karollsz
06-08-2007, 19:58
Witam
Nie dawno kupilem canona 20 D - spisywal sie oki
wszytsko z nim bylo oki jak i z fotkami zrobionymi tym body
w wekend robilem fotki slubne - dokladnie plener nad morzem
i tu wyszlo cos czego wczesniej nie widzialem
na jasnym tle ( niebo ) zauwazylem kilka plam - nieduze przezroczyste jak by
male plamki czegos tlustego , na kilku zdjeciach okazole sie tez ze widac dosc wyraznie jakies farfocle -
czy jest to wina szkla ?
czy jest to syf w body - przedmuchalem gruszka ale i tak je widac ?
czy czeka mnie czysczenie w serwisie ?
czy mozna tez zrobic to gdzie indziej ? moze ktos zna miejsce w gdansku - kto to zrobi dobrze ? i jaki jest tego koszt ?
druga sprawa - - robiac zdjecia - w pewnym momencie ( dwa razy - w pewnym odstepie ) zacial mi sie aparat - dokladnie wciskam spust i brak reakcji - na wyswietlaczu w miejscu przeslony pojawiaja sie dwa zera - odkrecam obiektyw , nakrecam ponownie i wszystko gra :(
co to moze byc ? co z tym fantem robic ?
prosze o szybko pomoc - jest to moje jedyne body a za tydzien mam kolejne wesele i musze poczynic jakaies kroki :((
pozdr i dzieki
Nie dawno kupilem canona 20 D - spisywal sie oki
wszytsko z nim bylo oki jak i z fotkami zrobionymi tym body
w wekend robilem fotki slubne - dokladnie plener nad morzem
i tu wyszlo cos czego wczesniej nie widzialem
na jasnym tle ( niebo ) zauwazylem kilka plam - nieduze przezroczyste jak by
male plamki czegos tlustego , na kilku zdjeciach okazole sie tez ze widac dosc wyraznie jakies farfocle -
czy jest to wina szkla ?
czy jest to syf w body - przedmuchalem gruszka ale i tak je widac ?
czy czeka mnie czysczenie w serwisie ?
czy mozna tez zrobic to gdzie indziej ? moze ktos zna miejsce w gdansku - kto to zrobi dobrze ? i jaki jest tego koszt ?
druga sprawa - - robiac zdjecia - w pewnym momencie ( dwa razy - w pewnym odstepie ) zacial mi sie aparat - dokladnie wciskam spust i brak reakcji - na wyswietlaczu w miejscu przeslony pojawiaja sie dwa zera - odkrecam obiektyw , nakrecam ponownie i wszystko gra :(
co to moze byc ? co z tym fantem robic ?
prosze o szybko pomoc - jest to moje jedyne body a za tydzien mam kolejne wesele i musze poczynic jakaies kroki :((
pozdr i dzieki