabel?
A inny komputer?
A inny system operacyjny?

gubic
09-08-2007, 21:23
inne karty-nie testowane
inny czytnik-nie testowane
inny kabel-nie działa
inny komp-nie działa
inny system-a jeżeli linuxie zadziuała to co? ;-)

levybike
09-08-2007, 21:39
Najlepiej idź do kogoś i sprawdź czy u niego to samo się dzieje podaj może jaki masz system operacyjny

Łączenie

jeśli nie działa u kogoś to może:
inny czytnik
albo
spróbuj narzędzie Paragon Partition Manager (chyba tak się nazywa) jest to narzędzie do zmieniania konwertowania partycji z Fat 32 na Ntfs i odwrotnie. Bardzo dobre narzędzie dyskowe chyba jest nawet Freeware (darmowe).

gubic
11-08-2007, 10:18
zmiana systemu operacyjnego nic nie da bo próbowałem na kilkunastu już kompach z różnymi systemami i ****. Kupiłem karta na allegro i nie mam już danych sprzedającego więc gwarancja odpada.
Inny czytnik spróbuje dzisiaj,ale nie sądzę.
A co może dać zmiana z Fat na Ntfs ??

levybike
11-08-2007, 13:11
wychodzi na to, że jest coś nie tak z systemem plików.
Sciągnij http://www.idg.pl/ftp/pc_3501/Paragon.Partition.Manager.6.0.html niestety wersja trial. Próbuj tym programem zrobić formata a jak nie to zmienić system plików.

gubic
11-08-2007, 14:16
niestety ver demo nie pozwala na zmianę na zmianę systemu zapisu plików...

Rafał32
11-08-2007, 14:37
Ja miałem tak z kartą micro SD.Po włożeniu do adaptera i czytnika pytał się czy formatować-ale niechciał nic zapisywać.W moim wypadku uszkodzona była karta.Wymieniłem na nową i śmiga że aż huczy.:-D

gubic
11-08-2007, 17:17
no to mnie pocieszyłeś..
Jest coś nie tak z tą kartą - Partition Manager nie potrafił rozpoznać czy to fat czy ntsc,oznaczył sobie jako "free". Zainstalowałem teraz partition magic nortona,ale on w ogóle nie widzi karty! nędza po prostu